ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες υποσχέσεις του Βέλντε και η εμπιστοσύνη του "πατέρα" Μεντιλίμπαρ στους μικρούς

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες υποσχέσεις του Βέλντε και η εμπιστοσύνη του "πατέρα" Μεντιλίμπαρ στους μικρούς
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα δύο φιλικά του στην Ιταλία και το πρόσημο ήταν θετικό. Ο εκπληκτικός Βέλντε έδωσε υποσχέσεις για τη συνέχεια και οι μικροί έδειξαν γι' ακόμη μία φορά ότι έχουν μέλλον.

Ο Ολυμπιακός βελτιώνεται συνεχώς. Οι ερυθρόλευκοι, έπειτα από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στην Ολλανδία, έκαναν ένα μίνι ταξίδι στην Ιταλία για δύο φιλικά. Το πρόσημο από τα παιχνίδια στη γειτονική μας χώρα είναι άκρως θετικά, ειδικά με την εικόνα των Πειραιωτών στην αναμέτρηση απέναντι στη Ρόμα.

Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Δεν ήταν ωστόσο το σκορ αυτό που είχε αξία, όσο η εικόνα ανωτερότητας του Ολυμπιακού. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας είχαν τις μεγαλύτερες στιγμές, ήταν πιο μαχητικοί, με τον Μεντιλίμπαρ να στέκεται στην νοοτροπία νικητή.

Ο Βέλντε άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βέλντε, με τον Νορβηγό να ταξιδεύει με την υπόλοιπη ομάδα στην Ιταλία. Ήταν ίσως ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο απ' όλους σε αυτά τα δύο φιλικά.

Στο 4-0 απέναντι στην Τερνάνα πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, για την ακρίβεια στο 70ο λεπτό αντί του Γιάρεμτσουκ. Αγωνίστηκε στην δεξιά πλευρά της επίθεσης και μάλιστα μέσα σε έξι λεπτά μπόρεσε να βρει και δίχτυα.

Απέναντι στην Ρόμα και σε υψηλότερο επίπεδο αντιπάλου ήταν ο κορυφαίος αγωνιστικός χώρος. Αγωνίστηκε στα αριστερά σε ολόκληρο το 90λεπτο και ήταν σχεδόν μέσα σε κάθε φάση των ερυθρόλευκων. Εκτελούσε (είχε και δοκάρι στο δεύτερο 45λεπτο), δημιουργούσε, ενώ συνεισέφερε και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο Μεντιλίμπαρ ζητούσε υψηλό πρεσάρισμα από τους ποδοσφαιριστές του και ο Νορβηγός εξτρέμ φώναζε παρών. Ο Βέλντε έδειξε πως θα χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής και φρόντισε να μπει άμεσα στο... ψητό. Έτσι, στα πρώτα του λεπτά αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Ο Μεντιλίμπαρ πατρική φιγούρα για τους νέους

Ο Μεντιλίμπαρ συνεχίζει να δείχνει εμπιστοσύνη στους νέους ποδοσφαιριστές, τους πρωταγωνιστές της Κ19 των ερυθρόλευκων που κατέκτησαν το Youth League. Είναι κάτι, το οποίο έκανε και στην Ολλανδία και συνέχισε και στην Ιταλία, ακόμη και απέναντι στη Ρόμα.

Απόντων των Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρθία, αλλά και του Έσε, στην μεσαία γραμμή απέναντι στην Τερνάνα έπαιξαν οι Μουζακίτης - Παπανέλλος, με τον Κουτσίδη να αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, ενώ κόντρα στην δυνατή Ρόμα, ο Μπακούλας τοποθετήθηκε στον άξονα, με τον Κωστούλα να τοποθετείται στην κορυφή.

Ο Μεντιλίμπαρ φρόντιζε σαν ένας πατέρας να εξηγεί στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τα λάθη τους, την τοποθέτηση που πρέπει να έχουν και κάθε τι που πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να βελτιωθούν. Απόδειξη, μία φωτογραφία του Ισπανού τεχνικού να μιλάει με τον Μπακούλα αμέσως μετά την αλλαγή του στο 88'.

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες υποσχέσεις του Βέλντε και η εμπιστοσύνη του "πατέρα" Μεντιλίμπαρ στους μικρούς

Ο Μεντιλίμπαρ δίνει τις ευκαιρίες του σε αυτή την εξαιρετική "φουρνιά" του Ολυμπιακού και τους... ψήνει για τα επόμενα που έρχονται. Φαίνεται πως ο Ισπανός προπονητής έχει τη διάθεση τους να τους χρησιμοποιήσει και στα επίσημα παιχνίδια, αντιλαμβανόμενος πως είναι μία χρυσή γενιά που δεν μπορεί να πάει χαμένη.

Οι ίδιοι τον ξεπληρώνουν και φαίνεται πως θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία. Για παράδειγμα, οι Κουτσίδης και Παπακανέλλος πέτυχαν γκολ κόντρα στην Τερνάνα, ενώ ο Μπακούλας απέναντι σε ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, όπως είναι εκείνοι της Ρόμα, έκανε σκληρή δουλειά στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Άλλωστε, ο Μεντιλίμπαρ δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: "Δεν έχει σημασία αν είναι νέοι σε ηλικία ή μεγαλύτεροι και πόσα χρόνια είναι στην ομάδα, είναι παίκτες μίας ομάδας μεγάλης και έχει σημασία ότι έχουν κερδίσει το UEFA Youth League. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους δώσουμε την ευκαιρία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ