ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πέντε πρόσωπα που συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προετοιμασία

Ολυμπιακός: Πέντε πρόσωπα που συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προετοιμασία
INTIME

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του στην Ολλανδία, με πέντε παίκτες- πέρα από τους πιτσιρικάδες Πρωταθλητές Ευρώπης με την Κ19 των "ερυθρολεύκων" να τραβούν τα βλέμματα με την εικόνα τους.

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει δύο εβδομάδες από το ξεκίνημα της προετοιμασίας του, με τις πρώτες ημέρες στο Ρέντη και στη συνέχεια στο Σίνταμ της Ολλανδίας. Τα "φώτα" της δημοσιότητας έχουν πέσει κυρίως στους πιτσιρικάδες, τους Πρωταθλητές Ευρώπης με την ομάδα Κ19 των «ερυθρόλευκων», Μουζακίτη, Κωστούλα, Μπακούλα, Κουτσίδη και Παπακανέλλο, αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει.

Πρόκειται για τους Μαρτίνς, Ορτέγκα, Άμπι, Μπιανκόν και Αποστολόπουλο, οι οποίοι εμφανίζονται ανεβασμένοι αγωνιστικά, σε σχέση με την περυσινή περίοδο που, άλλοι έπαιξαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Οι πέντε ποδοσφαιριστές δείχνουν διαφορετικό πρόσωπο και με εξαίρεση τον Ορτέγκα που είναι βασικός, οι υπόλοιποι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Βέβαια, θα χρειαστεί περαιτέρω προσπάθεια, διάρκεια στην απόδοση και να δούμε πως θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μόλις θα έχει συμπληρωθεί το ρόστερ μετά τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο από τη Μονακό αντί 3 εκατ. ευρώ και το εξάμηνο που αγωνίστηκε είχε 15 συμμετοχές, δύο γκολ και τρεις ασίστ. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είχε ορισμένες ατομικές ενέργειες παρουσιάζοντας δείγματα της μεγάλης ποιότητας του, αλλά θεωρεί ότι αυτή τη σεζόν θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για παίκτη που έκανε μεταγραφή 22 εκατομμυρίων στην Ατλέτικο Μαδρίτης και 30 εκατ. ευρώ στη Μονακό και έχει 336 συμμετοχές, 52 γκολ και 57 ασίστ στην καριέρα του. Ο Μαρτίνς έχει μπει πολύ καλά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού παίζοντας ως δεξιός εξτρέμ και σέντερ φορ σκοράροντας στο φιλικό παιχνίδι εναντίον της Μαλίν.

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα ξεκουράστηκε αυτό το καλοκαίρι, καθώς προερχόταν από δύο χρονιές που έπαιξε ασταμάτητα στη Βελέζ Σάρσφιλντ και τον Ολυμπιακό. Ο 25χρονος αμυντικός ήρθε στην Ελλάδα προς το τέλος του Αυγούστου του 2023 έχοντας συνεχόμενα παιχνίδια με τη Βελέζ και έπεσε αμέσως στα βαθιά έχοντας υποχρεώσεις με τους "ερυθρόλευκους" στο Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Η αλλαγή ηπείρου σε συνδυασμό με την κόπωση από τους σερί αγώνες επηρέασε την απόδοση του Λατινοαμερικάνου ποδοσφαιριστή, ο οποίος παρόλα αυτά ήταν βασικός στην αριστερή πλευρά της άμυνας της πειραϊκής ομάδας.

Ωστόσο, ο Ορτέγκα έδειξε πολύ καλύτερο πρόσωπο στα δύο φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού με αντιπάλους τον Άγιαξ και τη Μαλίν, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Είχε πιο γρήγορες επιστροφές, ήταν πιο αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του και πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο Νέλσον Άμπι. Με τον Κάρμο να αποτελεί παρελθόν επιστρέφοντας στην Πόρτο καθώς έληξε ο δανεισμός του, ο Ολυμπιακός έχει δύο αριστεροπόδαρους στόπερ στο έμψυχο δυναμικό του και δη αρκετά νεαρούς. Ο ένας είναι ο Άμπι, ο οποίος σε ένα μήνα θα κλείσει τα 21 του χρόνια και αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Ρέντινγκ και ο άλλος είναι ο νεοαποκτηθέντας 22χρονος Ιταλός Πιρόλα που πήραν οι Ερυθρόλευκοι από την Σαλερνιτάνα.

Ο Άμπι είναι διεθνής με την Ελπίδων της Αγγλίας και ο Πιρόλα αρχηγός στην ομάδα των Ελπίδων της Ιταλίας. Ο Άμπι αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια την τελευταία περίοδο απέναντι στον Βόλο και στα play offs εναντίον του ΠΑΟΚ και στα δύο ματς με τη Λαμία, αλλά έχει ξεκινήσει πολύ καλά στην προετοιμασία και είναι έτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού.

Ο Ζουλιέν Μπιανκόν μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες θεωρούνταν ο αδύναμος κρίκος στο κέντρο της άμυνας και ένας από τους παίκτες που θα αποχωρούσαν από τους «ερυθρόλευκους». Ο Γάλλος στόπερ όμως μπήκε καλά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και φέρεται αποφασισμένος να το παλέψει για να παραμείνει στο ρόστερ.

Ο Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε τον 24χρονο ποδοσφαιριστή για περίπου 25 λεπτά στο φιλικό παιχνίδι με τον Άγιαξ σε ρόλο αμυντικού χαφ δίπλα στον Μουζακίτη και τον ξεκίνησε βασικό στο ματς με την Μαλίν στη θέση του αριστερού στόπερ στο πλάι του Ρέτσου.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει έξι κεντρικούς αμυντικούς στο ρόστερ του, τους Ρέτσο, Άμπι, Πιρόλα, Κουτσίδη, Μπιανκόν και Ντόη (που χρησιμοποιείται και ως ανασταλτικός μέσος) και κινείται στη διεθνή αγορά για την απόκτηση δεξιοπόδαρου στόπερ.

Επιπλέον, είναι θετική η παρουσία του Απόστολου Αποστολόπουλου. Ο Μεντιλίμπαρ τον είχε από κοντά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και τον εμφάνισε τον περασμένο Μάιο στον αγώνα ρεβάνς με την Άστον Βίλα στο Καραϊσκάκη, όταν τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή του Κίνι στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, καθώς ο Ορτέγκα ήταν εκτός. Ακολούθησαν οι συμμετοχές του 21χρονου αριστερού μπακ στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στα play offs και ο Βάσκος τεχνικός τον έχει πια στο πλευρό του Αργεντινού για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Έλληνας αμυντικός ήρθε για να μείνει και δείχνει καλό πρόσωπο μέχρι τώρα στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» στην Ολλανδία παίρνοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Ο Αποστολόπουλος έπαιξε ως αριστερό μπακ στο α΄ ημίχρονο του φιλικού αγώνα με τον Άγιαξ και ως αριστερός εξτρέμ σε όλο το ματς με τη Μαλίν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ