ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Προχωράει τις επαφές για τον Μουνιέ, ποια είναι τα δεδομένα για τον Μπόρχα

Ο Στιβ Μουνιέ με τη φανέλα της Μπρεστ
Ο Στιβ Μουνιέ με τη φανέλα της Μπρεστ AP PHOTO/DANIEL COLE

Σε διαπραγματεύσεις με τον Στιβ Μουνιέ ο οποίος μένει ελεύθερος από την Μπρεστ στο τέλος της εβδομάδας βρίσκεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία.

Η Μπρεστ η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα και θα συμμετάσχει στο Champions League την προσεχή περίοδο έχει καταθέσει πρόταση στον Στιβ Μουνιέ για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά για την ώρα υπάρχει διαφορά, τόσο στο οικονομικό όσο και στην χρονική διάρκεια της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Η γαλλική ομάδα προσφέρει διετές συμβόλαιο στον διεθνή επιθετικό από το Μπενίν κι ο τελευταίος επιθυμεί τριετές και με αρκετές υψηλές ετήσιες αποδοχές.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά την υπόθεση κι οι πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν πως υπάρχουν επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, τον οποίο θέλει επίσης η Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη φέρεται να έχει δεχτεί κρούσεις από δύο ευρωπαϊκές ομάδες και, παράλληλα, συνεχίζει τις συζητήσεις και με τη διοίκηση της Μπρεστ.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση του Μουνιέ είναι ανεξάρτητη από αυτή του Ελ Κααμπί, καθώς οι ερυθρόλευκοι θέλουν να αποκτήσουν κι άλλο σέντερ φορ.

Ο διεθνής κι αρχηγός με το Μπενίν ποδοσφαιριστής, ο οποίος διαθέτει γαλλικό διαβατήριο, έκανε καλή σεζόν με την Μπρεστ έχοντας 35 συμμετοχές, επτά γκολ και τρεις ασίστ.

Ο ύψους 1.90μ. επιθετικός αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Μονπελιέ κι έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2014 απέναντι στην Αζαξιό.

Είχε συνολικά 41 αγώνες, 15 γκολ και τρεις ασίστ με την Μονπελιέ, ενώ τη σεζόν 2015-16 δόθηκε δανεικός στη Νιμ (33 παιχνίδια, 11 τέρματα, πέντε ασίστ).

Το καλοκαίρι του 2017, ο Αφρικανός σέντερ φορ πήρε μεταγραφή στη Χάντερσφιλντ στην οποία αγωνίστηκε τρεις σεζόν έχοντας 95 ματς, 19 γκολ και έξι ασίστ.

Ο Μουνιέ επέστρεψε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2020, καθώς η Μπρεστ τον απέκτησε από τη Χάντερσφιλντ αντί 5.000.000 ευρώ και σε αυτές τις τέσσερις περιόδους είχε συνολικά 135 συμμετοχές, 33 τέρματα και εννέα ασίστ.

Επίσης, μετράει 45 αγώνες και 14 γκολ με την εθνική ομάδα της χώρας του. Η αξία του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, στην Αργεντινή εξακολουθούν να αφήνουν ανοιχτή την περίπτωση του Μιγκέλ Μπόρχα, τονίζοντας ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον παίκτη από τον Ολυμπιακό και την Μπεσίκτας.

Ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρίβερ Πλέιτ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 κι η ομάδα του Μπουένος Άιρες θέλει να τον κρατήσει.

Ο Μπόρχα έχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του ύψους 8.000.000 δολαρίων (σ.σ. 7.400.000 ευρώ), το οποίο πέφτει στα 4.500.000 δολάρια (σ.σ. 4.100.000 ευρώ) την 1η Ιανουαρίου 2025.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ