ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα παιδιά των ακαδημιών μπροστά στην απόλυτη δικαίωση και το τρελό όνειρο

Ολυμπιακός: Τα παιδιά των ακαδημιών μπροστά στην απόλυτη δικαίωση και το τρελό όνειρο
Αλέξανδρος Ντόη και Παναγιώτης Ρέτσος πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου από το μτας του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ INTIME SPORTS

Ιδιαίτερη η μέρα  (29/5, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA, LIVE SPORT24) για τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι ήρθαν από τις ακαδημίες των ερυθρόλευκων και περιμένουν να ζήσουν το απόλυτο όνειρο.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει ένα όνειρο τρελό πραγματικότητα. Την Τετάρτη (29/5, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA, LIVE SPORT24) αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα στην OPAP Arena για τον τελικό του Conference League.

Ο στόχος, ένας. Οι ερυθρόλευκοι να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Θα είναι μία σπουδαία στιγμή για τον οργανισμό του Ολυμπιακού και ειδικά για τους παίκτες που έχουν βγει από τα "σπάργανα" του συλλόγου ή έχουν μεγαλώσει ποδοσφαιρικά μέσα στα τμήματα υποδομής.

Ένας από αυτούς ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος από μικρή ηλικία βρίσκεται στους ερυθρόλευκους. Στον Ολυμπιακό ανδρώθηκε, εκεί έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας, για να πάρει το 2017 την μεταγραφή των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Λεβερκούζεν.

Το καλοκαίρι του 2022 επαναπατρίστηκε και τώρα βρίσκεται στο κατώφλι μίας τεράστιας επιτυχίας. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός έχει χάσει ελάχιστα παιχνίδια στην Ευρώπη φέτος και φωνάζει πάντα παρών.

Ο ίδιος είχε εξομολογηθεί άλλωστε στο SPORT24 μετά την επική πρόκριση επί της Μακάμπι: "Θα κάνω τα πάντα για αυτή την ομάδα, όπως πάντοτε. Με τα καλά μου, με τα κακά μου, τους αρέσει να με σχολιάζουν από ότι ξέρετε, αλλά εγώ είμαι πάντα εδώ για την ομάδα, για να βοηθάω.

Το όνειρο του Ντόη και ο ήρωας Τζολάκης

Ο Ανδρέας Ντόη, ένα παιδί που επίσης μεγάλωσε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ίσως να μην φανταζόταν πως περίπου δύο χρόνια από το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, θα βρίσκεται στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ε, λοιπόν, όλα γίνονται και ο 21χρονος αμυντικός θα είναι παρών στο μεγάλο ραντεβού στην OPAP Arena.

Δύο ματς έχει αγωνιστεί στα νοκ-άουτ του Conference League, ωστόσο όταν χρειάστηκε βγήκε μπροστά. Στη ρεβάνς με την Φενέρμπαχτσε στο Σουκρού Σαράτσογλου, αγωνίστηκε στο πλευρό του Κάρμο, απόντος του τιμωρημένου Ρέτσου και τα έδωσε όλα για να φύγει ο Ολυμπιακός με την πρόκριση από την Τουρκία.

Στο Σουκρού Σαράτσογλου ύψωσε τείχος και ο Κωνσταντής Τζολάκης. Ο 21χρονος τερματοφύλακας είναι από τα πρόσωπα του Ολυμπιακού στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, ο Μεντιλίμπαρ τού δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη και εκείνος τον αποζημιώνει με εκπληκτικές εμφανίσεις. Οι τρεις αποκρούσεις του στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε συνοψίζουν όλη του τη χρονιά, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί με τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Τζολάκη σε ηλικία 16 ετών από τον Πλατανιά. Ο Κρητικός τερματοφύλακας βήμα βήμα "σκαρφάλωνε", πότε με τα βήματα προς τα μπροστά, πότε με τα πισωγυρίσματα. Ωστόσο, τώρα είναι ο βασικός γκολκίπερ των ερυθρόλευκων σε ευρωπαϊκό τελικό.

Τέλος, αναφορά θα πρέπει να γίνει στον Απόστολο Αποστολόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή των Πειραιωτών για τον τελικό του Conference League. Στην Ευρώπη φέτος, ο 21χρονος αριστερός μπακ έχει μία συμμετοχή στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα. Αγωνίστηκε στα τελευταία 13 λεπτά, με το Καραϊσκάκης να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του, κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η δουλειά επιβραβεύεται

Η δουλειά του Ολυμπιακού στις ακαδημίες του δεν είναι νέα. Είναι μία διαδικασία ετών και οι... καρποί των κόπων είναι ορατοί. Φαίνεται στα νέα παιδιά των ερυθρόλευκων που είναι παρόντα σε έναν τέτοιο τελικό και περιμένουν την απόλυτη δικαίωση με την ευρωπαϊκή κούπα.

Φαίνεται προφανώς στην Κ19 του Ολυμπιακού, η οποία κατέκτησε πριν από λίγες εβδομάδες το UEFA Youth League, πέρασε πάνω από "θηρία" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κατά κάποιο τρόπο έδειξε τον δρόμο προς τους μεγάλους, που περιμένουν να ζήσουν το δικό τους όνειρο.

Η Heineken 0.0, επίσημος χορηγός του UEFA Europa Conference League, τσουγκρίζει στην υγειά των αληθινών φιλάθλων που ζουν για τη βραδιά του μεγάλου τελικού στις 29/05!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CONFERENCE LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ