ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι πέντε νεαροί παίκτες που θα πάρει ο Μεντιλίμπαρ στην προετοιμασία στην Ολλανδία

Ο Μουζακίτης με το τρόπαιο του Youth Leage
Ο Μουζακίτης με το τρόπαιο του Youth Leage EUROKINISSI

Ο Βάσκος τεχνικός θα συμπεριλάβει στην αποστολή που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ τους Πρωταθλητές Ευρώπης με την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, Κουτσίδη, Μουζακίτη, Μπακούλα, Παπακανέλλο και Χαράλαμπο Κωστούλα. Στην αποστολή θα είναι και ο Αποστολόπουλος.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει σε δύο εβδομάδες την προετοιμασία του για τη νέα περίοδο και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τους συνεργάτες του έχουν καταστρώσει ήδη το πλάνο, τόσο για το πρώτο διάστημα που οι παίκτες θα είναι στο Ρέντη όσο και στη συνέχεια στην Ολλανδία.

Ήδη, ο Βάσκος κόουτς και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου μοίρασαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στους ποδοσφαιριστές τις προηγούμενες ημέρες το οποίο ξεκίνησαν να εφαρμόζουν από το Σαββατοκύριακο. Πρόγραμμα που είναι διαμορφωμένο στις ανάγκες κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και τον χρόνο ξεκούρασης που είχε μέχρι τώρα.

Άλλο πρόγραμμα ακολουθούν οι παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες των χωρών τους στις αρχές Ιουνίου και άλλοι εκείνοι που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους τη μεγάλη βραδιά της 29ης Μαϊου όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο του Conference League.

Οι παίκτες που θα πάρει μαζί του

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία λοιπόν, ο Μεντιλίμπαρ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει στην αποστολή για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο λίγο έξω από το Ρότερνταμ, πέντε νεαρούς ποδοσφαιριστές που πανηγύρισαν την κατάκτηση του UEFA Youth League. Πρόκειται για τον Ισίδωρο Κουτσίδη, τον Χρήστο Μουζακίτη, τον Θεοφάνη Μπακούλα, τον Αντώνη Παπακανέλλο και τον Χαράλαμπο Κωστούλα.

Ο Κουτσίδης είναι 19,5 ετών (23/12/2004) αγωνίζεται στις θέσεις των στόπερ, έκανε κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ και, μάλιστα, είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Απρίλιο. Ο Κουτσίδης είχε αναχωρήσει την επόμενη ημέρα για τη Νιόν της Ελβετίας όπου με την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού κατέκτησε το Youth League.

Ο 17χρονος Μουζακίτης (25/12/2006) και ο 19χρονος Μπακούλας (4/1/2005) που πέτυχε ένα φανταστικό τέρμα με ανάποδο ψαλιδάκι στον τελικό με την Μίλαν αποτέλεσαν τους δύο κεντρικούς χαφ της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού και ήταν από τους σημαντικούς κρίκους της αλυσίδας στην οποία στηρίχθηκε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος φτάνοντας στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Ο Παπακανέλλος, ο οποίος σε ενάμιση μήνα θα κλείσει τα 19 του χρόνια (11/8/2005), διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ και εντυπωσίασε στο Youth League έχοντας ως κορυφαία στιγμή το σλάλομ και το εκπληκτικό γκολ απέναντι στη Μπάγερν στο Μόναχο.

Και ο βενιαμίν της παρέας είναι ο Χαράλαμπος Κωστούλας, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ των Ακαδημιών του Ολυμπιακού. Ο 17χρονος σέντερ φορ (30/5/2007) αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Β΄ και στην ομάδα Κ19 του συλλόγου τη σεζόν που τελείωσε και σε οκτώ αγώνες στο Youth League πέτυχε πέντε γκολ και είχε και δύο ασίστ. Ο Κωστούλας αναμένεται να αποτελέσει μέλος της τριάδας των σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων» τη νέα περίοδο.

Επίσης, ο Μεντιλίμπαρ θα συμπεριλάβει στην αποστολή τον Απόστολο Αποστολόπουλο. Άλλωστε, ο 21χρονος αριστερός μπακ (11/12/2002) αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ισπανού προπονητή τον περασμένο Μάιο, τόσο στο παιχνίδι με αντίπαλο την Άστον Βίλα στο Καραϊσκάκης όσο και στα ματς εναντίον του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ