ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στην προπόνηση της Πόρτο ο Κάρμο, σε διαπραγματεύσεις με τους δράκους οι ερυθρόλευκοι

Ο Νταβίντ Κάρμο με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό | 4 Φεβρουαρίου 2024
Ο Νταβίντ Κάρμο με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό | 4 Φεβρουαρίου 2024 EUROKINISSI SPORTS

Ο Νταβίντ Κάρμο εμφανίστηκε την Δευτέρα (1/7) στην πρώτη συγκέντρωση της Πόρτο ενόψει της νέας σεζόν, την ώρα που η διοίκηση του Ολυμπιακού εντείνει το πρέσινγκ στους Πορτογάλους με σκοπό να παρατείνει την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο Νταβίντ Κάρμο ήταν ένας από τους πλέον καταλυτικούς παίκτες στην ασύλληπτη πορεία του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν στο Conference League που ολοκληρώθηκε με μαγικό τρόπο, την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, με τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά να παίζουν τα ρέστα τους για να τον κρατήσουν στο μεγάλο λιμάνι.

Η υπόθεσή του μόνο εύκολη δεν είναι καθώς δεσμεύεται με ισχυρό συμβόλαιο με την Πόρτο και θα πρέπει να διαπραγματευτούν από την αρχή με τους δράκους για να παρατείνουν την παραμονή του στην Ελλάδα, με την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να βρίσκει μάλιστα τρόπο να πιέσει τους ερυθρόλευκους για να την ικανοποιήσουν οικονομικά.

Και αυτό γιατί κάλεσε τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό να δηλώσει "παρών" το πρωί της Δευτέρας (1/7) στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, όπου οι μπλε ξεκίνησαν την προετοιμασία τους τη νέα αγωνιστική σεζόν, με τον Αγκολέζο στόπερ να εμφανίζεται κανονικά στην "πρώτη" των Πορτογάλων.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις του Ολυμπιακού με την Πόρτο για τον Κάρμο, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, οι ερυθρόλευκοι προσφέρουν 2 εκατ. ευρώ στην Πόρτο ως ενοίκιο για την επέκταση του δανεισμού του παίκτη για ακόμη ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς ύψους 12 εκατομμυρίων το επόμενο καλοκαίρι, όπως και άλλα 3 εκατ. ευρώ ως μπόνους για την επίτευξη στόχων. Δηλαδή, πρόκειται για μία προσφορά συνολικής αξίας 17 εκατ. ευρώ.

Η συζήτηση αυτή τη στιγμή μεταξύ των δύο πλευρών γίνεται κυρίως για την ανανέωση του δανεισμού του Κάρμο με τα παραπάνω δεδομένα, αλλά το "αγκάθι" είναι πως η Πόρτο επιμένει σε υποχρεωτική οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι αντί 14-15 εκατ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση λοιπόν και το κλειδί είναι στον όρο των μπλε για "υποχρεωτική οψιόν αγοράς".

Γι΄ αυτό τον λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός έχει ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Πόρτο και δεύτερη πρόταση, που αφορά την αγορά του 50% ή του 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Τα χρήματα είναι αρκετά και σε αυτή την περίπτωση, γύρω στα 8-9 εκατ. ευρώ, αλλά ο Ολυμπιακός θα μπορεί να προσδοκά σε υψηλά κέρδη στο μέλλον σε ενδεχόμενη πώληση του Κάρμο, ο οποίος είναι μόλις 24 ετών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ