ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τους εξτρέμ κόντρα στη Λιόν, αυτές είναι οι λύσεις του Μεντιλίμπαρ

Ο Γουίλιαν
Ο Γουίλιαν EUROKINISSI SPORTS

Ενόψει της Λιόν (22:00, ANT1 και COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24) ο Μασούρας δεν είναι απόλυτα έτοιμος κι ο Μαρτίνς επέστρεψε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Οι λύσεις των Παπακανέλλου, Ροντινέι και Γουίλιαν για τον Μεντιλίμπαρ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν τη Δευτέρα (23/9) ρεπό και την Τρίτη (24/9) θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τη Λιόν (22:00, ANT1 και COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24), στο πλαίσιο της πρεμιέρας της League Phase του Europa League.

Ωστόσο, στον Ρέντη πήγαν τη Δευτέρα (23/9) ο Μασούρας κι ο Ρέτσος, συνεχίζοντας το ειδικό πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθούν και την Τρίτη (24/9) θα υποβληθούν σε τεστ ετοιμότητας.

Εφόσον ξεπεράσουν τις ενοχλήσεις, τότε θα τεθούν στη διάθεση του Μεντιλίμπαρ για το ταξίδι στη Γαλλία.

Οπότε, η εικόνα αύριο θα είναι κριτήριο ενόψει των σχεδίων του Ισπανού τεχνικού για το παιχνίδι με τη Λιόν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μασούρας δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταίο ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (με Παναιτωλικό και Άρη) ούτε στους αγώνες της εθνικής ομάδας που είχαν προηγηθεί, δεν είναι απόλυτα έτοιμος ούτε έχει ρυθμό.

Όσο για τον Ρέτσο είναι εκτός 40 ημέρες και δεν έχει ακόμη σε επίσημο αγώνα.

Το πρόβλημα για τον Μεντιλίμπαρ δεν αφορά μόνο το κέντρο της άμυνας, καθώς θέλει να καθιερώσει πάλι το "δίδυμο" Κάρμο – Ρέτσος, αλλά και τις θέσεις των εξτρέμ.

Αυτές είναι οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ

Ο Μασούρας δεν είναι απόλυτα έτοιμος και δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στη Γαλλία. Επίσης, ο Μαρτίνς επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη με ενοχλήσεις στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού κι υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία.

Ο έμπειρος εξτρέμ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και στο χαλάρωμα της Κυριακής (22/9), οπότε ο Ισπανός προπονητής περιμένει τα νεότερα από το ιατρικό επιτελείο, χωρίς βέβαια να υπάρχει καμία διάθεση για ρίσκο τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν.

Εκτός απροόπτου ο Πορτογάλος εξτρέμ θα μείνει εκτός με Λιόν, Ατρόμητο και Μπράγκα, ενώ είναι ανοιχτό αν θα προλάβει το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, οι επιλογές που έχει ο Μεντιλίμπαρ για τα πλάγια της επίθεσης για την αν μη τι άλλη δύσκολη ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τη Λιόν είναι ο Βέλντε και ο Γουίλιαν.

Με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή βέβαια, να μην είναι ακόμη έτοιμος για να βγάλει 90λεπτο, καθώς ο Ισπανός κόουτς μόλις την περασμένη Παρασκευή δήλωσε πως, ούτε ο Γουίλιαν ούτε ο Ολιβέιρα είναι στο 100% της ετοιμότητάς τους ("χρειάζονται λίγο χρόνο, είναι φυσιολογικό να μην έχουν ενσωματωθεί στο 100%").

Οι αμέσως επόμενες λύσεις είναι, αφενός μεν ο Παπακανέλλος, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός εξτρέμ και επιτελικός χαφ στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του Ολυμπιακού αφετέρου δε ο Ροντινέι, που αγωνίστηκε ως εξτρέμ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τον Άρη, όταν πέρασε ο Κοστίνια στη θέση του δεξιού μπακ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ