ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στράφι το πρώτο ημίχρονο, ξυπνάει στο δεύτερο

Ολυμπιακός: Στράφι το πρώτο ημίχρονο, ξυπνάει στο δεύτερο

Με τον ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο. Η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι στο 2ο 45λεπτο η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το πρώτο και αυτό χρειάζεται βελτίωση. Το Sport24.gr αναλύει.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός έδωσε το 23ο φετινό του παιχνίδι. Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε ότι οι "ερυθρόλευκοι" φορτσάρουν στο δεύτερο ημίχρονο και πετάνε το πρώτο στα... σκουπίδια. Λες και έβλεπες άλλη ομάδα από το 46' και μετά. Η μέρα με τη νύχτα. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ξυπνάνε αφού περάσει το 45λεπτο.

Στη ρεβάνς με την Πλζεν η υπόθεση πρόκριση ολοκληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Τέσσερα γκολ από το 51' και μετά. Τη Μπασακσεχίρ στην Τουρκία ο Ολυμπιακός την "καθάρισε" με γκολ στο 53' (0-1). Και η ρεβάνς στο "Γ. Καραϊσκάκης" κρίθηκε με δύο γκολ που σημειώθηκαν στην επανάληψη. Στο 55' και στο 78' (2-0). Η νίκη στη Ρωσία απέναντι στην Κράσνονταρ κατακτήθηκε με γκολ στο 47' (1-2). Το εντός έδρας 2-2 με την Τότεναμ ήρθε με τέρμα του Βαλμπουενά στο 54'.

Έχει και συνέχεια. Η λύτρωση με τη Λαμία στο Φάληρο ήρθε στο 61' και το τελικό 2-0 έγινε στο 70'. Τον ΟΦΗ τον νίκησε στο "Γ. Καραϊσκάκης" με γκολ στο 57' (2-1). Τον Ατρόμητο μια από τα ίδια. Γκολ στο 60' και στο 62' για το 2-0. Ακόμα και στο 1-1 με τον Πανιώνιο, το πρώτο γκολ των "ερυθρόλευκων" σημειώθηκε στο 55'. Τελευταίο παράδειγμα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, οπότε και η ισοφάριση ήρθε στο 64'.

Με άλλα λόγια, δέκα από τα 23 παιχνίδια έχουν κριθεί υπέρ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Από αυτά τα 23 ματς, ωστόσο, πρέπει να... αφαιρέσουμε τα έξι. Διότι δύο έχουν λήξει ισόπαλα χωρίς γκολ και σε άλλα τέσσερα έχουν επέλθει ήττες. Ακόμα και σε αγώνες που νίκησε ο Ολυμπιακός και σκόραρε στο πρώτο μισό, ήταν στο δεύτερο που ξέσπασε και "καθάρισε", όπως με τον Βόλο και την Κράσονταρ στο Φάληρο. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πόσο διαφορετική παρουσιάζεται η ομάδα του Μαρτίνς με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

ΔΕΚΑ ΓΚΟΛ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου έχει σημειώσει 15 γκολ σε αυτά τα 23 παιχνίδια. Στο δεύτερο έχει σκοράρει 25 φορές. Αν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στη Super League ολοκληρώνονταν στο πρώτο ημίχρονο, τώρα στα 12 παιχνίδια θα είχε έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα. Τώρα οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Το ζητούμενο για τους Πειραιώτες στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι να επιδείξουν σταθερότητα και να μην... καρδιοχτυπούν για να φτάσουν σε νικηφόρα αποτελέσματα. Να μην προκύπτει αυτό το άγχος μέχρι την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Για να δούμε ανά 15 λεπτο πότε βρίσκουν δίχτυα οι "ερυθρόλευκοι" στα φετινά τους παιχνίδια:

0-15: 7 γκολ

15-30: 2 γκολ

30-45: -

46-60: 8 γκολ

60-75: 7 γκολ

75-90: 9 γκολ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η μεγάλη ρεβάνς του Αβραάμ
Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια με τον Ερυθρό Αστέρα
Εμμονή και δύο μαύρες τρύπες
Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά δεν διαβάζεται στα πέναλτι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ