ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-2

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-2
ολυμπιακος-απογοητευση

Με αμυντικά κενά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-2 απο τον αξιόμαχο Πανιώνιο. Ερυθρόλευκος Σηφάκης. Σφήνα Μονακό για Νενέ

Στο πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό του ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε καθώς η κούραση, το μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και στην ανάπτυξη, έδωσαν το παρών για άλλον έναν φιλικό αγώνα και οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-2 απο τον αξιόμαχο Πανιώνιο.
Πραγματικά τραγικός ο Ζούλιο Σέζαρ που βρισκόταν σε άλλο γήπεδο και δεν θύμιζε σε τίποτα τον σταθερό Σέζαρ της προηγούμενης σεζόν. Το συμπέρασμα απο το σημερινό φιλικό είναι ξεκάθαρο πως οι Πειραιώτες χρειάζονται κεντρικό αμυντικό.

Πολύ καλά δείγματα απο τον ανέτοιμο Κριστιάν Λεντέσμα τόσο ανασταλτικά, όσο και στον δημιουργικό τομέα, που όμως όσο περνούσαν τα λεπτά έριχνε την απόδοση του, κάτι που είναι λογικο αν λάβεις κανείς υπόψιν του πως βρίσκεται στην ομάδα λίγες ημέρες.

Εξαιρετικός για άλλον έναν φιλικό αγώνα ο Λιονέλ Νούνιες που δείχνει να προσαρμόζεται στα δεδομένα της νέας του ομάδας. Ίσως τον καλύτερο αγώνα με την ερυθρόλευκη φανέλα πραγματοποίησε ο Μπούτινα που έδειξε σταθερός και με καλές επεμβάσεις.

Σ' ότι αφορά τον Πανιώνιο η εξαιρετική δουλειά του Έβαλντ Λίνεν φάνηκε στο γήπεδο με τους κυανέρυθρους να παίζουν όμορφο στρωτό ποδόσφαιρο με πολύ καλή κυκολοφορία της μπάλας, ενώ το κενό του Ενσαλίβα δεν φάνηκε καθώς ο Κουμορτζί ήταν πραγματικά εκπληκτικός.

Πρώτο ημίχρονο

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατα στον αγώνα και έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 5ο λεπτό ύστερα απο όμορφο 1-2 Στολτίδη-Τζόρτζεβιτς με τον Ιέρο να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κένινγκ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λίονελ Νούνιες έκλεψε έξυπνα την μπάλα απο τον Σπυρόπουλο, επιχείρησε ένα τεχνικό πλασέ έξω απο την περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός στο 5' και στο 9', το πέτυχε ο ο Πανιώνιος στο 14' όταν ο Τζιμπούρ, ύστερα απο εξαιρετική συνεργασία με τον Κουμορτζί, βγήκε τετ α τετ με τον Μπούτινα και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Οι ερυθρόλευκοι άργησαν να συνέλθουν απο το σοκ του 0-1 και λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο γκολ, όταν στο 18ο λεπτό μετά απο πολύ καλή εναλλαγή των κυανέρυθρων ο Μάκος έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και εξαπέλυσε ένα πολύ ωραίο σουτ έξω απο την μεγάλη περιοχή αναγκάζοντας τον Μπούτινα να κάνει την επέμβαση του αγώνα.

Οι ευκαιρίες με φόντο κυανέρυθρο συνεχίστηκαν, καθώς στο 24ο λεπτό Τζιμπούρ και Κουμορτζί κατάφεραν να εκθέσουν και πάλι την άμυνα των ερυθρολεύκων με τον τελευταία να επιχειρεί ένα σουτ έξω απο την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλία του σταθερού Μπούτινα.

Απο εκεί και περα ο Ολυμπιακός άρχισε να βγαίνει και πάλι στην επίθεση προσπαθώντας να ισοφαρίσει, το σουτ όμως του Ραούλ Μπράβο στο 27' ύστερα απο εξαιρετική ενέργεια του "δαίμονα" Νούνιες, βρήκε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα (34') ο δραστήριος Τζιμπούρ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπούτινα με ένα σουτ στην κίνηση μετά απο πάσα του Κόντι, ο Κροάτης γκολκίπερ ήταν για άλλη μια φορά σε ετοιμότητα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σέζαρ πρόλαβε με κεφαλιά την έξοδο του Κένινγκ, ο Κόντι έσωσε πάνω στη γραμμή δεν κατάφερε όμως να διώξει καλά την μπάλα όπου έφτασε στον Κωνσταντίνου και εκείνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη ισοφαρίζοντας σε 1-1, που έμμελε να ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την κούραση και των δύο ομάδων να είναι εμφανής και τις φάσεις να λιγοστεύουν αισθητά. Η πρώτη καλή ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον Ολυμπιακό, όταν στο 53' ο Νιούνιες εκτέλεσε απ' ευθείας φάουλ απο τα πλάγια λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Κένινγκ να διώξει την μπάλα κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Πανιωνίου να απειλήσει την ερυθρόλευκη εστία, όταν ο Τζιμπούρ ύστερα απο προσωπικη ενέργεια έκανε το σουτ, όμως ο Μπούτινα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Στο 68' ο Μανιάτης έκλεψε την μπάλα από τον Μπράβο, ο Κόντι εκμεταλλεύτηκε το λάθος μπήκε από αριστερά, όμως το σουτ του ήταν αδύνατο και δεν προβλημάτισε τον Κροάτη γκολκίπερ των Πειραιωτών.

Δύο λεπτά πριν απο το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα οι ερυθρόλευκοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν την νίκη, όταν ο Μενδρινός έπαιξε το 1-2 με τον Παντο από δεξιά, μπήκε στην περιοχή γύρισε τη μπάλα στον Ματσούκα, αλλά το πλασέ του τελευταίου έδιωξε με υπερένταση ο Κένινγκ.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, ο Λουρέντσο στο 91ο λεπτό πήρε τη μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε σαν σταματημένη όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, και μόλις έφτασε έξω από την περιοχή εξαπόλυσε έναν κεραυνό αφήνοντας άγαλμα τον Μπούτινα, με τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί γάμα της εστίας του Κροάτη και τον Πανιώνιο να παίρνει την νίκη στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού μπροστά στο κοινό του.

Ερυθρόλευκος ο Σηφάκης
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Σηφάκης είναι το επόμενο μετεγγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος ήρθαν σε συμφωνία με τον ΟΦΗ, αλλά και με τον Μιχάλη Σηφάκη και πλέον μένουν τα τυπικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί άλλη μια σπουδαία μετεγγραφή για τους Πειραιώτες.

Η διοίκηση των ερυθρολευκών λειτούργησε με άκρα μυστικότητα και τα κατάφερε να κάνει άλλη μια σπουδαία προσθήκη στο ρόστερ. Με την απόκτηση του Σηφάκη γεμίζει το ρόστερ σ' ότι αφορά τους τερματοφύλακες καθώς ο Ολυμπιακός θα έχει μια ανταγωνιστική τριάδα με Νικοπολίδη-Μπούτινα και Σηφάκη, ενώ επενδύει και στο μέλλον. Πολύ πιθανό στα ανταλλάγματα για την απόκτηση Σηφάκη να δοθεί ο Λεοζίνιο στους κρητικούς, καθώς είναι γνωστό πως δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του για την νέα σεζόν ο Τάκης Λεμονής.

Σφήνα Μονακό για Νένε
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισπανικής "Marca" η Μονακό κατέθεσε πρόταση στην Θέλτα για την απόκτηση του Νενέ. Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων πως η οικονομική προτάση ικανοποιεί τους ιθύνοντες της Θέλτα και πλέον ο Ολυμπιακός απέκτησε δυνατό αντίπαλο στο παιχνίδι της μετεγγραφής του αριστεροπόδαρου Βραζιλιάνου.

Είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να έχουμε εξελίξεις με τους ερυθρόλευκους βέβαια να έχουν συμφωνήσει με τον Νενέ, όμως η πρόταση των Μονεγάσκων περιπλέκει τα πράγματα. Όπως δείχνουν τα πράγματα είμαστε μπροστά σ' άλλο ένα μετεγγραφικό σήριαλ με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό μένει να δούμε αν θα έχουμε happy end.

Λεμονής: "Μέχρι το φιλικό με την Οσασούνα το ρόστερ θα είναι αλλαγμένο.."

Η είδηση βγήκε απο τις δηλώσεις του Τάκη Λεμονή μετά το φιλικό με τον Πανιώνιο καθώς ο τεχνικός των ερυθρολεύκων αποκάλυψε πως μέχρι το φιλικό με την Οσασούνα (Τετάρτη 8/8) το ρόστερ θα έχει αλλάξει, φωτογραφίζοντας μετεγγραφές.

Παρά την ήττα ο προπονητής των Πειραιωτών δεν φάνηκε προβληματισμένος δηλώνοντας μεταξύ άλλων: "Είμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας, όπου δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα και βάζουμε παίκτες σε διάφοες θέσεις και τα λοιπά. Η ομάδα θέλει ακόμα αρκετό χρόνο και παιχνίδια για να δέσουμε σαν σύνολο. Αρκετοί παίκτες δεν έχουνε παίξει ακόμα".



Σ' ότι αφορά τον Κριστιάν Λεντέσμα ο Τάκης Λεμονής τόνισε: "Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο στο Λεντέαμα για να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα. Χρειάζεται κι αυτός ακόμα παιχνίδια και προετοιμασία, γιατί και στην προετοιμασία της προηγούμενης ομάδας του είχε παίξει μόνο 45 λεπτά."



Για τα πολλά λάθη κυρίως στην άμυνα ο τεχνικός των Πρωταθλητών είπε: "Το θέμα των λαθών το βλέπουμε . Πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά γιατί ίσως έμεινε εκτεθειμένο το κεντρικό δίδυμο. Την τακτική μας όλα αυτά τα συζητάμε και στην πορεία θα τα δούμε".








































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ