FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Τα 69 λεπτά του Βέλντε που είχαν τα πάντα

SUPER LEAGUE /  - ATHENS   (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Κρίστοφερ Βέλντε στο Ολυμπιακός - Athens Kallithea EUROKINISSI SPORTS

Ο Βέλντε ήταν από τα πρόσωπα του αγώνα στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Athens Kallithea και με την εμφάνισή του άφησε υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στη Stoiximan Super League. Οι ερυθρόλευκοι αγχώθηκαν, αλλά επικράτησαν 2-1 της Athens Kallithea στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες δεν έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό, φανέρωσαν δημιουργικές αδυναμίες και νεκρά διαστήματα, ωστόσο πάλι κατάφεραν να πανηγυρίσουν το τρίποντο με λυτρωτή τον Γιάρεμτσουκ στο 77ο λεπτό.

Ένα από τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού ήταν η παρουσία του Κρίστοφερ Βέλντε. Ο Νορβηγός εξτρέμ ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μισό της προετοιμασίας, όταν και αφίχθη στα μέρη μας. Στην πρεμιέρα με τον Βόλο αγωνίστηκε βασικός, ωστόσο έμοιαζε έξω από τα νερά του.

Στην αναμέτρηση κόντρα στην Athens Kallithea, οι προσδοκίες που είχαν γεννηθεί κατά την διάρκεια της προετοιμασίας επέστρεψαν, με τον Βέλντε να αφήνει υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Οι κινήσεις του στα αριστερά και το γκολ

Ο Βέλντε ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό. Αξιοποίησε την ωραία κάθετη πάσα του Ορτέγκα στα αριστερά, έκοψε πολύ όμορφα στην περιοχή και με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μία εξαιρετική κίνηση από έναν παίκτη που είχε δείξει εκτελεστική δεινότητα και στα φιλικά.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες και τις κορυφαίες επιδόσεις του Νορβηγού εξτρέμ κόντρα στην Athens Kallithea.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Βέλντε στο Ολυμπιακός - Athens Kallithea
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Βέλντε στο Ολυμπιακός - Athens Kallithea

Ο Βέλντε είχε υπ' ευθύνη του την αριστερή πλευρά στην επίθεση. Ειδικά στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός αναπτυσσόταν αρκετές φορές από εκεί, με τον Ζέλσον Μαρτίνς, μάλιστα να συγκλίνει προς το μέρους του. Ήταν ένας τρόπος, ώστε οι ερυθρόλευκοι να βρουν λύσεις δημιουργικά.

Ο Νορβηγός εξτρέμ στα 69 λεπτά που έπαιξε, πριν να αντικατασταθεί από τον Γιώργο Μασούρα, είχε 39 ενέργειες με την μπάλα, ενώ τέσσερις εξ αυτών ήταν στην περιοχή της Athens Kallithea. Ήταν από τους παίκτες των ερυθρόλευκων με τις περισσότερες ενέργειες στην περιοχή του αντιπάλου.

Επιπλέον, ο Βέλντε είχε και τρεις τελικές, κανένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν είχε περισσότερες στο παιχνίδι. Εκείνος που τον πέρασε συνολικά στο ματς ήταν ο Ρόμπερτς Ουλντρίκις, ο πανύψηλος επιθετικός των φιλοξενούμενων, ο οποίος και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Νορβηγός εξτρέμ είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος θέλει να παίζει στο ένας εναντίον ενός, ώστε να πατήσει στην περιοχή. Τα πάει πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα και γι' αυτό τον λόγο είχε τέσσερις πετυχημένες στις έξι ντρίμπλες που δοκίμασε. Ήταν μάλιστα και η κορυφαία επίδοση στο παιχνίδι.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο Βέλντε έδωσε συνολικά δέκα μονομαχίες και κατάφερε να κερδίσει στις επτά.

Λίγες πάσες, αλλά με ακρίβεια

Ο Βέλντε δεν είχε πολλές μεταβιβάσεις στο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως ψάχνει τρόπο να... μπουκάρει στην περιοχή και τότε να πασάρει ή να τελειώσει μόνος του.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform έχετε τη δυνατότητα να δείτε όλες του τις μεταβιβάσεις στο παιχνίδι.

Οι μεταβιβάσεις του Βέλντε στο Ολυμπιακός - Athens Kallithea
Οι μεταβιβάσεις του Βέλντε στο Ολυμπιακός - Athens Kallithea

Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είχε μεν λίγες πάσες, αλλά ήταν εξαιρετικά ακριβής. Από τις 20 μεταβιβάσεις του οι 18 βρήκαν συμπαίκτη του. Επίσης είχε 13/15 πάσες πάνω από τη μεσαία γραμμή και 8/9 μεταβιβάσεις στην επίθεση.

Τέλος, δεν είχε κάποια πάσα που έφτιαξε τελική. Ίσως, ένας αντικατοπτρισμός του φτωχού δημιουργικά παιχνιδιού που έκαναν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Βέλντε πάντως έκανε μία γεμάτη εμφάνιση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τα πρόσωπα του αγώνα και σίγουρα άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια μίας σεζόν, η οποία μόλις άρχισε.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ