ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Οσασούνα 1-2

Ολυμπιακός-Οσασούνα 1-2
ΝΟΥΝΙΕΖ ΓΙΑ ΜΕΣΑ

Ήττα με 2-1 από την Οσασούνα για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ίβιτς: ''50-50 για Ντελγάδο''

Σε σύγκριση με το ματς της Δευτέρας, οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, έχοντας σε αρκετά καλή μέρα τους Νούνιες, Λεντέσμα και Ραούλ Μπράβο που στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ήταν πολύ θετικοί, όμως δεν κατάφεραν να αποφύγουν τα λάθη στην άμυνα, τα οποία στοίχισαν και πάλι.
Με τον Πορτίγιο να εκμεταλλεύεται ασυνενοησία στην άμυνα του Ολυμπιακού ισοφάρισε με ψηλοκρεμαστό πλασέ σε 1-1 λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ενώ ο Σόλα εξέθεσε τον Σέζαρ στο 79ο λεπτό νικώντας με κεφαλιά τον Έλληνα γκολκίπερ.

To σύστημα και τα νέα προσωπα
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με το αγαπημένο σύστημα του Τάκη Λεμονή, το 4-4-2. Κάτω από την εστία των πρωταθλητών Ελλάδας ο Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ και Ραούλ Μπράβο στα άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστέρα αντίστοιχα), με τους Σέζαρ και Άντζα στο κέντρο της άμυνας.

Αμυντικά χαφ οι Λεντέσμα και Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς και Πατσατσόγλου στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής (ο Πατσατσόγλου ξανά σε θέση ανάγκης προκειμένου να καλύψει την απουσία του τραυματία Γκαλέτι), με επιθετικό δίδυμο τους Νούνιες και Κοβάσεβιτς.

Τρία λοιπόν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σύγκριση με το φιλικό της Δευτέρας με αντίπαλο τον Πανιώνιο, με τους Νικοπολίδη, Τοροσίδη και Κοβάσεβιτς να παίρνουν τη θέση των Μπούτινα, Στολτίδη και Κωνσταντίνου.

Χωρίς μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, αλλά να αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να πατήσουν την περιοχή της Οσασούνα, εξαιτίας του πρέσινγκ των Ισπανών.

Χωρίς εμπνεύσεις το πρώτο 20λεπτο
Μοναδικη φάση άξια αναφοράς σε αυτό το διάστημα ήταν ένα σουτ του Νούνιες στο 6ο λεπτό έξω δεξιά από την εστία του Ρικάρντο που δεν πήρε όμως τα φάλτσα που ήθελε και έφυγε άουτ, ενώ οι Ισπανοί είχαν μία... υποψία φάσης, μία σέντρα του Αθπιλικουέτα από αριστερά που δεν εκμεταλλεύτηκε κάποιος επιθετικός.

Η συνέχεια δεν είχε μεγάλες διαφορές στο ξεκίνημα, με τους Πειραιώτες να αδυνατούν είτε να βγάλουν κάποια κάθετη μπαλιά με αποδέκτη τον Κοβάσεβιτς είτε να δημιουργήσουν ρήγματα από τα πλάγια, με τους Τζόρτζεβιτς και Πατσατσόγλου να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τους προσωπικούς τους αντιπάλους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μοναδική φορά που ένιωσε η άμυνα της Οσασούνα τους "ερυθρόλευκους" να είναι από στημένες φάσεις, με τον Τοροσίδη να μην προλαβαίνει στο τσακ την μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς και αυτή να καταλήγει στην αγκαλιά του Ρικάρντο.

"Χάθηκε" η μπάλα στο γκολ του Νούνιες
Το αργό σχετικά τέμπο του αγώνα διακόπηκε όμως στο 24ο λεπτό, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αλλάζουν με ταχύτητα την μπάλα και τελικά αυτή να καταλήγει με όμορφο τρόπο στα αντίπαλα δίχτυα, γκολ που είχε στο ρόλο του δημιουργού και του εκτελεστή δύο από τα μετεγγραφικά αποκτήματα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο "Τζόλε" έκανε την κίνηση από τα αριστερά και τροφοδότησε τον Ραούλ Μπράβο που είχε προωθηθεί, αυτός από το ημικύκλιο έβγαλε μπαλιά-τρύπα με τη μία (και μάλιστα όχι με το "καλό" του πόδι, αλλά με το δεξί) στον Νούνιες, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να εκτελεί πάνω στην κίνηση με το δεξί τον Ρικάρντο ανοίγοντας το σκορ.

Ένα γκολ το οποίο ήταν ουσιαστικά επιβράβευση για τον Νούνιες, που είχε διαρκή κίνηση στην αντίπαλη περιοχή σε όλο το πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας, ίσως τρακαρισμένος από την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της νέας του ομάδας στο γήπεδο "Καραϊσκάκη".

Το γκολ αυτό έφερε... ευφορία σε παίκτες και κόσμο
Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία τόσο του κόσμου των "ερυθρολεύκων" (ο οποίος με συνθήματα από την αρχή του ματς ζητούσε νίκη στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό), όσο και των ποδοσφαιριστών, με τους Λεντέσμα (κυρίως), Ραούλ Μπράβο και Νούνιες (κατά δεύτερο λόγο) να έχουν ιδανική συνεργασία μέσα στο γήπεδο, ξεδιπλώνοντας σιγά σιγά μέρος των μεγάλων ικανοτήτων τους.

Μέχρι το ημίωρο της αναμέτρησης, το δίδυμο Άντζα-Σέζαρ δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους ικανότατους στράικερ Παντιάνι και Πορτίγιο, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η Οσασούνα άρχισε σταδιακά να αναλαμβάνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, κλείνοντας τους γηπεδούχους στα καρέ τους.

Στο 32ο λεπτό είχαμε την... προειδοποιητική βολή από τον Χουάν Φραν, ο οποίος μετά από ένα δίλεπτο πίεσης εξαπόλυσε ευθύβολο σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.

Ο Πορτίγιο δεν συγχώρεσε την κοιμώμενη άμυνα
Στη φάση αυτή ο Έλληνας τερματοφύλακας ήλεγχε απόλυτα τη φάση, δεν έγινε όμως το ίδιο και στο 40ο λεπτό, όταν η Οσασούνα "χτύπησε" από το δεξί άκρο του Ολυμπιακού (με τους Ζεβλάκοφ και Πατσατσόγλου να μην τα πηγαίνουν και τόσο καλά).

Μετά από μπαλιά προς το δεξί άκρο της άμυνας πετάχτηκε στην πλάτη των αμυντικών ο Πορτίγιο, ο Νικοπολίδης έκανε έξοδο για να του κλείσει το οπτικό πεδίο, όμως μετά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του παλιού άσου της Ρεάλ, η μπάλα χτύπησε στα χέρια του Νικοπολίδη και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Σέζαρ που ακολουθούσε τη φάση να μην προλαβαίνει να αποτρέψει το μοιραίο.

Το ημίχρονο έκλεισε με άλλες δύο φάσεις, μία για κάθε ομάδα. Στο 43ο λεπτό η κεφαλιά του Παντιάνι κατέληξε στην αγκαλιά του Νικοπολίδη, ενώ το μονοκόμματο σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή της Οσασούνα ο Νούνιες αποκρούστηκε από την πλάτη αντίπαλου αμυντικού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Οσασούνα να αγγίζει το 1-2. Σέντρα από τα δεξιά βρήκε τρεις παίκτες των Ισπανών μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Αθπιλοκουέτα να κάνει το σουτ εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών και τον Νικοπολίδη να αποκρούει "καθαρίζοντας" τη φάση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη και ο Ολυμπιακός. Φάουλ Τζόρτζεβιτς, έδιωξε με μπουνιά ο Ρικάρντο χωρίς να απομακρυνθεί πολύ η μπάλα, ο Ραούλ Μπράβο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τοροσίδης από πιο κοντά τη δεύτερη για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Οσασούνα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο διάστημα 50-60, όπου η μπάλα ήταν συνέχεια στον χώρο του κέντρου, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην έχουν κίνηση χωρίς τη μπάλα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Τρεις φάσεις για γκολ σε 5 λεπτά!
Μετά από αυτό το "νεκρό" διάστημα, ακολούθησε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο από τον Ολυμπιακό, που έκανε τρεις φάσεις για γκολ, προκαλώντας ενθουσιασμό στους φίλους του.

Στο 60ο λεπτό, ο Λεντέσμα έβγαλε με βαθιά μπαλιά-διαβήτη σε θέση βολής τον Τζόρτζεβιτς, αυτός πάτησε τη μπάλα με τακουνάκι στον Κοβάσεβιτς, που κόπηκε όμως σε κόρνερ πριν κάνει το σουτ.

Αμέσως μετά, η κεφαλιά του Τοροσίδη μετά από σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα δεξιά πέρασε άουτ ενώ στο 65ο λεπτό είχαμε αποθέωση της ομαδικότητας. Δημιουργός ο Τζόρτζεβιτς από αριστερά, ο Κοβάσεβιτς έστρωσε τη μπάλα στον επερχόμενο Πατσατσόγλου, με το σουτ του τελευταίου να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Ρικάρντο.
Αχίλλειος πτέρνα η άμυνα...
Μπορεί στη δημιουργία φάσεων να πήρε καλό βαθμό ο Ολυμπιακός, όμως στην άμυνα παρατηρήθηκαν και πάλι κενά, όπως και στο ματς με τον Πανιώνιο, με την Οσασούνα να φτάνει δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο λεπτών στο γκολ.

Στο 68' το σουτ του Χουάν Φραν μέσα από τη μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ, ενώ στο 70' ο Παντιάνι βρήκε ελεύθερο χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, έπιασε ένα σουτ-κεραυνό, με τον Νικοπολίδη να ακουμπά όσο χρειάζεται τη μπάλα για να τη στείλει στο δοκάρι, με τον Ραούλ Μπράβο να απομακρύνει τον κίνδυνο στην εξέλιξη της φάσης.

Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ματς, με το διαγώνιο σουτ να φεύγει άουτ, ενώ στο 77ο λεπτό ο Τάκης Λεμονής πραγματοποίησε τρεις μαζεμένες αλλαγές, με τους Νε, Πάντο και Παπαδόπουλο να παίρνουν τη θέση των Τοροσίδη, Ζεβλάκοφ και Άντζα.

Οι αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού ήταν πάντως εμφανείς και σε αυτό το φιλικό ματς (όπως και με τον Πανιώνιο), με την Οσασούνα να τις εκμεταλλεύεται για δεύτερη φορά στο 79ο λεπτό.

Ο Σέζαρ δεν σταμάτησε τον Σόλα και... 1-2
Στο σημείο αυτό μετά από σέντρα του Κοράλες από την αριστερή πλευρά, ο Κίκε Σόλα κέρδισε κατά κράτος στην εναέρια μονομαχία τον Σέζαρ (δεν έβαλε καθόλου καλά το κεφάλι του προς τη μπάλα) και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνιά του Νικοπολίδη.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε περισσότερο "ελεύθερο", με τις άμυνες να είναι περισσότερο χαλαρές (η κούραση είχε κάνει την εμφάνισή της και στις δύο ομάδες), με το ενδιαφέρον των οπαδών του Ολυμπιακού να εστιάζεται στον 15χρονο Παπαδόπουλο, ο οποίος έδειξε να μην επηρεάζεται από το νεαρό της ηλικίας του, έχοντας δύο θετικότατες επεμβάσεις.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ζούλιο Σέζαρ, Τοροσίδης (77΄ Νε), Νούνιες (66' Ματσούκας), Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ (77' Πάντος), Μπράβο, Άντζας (77' Αντζας), Κοβάσεβιτς (66' Κωνσταντίνου), Λεντέσμα

Οσασούνα: Ρικάρντο, Ισκέρδο, Μονρεάλ, Έκτορ Φον, Πορτίγιο, Πουνάν, Παντιάνι, Χουάν Φραν, Χοσέχο, Ιγκόθ, Αθπιλικουέτα.

Ίβιτς: "50-50 να έρθει ο Ντελγάδο"
Σε πηγαδάκι με εκπροσώπους του Τύπου αμέσως μετά το ματς, ο τεχνικός διευθυντής των πρωταθλητών Ελλάδας, Ίλια Ίβιτς, αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση στην Κρουζ Αζούλ για τον Ντελγάδο, συμπληρώνοντας ότι το θέμα είναι ανοικτό. Τί είπε επίσης για Ροντρίγκες, Λεντέσμα, Γέπες αλλά και Γιάννου.

Για Ντελγάδο: "Είναι 50-50, πολύ άνοιχτό το θέμα. Έχουμε κάνει πρόταση στην Κρουζ Αζούλ και περιμένουμε απάντηση. Ο Ντελγάδο είναι πάντως θετικός, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη".



Για Ροντρίγκες: "Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα διαπραγματεύσεις για τον παίκτη. Είναι στα υπόψιν. Για να πάρουμε πάντως και τους δύο, θα πρέπει να αδειάσει θέση ξένου, και ο μόνος που μπορεί να φύγει σε μία τέτοια περίπτωση είναι ο Μάρκο Νε, με δεδομένο ότι οι υπόλοιποι αποκτήθηκαν αυτο το καλοκαίρι.



Για τον Μονταΐνι: "Δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο".

Πάντως, δεν θα ήταν σωστό να πούμε στον μάνατζέρ του να ψάχνει την τελευταία στιγμή για να βρει ομάδα στον παίκτη".

Για τον στόπερ: "Ψάχνουμε για κεντρικό αμυντικό. Εξετάζουμε περιπτώσεις κοινοτικών. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο αναφορικά με τον Γέπες".



Για τον Κλέοπα Γιάννου: "Ψάχνουμε ομάδα για να παραχωρήσουμε τον Γιάννου, καθώς έχουμε αυτή τη στιγμή πέντε τερματοφύλακες στην πρώτη ομάδα".


Για την κλήση του Λεντέσμα στην Εθνική Αργεντινής (δεύτερη στην καριέρα του): "Είναι κάτι που το ήξερα από χθες. Είναι τιμή για τον Ολυμπιακό που είναι ανάμεσα στις 20 ομάδες που δίνουν παίκτη τους στην Εθνική Αργεντινής".



Για το αν υπάρχει "ταβάνι" στην πρόταση του Ολυμπιακού στην Κρουζ Αζούλ για τον Ντελγάδο: "Θα το μάθετε όταν έρθει η ώρα".



Για την περίπτωση του Νενέ: "Ανέβηκε πολύ το ποσό, η Μονακό έφτασε να δώσει 7,5 εκ.ευρώ στην ομάδα και 1,5 εκ.ευρώ στον παίκτη".

Για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τον κόσμο μετά τη λήξη του ματς : "Τις κρίνω φυσιολογικές καθώς ο κόσμος θέλει να βλέπει πάντα την ομάδα να κερδίζει, ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια".

Λεμονής: "Να έχει υπομονή ο κόσμος"
Με δηλώσεις που παραχώρησε στην ΕΤ1 ο τεχνικός του Ολυμπιακού αμέσως μετά το ματς, ζήτησε πίστωση χρόνου από τους φίλους της ομάδας, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα βελτιώνεται παιχνιδι με το παιχνίδι:

"Ειμαστε σε περίοδο προετοιμασίας είναι η 4η βδομάδα θέλουμε να κερδιζουμε όλα τα φιλικά παιχνίδια, αυτός ειναι ο Ολυμπιακός. Χτιζουμε μια καινούρια ομάδα και πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να έχει υπομονη.

Για 60 λεπτά παίξαμεε καλά. Ακόμη λείπουν οι προσθήκες σημαντικών παικτών στο ρόστερ. Δεν θέλουμε να είμαστε ομάδα που θα κερδίζει μόνο στα φιλικά. Είδαμε οτι έγινε πέρσι",

ξεκίνησε τις δηλώσεις του και συνέχισε: "Ήταν το δεύτερο συνεχομενο παιχνίδι για αρκετούς παίκτες. Αυτό δεν μπορεί να διαφοροποιήσει ούτε τις προπνήσεις μας, ούτε τα σχέδια μας για το χτίσιμο της καλύτερης δυνατής ομάδας.

Στα πρώτα 60 λεπτά είχαμε βελτίωση, όπως να βγαίνουν οι στόπερ πιο γρήγορα στους αντιπάλους επιθετικούς ή η σταθερότητα στις γραμμές μεταξύ των μπακ και των χαφ. Γίνεται μια καινούργια προσπάθεια και πρέπει να υπάρχει υπομονή.



Κοβάσεβιτς και Νούνιρες έχουν παίξει μαζι μόνο σε 1-2 διπλα. Έγιναν αρκετές φάσεις που έχουμε συζητήσει κι αυτό είναι ικανοποιητικό. Αυτό κοιτάμε σαν πρόοδο. Γίνεται πιο γρήγορη η ομάδα και μπορούμε να παίξουμε πιο πιεστικά"


Για τον Λεντέσμα είπε: " Μετά το 60' έπεσε πολύ, αλλά πλέον είμαστε σε ένα στάδιο που πρέπει να πάρουν παιχνίδια αυτοί οι παίκτες, γιατί πρέπει να μάθουν καλύτερη την ομάδα".

Τέλος, για τις μεταγραφές ανέφερε: " Είναι θέμα χρόνου το ποιοι παίκτες θα έρθουν. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι, αλλά είναι πολύ σημαντικό και το περιμένουμε".

























































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ