ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Προχωρημένες επαφές για Ποντένσε και Όρτα, τι θέλουν Γουλβς και Μπράγκα και η ξεκάθαρη θέση των δύο Πορτογάλων

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, όχι μόνο με την Πόρτο για την απόκτηση του Νταβίντ Κάρμο, αλλά και με τη Γουλβς και την Μπράγκα για τις μεταγραφές του Ντανιέλ Ποντένσε και του Αντρέ Όρτα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία και την Πορτογαλία, η πειραϊκή ΠΑΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στις δύο ομάδες για την αγορά των δικαιωμάτων των δύο Πορτογάλων ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για προσφορές που αποτελούν μία ισχυρή βάση συζήτησης, για αυτό τον λόγο και οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν καθίσει γύρω από το ίδιο τραπέζι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Με βάση λοιπόν τις παραπάνω πληροφορίες, ο Ολυμπιακός φέρεται να προσφέρει στη Γουλβς κοντά στα πέντε εκατομμύρια ευρώ και οι "λύκοι" επιθυμούν το ποσό των επτά εκατομμυρίων. Η διαφορά δεν φαίνεται να είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι και μικρή.

Ο Ολυμπιακός πιέζει την Γουλβς, με σύμμαχο τον Ποντένσε

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως το συμβόλαιο του Ποντένσε με την αγγλική ομάδα λήγει σε ένα χρόνο, που σημαίνει ότι η τελευταία, είτε θα πρέπει να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον παίκτη τούτο το καλοκαίρι και να δει στη συνέχεια τι θα πράξει είτε να τον πουλήσει άμεσα προκειμένου να μην τον χάσει ως ελεύθερο τον Ιούνιο του 2025.

Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι η σφοδρή επιθυμία του 28χρονου εξτρέμ και περιφερειακού επιθετικού να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και το έχει καταστήσει σαφές στη Γουλβς, μέσω του ατζέντη του Ζόρζε Μέντες.

Επί τη ευκαιρία, οι "λύκοι" διαθέτουν στα πλάγια της επίθεσης τον Πέδρο Νέτο, τον Πάμπλο Σαράμπια και απέκτησαν πρόσφατα ενόψει της νέας περιόδου τον Ροντρίγκο Γκόμες από την Μπράγκα αντί 15 εκατ. ευρώ. Και είναι ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρουν και άλλον εξτρέμ.

Η πίεση του Ολυμπιακού, του Ποντένσε και του Μέντες προς τη Γουλβς συνεχίζεται και υπάρχει αισιοδοξία στην πειραϊκή ομάδα ότι στο τέλος θα βρεθεί η φόρμουλα και ποιοτικός επιθετικός θα παραμείνει στους ερυθρόλευκους. Υπάρχουν ακόμη κάποια βήματα να γίνουν και πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα ο Όρτα

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει σημαντική πρόταση στη Μπράγκα για τη μεταγραφή του Αντρέ Όρτα, ο οποίος επίσης επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει την καριέρα του στην πειραϊκή ομάδα. Αρχικά, η διοίκηση των Αρσεναλίστας επέμενε στη ρήτρα των έξι εκατομμυρίων που υπάρχει από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η πειραϊκή ομάδα θέλει να κλείσει τον 27χρονο κεντρικό μεσοεπιθετικό με τέσσερα ή πέντε εκατομμύρια και έχει μπει στις συζητήσεις και ο μάνατζερ του παίκτη, Κάρλος Γκονσάλβες.

Αν το δει κάποιος συνολικά, ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τους δύο Πορτογάλους ποδοσφαιριστές με ένα ποσό στα 8-10 εκατομμύρια, τη στιγμή που οι δύο σύλλογοι ζητούν 13 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται υπομονή, λεπτοί χειρισμοί, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ