ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Oλυμπιακός-Σεντ Ετιέν 1-3

Oλυμπιακός-Σεντ Ετιέν 1-3
New Image

Κάκιστος ο ΟΣΦΠ επέτρεψε στη Σεντ Ετιέν να σκοράρει 3 φορές προκαλώντας την 1η φετινή ηττα στο Καραϊσκάκη με 1-3 μειώνοντας δραστικά τις όποιες ελπίδες των ερυθρολεύκων (videos)

Βατερλό! Αυτή η λέξη αντικατοπτρίζει την εικόνα των ερυθρολεύκων. Ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο του παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης" την πιο ακατάλληλη στιγμή καθώς με εμφάνιση που μπορεί να συγκριθεί μόνο μ' αυτή της Κύπρου κόντρα στην Ανόρθωση, έχασε με το βαρύ 3-1 από την Σεντ Ετιέν και μόνο με θαύμα ελπίζει στην πρόκριση.
Όσο για το "Καραϊσκάκη" είναι περιττό να γράψουμε πως δεν είναι πλέον απόρθητο κάστρο καθώς μετά από 16 παιχνίδια με συνεχόμενες νίκες, η γαλλική ομάδα κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ με άκρως επιβλητικό τρόπο.

Αμέτρητα λάθη, αμυντική λειτουργία που θύμιζε παιδική χαρά, κανένα ίχνος πάθους και δίχως καθαρό μυαλό οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν δημιούργησαν ούτε μια οργανωμένη επίθεση και δίκαια ηττήθηκαν από τους ορεξάτους Γάλλους.

Όλα ξεκίνησαν τραγικά για τους ερυθρολεύκους, αφού ένα μοιραίο λάθος του Ντομί έδωσε την ευκαιρία στην Σεντ Ετιέν να ανοίξει το σκορ και από κει και πέρα οι γηπεδούχοι δεν υπήρχαν μέσα στο γήπεδο.

Το 2-0 ήρθε στο χειρότερο σημείο για τον Ολυμπιακό στο 43' και η προσπάθεια στο δεύτερο μέρος δεν ήταν αρκετή. Ο Τζόρτζεβιτς μείωσε σε 2-1, όμως ο Γκομίς έβαλε ένα τέλος στα ελάχιστα ερυθρόλευκα όνειρα πρόκρισης στο 90' διαμορφώντας το 3-1.

Μοναδική όαση στην εφιαλτική βραδιά ήταν ο κόσμος που έδωσε το παρών στο "Γ. Καραϊσκάκης" δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα και δεν σταμάτησε να τραγουδά και να εμψυχώνει την ομάδα του παρά την τραγική εμφάνιση.

*Αιμάτωμα έχει ο Γκαλέτι και την Πέμπτη αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Δύσκολα θα αγωνιστεί στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη.

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Α. Παπαδόπουλος (46' Ζεβλάκοφ), Άντζας, Ντουντού, Γκαλέτι (65' Ντάρμπισίρ), Πατσατζόγλου, Ντιόγκο, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς (77' Οσκαρ).

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Αλέν Περέν): Ζανό, Βαρό, Ταβλαρίδης (75' Μπεναλουάν), Παγιέ, Μιραλάς, Ντερνίς (54' Οτκέρ), Ματουϊντί, Νταμπό, Μασάδο, Μπαγιάλ, Ιλάν (46' Γκομίς).

Διαιτητής: Καρντόσο Κορτέζ Μπατίστα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Α. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Ντουντού - Ταβλαρίδης, Ντερνίς, Νταμπό

Ο αγώνας...

Βαλβέρδε VS Περέν

Με την συνταγή που κερδίζει (4-4-1-1) παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Την ερυθρόλευκη εστία υπερασπίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Α. Παπαδόπουλος μαζί με τον Άντζα, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Τοροσίδης, αριστερά ο Ντομί, στα χαφ το αχώριστο δίδυμο των Ντουντού και Πατσατζόγλου, δεξιά ο Αργεντινός σούπερ σταρ Γκαλέτι, αριστερά ο Τζόρτζεβιτς, σε ελεύθερο δημιουργικό ρόλο ο Μπελούτσι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντιόγκο.

Από την άλλη πλευρά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τον Αλέν Περέν που κράτησε εκτός ενδεκάδας το μεγάλο αστέρι της ομάδας του, Μπαφετιμπί Γκομίς, ενώ προτίμησε ένα σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζανό, στο κέντρο της άμυνας ο Ταυλαρίδης μαζί με τον Μπαγιάλ, δεξί μπακ ήταν ο Βαρό, αριστερά ο Νταμπό, στα χαφ ήταν οι Μασαντό και Ματουϊντί, στο δεξί άκρο ο Μιραλάς, αριστερά ο Παγιέ, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιλάν ήταν ο Ντερνίς.

Ο κόσμος δημιούργησε για άλλη μια φορά φανταστική ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης" δίνοντας ώθηση στην ομάδα του για να δυνατό ξεκίνημα. Οι ερυθρόλευκοι πράγματι, μπήκαν φουριόζοι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Σεντ Ετιέν, όμως η συνταγή αλά Μπενφίκα δεν πέτυχε....

Ο Τοροσίδης μπορεί να έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 3ο μόλις λεπτό ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς, όμως ο διαιτητής σωστά ακύρωσε το γκολ καθώς ο Έλληνας αμυντικός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Ντομί "πάγωσε" το Καραϊσκάκη...

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τους νταμπλούχους Ελλάδας που από τα πρώτα κιόλας λεπτά είχαν πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης όμως ένα τραγικό λάθος του Ντομί ήταν ικανό να χαλάσει το ερυθρόλευκο πάρτυ...

Στο 12ο λεπτό ο Γάλλος αμυντικός του Ολυμπιακού προσπάθησε με ντρίμπλα έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας του να αποφύγει τον Μασάδο, όμως ο άσος της Σεντ Ετιέν δεν συγχώρησε το λάθος, έκλεψε την μπάλα, πάσαρε αμέσως στον Ιλάν και εκείνος με πλασέ παραβιάσε την εστία του Νικοπολίδη, "παγώνοντας το "Καραϊσκάκη".

... και έφερε τρικυμία στο λιμάνι

Το απρόσμενο γκολ της Γαλλικής ομάδας έφερε σύγχυση στους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε που έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Στο 13' μάλιστα η Σεντ Ετιέν λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 όταν ο Τζόρτζεβιτς έχασε εύκολα την μπάλα στο χώρο του κέντρου από τον Μιραλάς που στην συνέχεια έκανε το σουτ, όμως ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα.

Οι οπαδοί των ερυθρολεύκων δεν σταμάτησαν να εμψυχώνουν με συνθήματα και τραγούδια, όμως οι γηπεδούχοι είχαν αποσυντονιστεί και έδειχναν ανίκανοι να αντιδράσουν στους παίκτες της Σεντ Ετιέν που έκαναν ότι ήθελαν στο Φαληρικό γήπεδο.

Η αμυντική λειτουργία των νταμπλούχων Ελλάδας θύμιζε ψαρόβαρκα σε... τσουνάμι και οι Γάλλοι έφτασαν για άλλη μια φορά δίχως δυσκολία απέναντι από τον Νικοπολίδη. Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 15 λεπτά οι Γάλλοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, όταν ο Ντερνίς βρήκε χώρο και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης έδιωξε όμως η μπάλα έφτασε στον Ιλάν που από κοντινή θέση έκανε το σουτ αλλά ευτυχώς για τους Πειραιώτες δεν βρήκε στόχο.

Τα λεπτά περνούσαν και οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τραγικό ρυθμό, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που μόνο μ' αυτή της Κύπρου κόντρα στην Ανόρθωση μπορεί να συγκριθεί.

Η αυτοσυγκέντρωση είχε πάει περίπατο για τους παίκτες του Ολυμπιακού που δίχως υπερβολή έκαναν σε μισό ημίχρονο τόσες λάθος πάσες, όσες δεν είχαν κάνει σ' όλοκληρο αγώνα την φετινή σεζόν.

Ερυθρόλευκη αφύπνιση...

Και ενώ όλα έδειχναν πως δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για τους Πειραιώτες, μια μεγάλη ευκαιρία του Τζόρτζεβιτς από το πουθενά, έφερε την αφύπνιση. Στο 38ο λεπτό ο Γκαλέτι έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά ο Τζόρτζεβιτς αμαρκάριστος έκανε κεφαλιά από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζανό.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε έδειχναν να ξυπνούν από τον λήθαργο και στο 41' έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν το παιχνίδι. Ο Μπελούτσι έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Γκαλέτι που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

... και η επιστροφή του εφιάλτη

Κι αν στο δημιουργικό κομμάτι οι νταμπλούχοι Ελλάδας έδειχναν κάποια σημάδια βελτίωσης, στην άμυνα η λέξη βελτίωση ήταν άγνωστη... Οι Γάλλοι έβρισκαν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Νικοπολίδη και στο 43' ο Ντερνίς μετέτρεψε τα όνειρα της ισοφάρισης σε εφιάλτη.

Ο μεσοεπιθετικός της Σεντ Ετιέν έκανε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα ερυθρόλευκα δίχτυα, "κόβωντας" τα πόδια στους παίκτες του Βαλβέρδε.

Παλεύοντας για το θαύμα

Στην επανάληψη οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπήκαν αποφασισμένοι, όμως δεν ξέχασαν τις κακές συνήθειες... Τα λάθη από την μεσαία γραμμή και πίσω συνεχίστηκαν και γι' αυτό το λόγο ο Βαλβέρδε πέρασε τον Ζεβλάκοβ στην θέση του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Παρά την κακή εμφάνιση, η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού ήταν ικανή να αλλάξει το σκηνικό και να βγάλει ένα καλύτερο ερυθρόλευκο πρόσωπο. Οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις και δεν είναι τυχαίο πως όλες ξεκίνησαν από εκτέλεση κόρνερ του Τζόρτζεβιτς.

Στην πρώτη φάση (55') ο Ντουντού έπιασε την κεφαλιά όμως ο Ζανό έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στις άλλες δύο Ντιόγκο και Άντζας δεν βρήκαν στόχο.

Ο Τζόλε δέχτηκε το "δώρο" του Μπατίστα

Η κυριαρχία των Πειραιωτών απέδωσε τελικά καρπούς στο 62ο λεπτό, με τον Πατσατζόγλου να ανατρέπεται έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον διαιτητή της αναμέτρησης, Μπατίστα να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζόρτζεβιτς που με την εμπειρία του δεν συνέχισε το κακό σερί του Γκαλέτι και μείωσε σε 2-1.

Οι Γάλλοι είχαν αλλάξει τακτική και περίμεναν στα μετόπισθεν προσπαθώντας να κλειδώσουν μια σπουδαία νίκη. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία, βρισκόντουσαν συνεχώς στην επίθεση όμως όσο και να προσπαθούσαν είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, έβρισκαν κλειστούς διαδρόμους.

Η μόνη λύση για τον Ολυμπιακό ήταν οι στημένες φάσεις και μονάχα έτσι οι ερυθρόλευκοι απειλούσαν τους γάλλους. Επτά λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα (83') ο Μπελούτσι εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ντουντού πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Σεντ Ετιέν.

Τα λεπτά κυλούσαν υπερ των φιλοξενούμενων κι αν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ οι οπαδοί της Πειραϊκής ομάδας δεν σταματούσαν να τραγουδούν ούτε για δευτερόλεπτο.

Ταφόπλακα, ο Γκομίς

Όλα έμοιαζαν πως είχαν τελειώσει καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν αποδεχθεί την ήττα και δεν πίστευαν στην ανατροπή. Κι αν το 2-1 ήταν απογοητεύτικό για την ρεβάνς, ο Γκομίς έβαλε "ταφόπλακα" στα ελάχιστα όνειρα πρόκρισης. Το αστέρι της Σεντ Ετιέν έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και με την βοήθεια της τύχης (η μπάλα κόντραρε στον Ντομί) η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 υπέρ των Γάλλων.

Τα γκολ της αναμέτρησης







To Live του αγώνα... από τον Ηλία Ευταξία
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Kύπελλο UEFA: Φάση των "32"
Διαιτητής: Λουσίλιο Καρντόζο Κορτέζ Μπατίστα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Ζοάο Φερέιρα Ντος Σάντος και Βενάνσιο Μανουέλ Ραπόσο Μπατίστα Τόμε (Πορτογαλία)


Η 11άδα των φιλοξενούμενων Σεντ Ετιέν
Αλέν Περέν: Ζανό, Βαρό, Ταβλαρίδης, Νταμπό, Μπαγιάλ, Ματουϊντί, Μασάντο, Παγιέ, Ντερνίς, Μιραλάς, Ιλάν.
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
Ερνέστο Τεχεδόρ Βαλβέρδε: Nικοπολίδης, Άντζας, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Ντιόγκο
1' Έναρξη αγώνα
3' Ακυρωθέν γκολ Ολυμπιακός Τοροσίδης
Ο Τοροσίδης με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ αλλά ήταν πιο μπροστά από την Γαλλική άμυνα και υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφ σάιντ.
7' Κίτρινη κάρτα Σεντ Ετιέν Ταβλαρίδης
10' Σχόλιο
Πιέζει πολύ σωστά ο Ολυμπιακός στην επίθεση αλλά στην άμυνα υπάρχουν κάποια κενά.
12' Γκολ Σεντ Ετιέν Ιλάν
Τραγικό λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού με τον Ντομί που προσπάθησε να κάνει τρίπλα στην κορυφή της μεγάλης περιοχής. Ο Ιλάν πήρε την μπάλα και δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Νικοπολίδη με ψύχραιμο πλασέ.
13' Σουτ Σεντ Ετιέν Μιραλάς
Νέο λάθος, από τον Τζόρτζεβιτς αυτή τη φορά. Ο Μιραλάς πήρε την μπάλα έκανε το σουτ αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε τη γωνία του.
14' Δοκάρι Σεντ Ετιέν Ντερνίς
Τρικυμία στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ντερνίς βρήκε πολύ χώρο και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή. Ο Νικοπολίδης απέκρουσε και στη συνέχεια το πλασέ του Ιλάν πέρασε παράλληλα από την εστία και δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
20' Σχόλιο
Σαστισμένοι οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν με αβίαστα λάθη. Οι Γάλλοι δείχνουν πιο σίγουροι και ελέγχουν τον αγώνα.
24' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Παπαδόπουλος
25' Φάουλ Σεντ Ετιέν Μασάδο
Ο Μασάδο εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε στο τοίχος και ο Νικοπολίδης απέκρουσε εύκολα.
30' Κίτρινη κάρτα Σεντ Ετιέν Ντερνίς
31' Σχόλιο
48%-52% η κατοχή της μπάλας υπέρ των Γάλλων.
38' Κεφαλιά Ολυμπιακός Τζόρζεβιτς
Εξαιρετική σέντρα του Γκαλέτι αλλά ο Τζόρτζεβιτς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα απο πλεονεκτική θέση.
41' Σουτ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Μαγική κάθετη πάσα του Μπελούτσι αλλά το σουτ του Γκαλέτι μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.
43' Γκολ Σεντ Ετιέν Ντερνίς
Ακόμα μία κακή αμυντική λειτουργία δίνει την ευκαιρία στην Σεντ Ετιέν να σκοράρει. Ο Άντζας δεν έκοψε την αντεπίθεση, ο Ιλάν κόπηκε από τον Ντομί αλλά στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Ντερνίς ο οποίος με ψύχραιμο σουτ έκανε το 2-0 έξω από την περιοχή.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Σεντ Ετιέν
Ο Γκομίς στη θέση του Ιλάν.
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Ζεβλάκοφ στη θέση του Παπαδόπουλου.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
53' Σουτ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Ο Γκαλέτι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Ζανό μπλόκαρε εύκολα.
54' Αλλαγή παίκτη Σεντ Ετιέν
Ο Οτκέρ στη θέση του τραυματία Ντερνίς.
55' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ντουντού
Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντουντού έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ζανό έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
56' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ντίογκο
Νέα κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζανό.
57' Κεφαλιά Σεντ Ετιέν Μπαγιάλ
Η κεφαλιά του Μπαγιάλ μετά από κόρνερ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Νικοπολίδη.
61' Κεφαλιά Ολυμπιακός Άντζας
Ο Άντζας έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
62' Πέναλτι Ολυμπιακός
Ο Πατσατζόγλου ανατρέπεται έξω από την περιοχή αλλά ο Μπατίστα δίνει πέναλτι.
63' Γκολ Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε εύστοχα στέλνοντας στην απέναντι γωνία τον Ζανό.
64' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Ντάρμπισιρ στη θέση του τραυματία Γκαλέτι.
75' Αλλαγή παίκτη Σεντ Ετιέν
Ο Μπεναλούαν στη θέση του τραυματία Ταυλαρίδη.
77' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Όσκαρ στη θέση του Τζόρτζεβιτς.
78' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντιόγκο
83' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ντουντού
Ο Μπελούτσι εκτέλεσε το φάουλ αλλά η κεφαλιά του Ντουνού πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ζανό.
85' Κίτρινη κάρτα Ντουντού
86' Ευκαιρία Ντίογκο
Η μπάλα έμεινε στην μιρκή περιοχή της Σεντ Ετιέν, ο Ντιόγκο προσπάθησε να γυρίσει αλλά το σουτ σταμάτησε στα σώματα.
90' Γκολ Σεντ Ετιέν Γκομίς
Ο Γκομίς βρήκε ανοιχτή για ακόμη μία φορά την ερυθρόλευκη άμυνα και με όμορφο σουτ (βρήκε λίγο στην γάμπα του Ντομί) έκανε το 1-3.
90' Σουτ Ολυμπιακός Ντίογκο
Μακρινό σουτ του Νιόγκο εύκολη δουλειά για τον Ζανό.
90' Λήξη αγώνα
































































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ