ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα σε κάθε θέση, ποιοι θα καλύψουν τον ρόλο των Φορτούνη, Ποντένσε και Όρτα

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα σε κάθε θέση, ποιοι θα καλύψουν τον ρόλο των Φορτούνη, Ποντένσε και Όρτα

Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας έκλεισε το ρόστερ του με τις μεταγραφές του Γουίλιαν και του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Αυτά είναι τα δεδομένα ανά θέση.

Ο Ολυμπιακός, όπως συνηθίζει, προχώρησε σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών σε ακόμη ένα καλοκαίρι, με στόχο ασφαλώς να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ρόστερ του. Και πόσο μάλλον φέτος, σε μία πολύ ιδιαίτερη σεζόν, καθώς ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Έτσι λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία για τη δήλωση της ευρωπαϊκής λίστας απέκτησαν τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, αλλά και τον Γουίλιαν.

Στις μεταγραφές, όπως είναι φυσιολικό, δεν κυλούν όλα όπως τα προγραμματίζεις, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ είχε ζητήσει ένα ευέλικτο ρόστερ και όχι μεγάλο, παρόλο που υπάρχουν αυξημένες υποχρεώσεις στο Europa League και στο πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός τεχνικός επέμενε σε 23-24 παίκτες, γιατί θέλει να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά από την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο λόγος φυσικά για την πεντάδα των Κωστούλα, Παπακανέλλου, Μπακούλα, Μουζακίτη και Κουτσίδη.

Τα δεδομένα ανά θέση

Την τετράδα των τερματοφυλάκων αποτελούν οι Τζολάκης, Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος και Μπότης, με τον Τζολάκη να θεωρείται το Νο.1

Δεξιά στην άμυνα υπάρχουν ο Ρόντινεϊ για βασικός και ο Κοστίνια ως δεύτερη επιλογή. Αριστερά ο Ορτέγκα είναι αναμφίβολα η πρώτη λύση και ο Αποστολόπουλος η εναλλακτική. Δεξιά στα στόπερ υπάρχουν οι Ρέτσος, Μπιανκόν και ενίοτε θα πάρουν χρόνο συμμετοχής Ντόη, Κουτσίδης και αριστερά υπάρχουν οι Κάρμο και Πιρόλα.

Στις τρεις θέσεις των κεντρικών χαφ και πίσω από τους σέντερ φορ (6, 8 και 10) υπολογίζονται επτά ποδοσφαιριστές. Οι Έσε, Στάμενιτς, Γκαρθία, Μουζακίτης, Μπακούλας, Ολιβέιρα και Τσικίνιο.

Επίσης, στη θέση πίσω από τον φορ μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι Γουίλιαν, Μαρτίνς, Μασούρας, Βέλντε και Παπακανέλλος.

Στα εξτρέμ υπάρχουν οι Γουίλιαν, Βέλντε, Μαρτίνς, Μασούρας και Παπακανέλλος. Και στην κορυφή της επίθεσης οι Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ και Κωστούλας.

Επί της ουσίας, ο Μεντιλίμπαρ έχει στη διάθεση του 24 παίκτες -εκ των οποίων οι τέσσερις τερματοφύλακες, συν τους πέντε προερχόμενους από την ομάδα Νέων. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός διατήρησε τους οκτώ από τους έντεκα βασικούς της περασμένης περιόδου.

Ποιοι θα καλύψουν αυτούς που έφυγαν

Στον τελικό του Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα στην OPAP Arena, ο Μεντιλίμπαρ είχε παρατάξει τους Τζολάκη, Ρόντινεϊ, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Έσε, Ποντένσε, Τσικίνιο, Φορτούνη και Ελ Κααμπί.

Από τους παραπάνω παίκτες ο Ολυμπιακός ανανέωσε τα συμβόλαια των Ελ Κααμπί, Ρέτσου και Τζολάκη, όπως και των Μασούρα, Πασχαλάκη αλλά και Ντόη που ήταν στον πάγκο. Επίσης, έφερε πίσω ως δανεικό τον Κάρμο και κράτησε τον Έσε και τον Ρόντινεϊ που δέχτηκαν προτάσεις από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Για τις τρεις θέσεις των παικτών που έφυγαν (Ποντένσε, Όρτα και Φορτούνη) οι λύσεις είναι οι εξής: Ο Γουίλιαν και ο Βέλντε για τα πλάγια της επίθεσης εκεί όπου έπαιζαν ο Ποντένσε και ο Φορτούνης.

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να αγωνιστεί και πίσω από τον σέντερ φορ όπως το έκανε φυσικά ο Έλληνας άσος. Και υπάρχει και ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος ναι μεν αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά φέτος είναι ο πιο δραστήριος δημιουργικά παίκτης σε όλα τα ματς μέχρι στιγμής.

Όσο για τους Όρτα και Ιμπόρα, το κενό που άφησαν καλούνται να καλύψουν οι Ολιβέιρα, Γκαρθία και Στάμενιτς. Τέλος στην επίθεση για αντι-Γιόβετιτς, αποκτήθηκε ο Γιάρεμτσουκ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ