FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Το "άστρο" του Ελ Κααμπί έλαμψε ξανά και ο δημιουργός Τσικίνιο εντυπωσίασε στο διπλό στη Λαμία

SUPERLEAGUE 2024-2025 /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ελ Κααμπί πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του στη φετινή σεζόν, ενώ δούλεψε σκληρά στην αναμέτρηση κόντρα στη Λαμία. Εντυπωσίασε ο δημιουργός Τσικίνιο.

Βασικός στόχος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ο Ολυμπιακός να πάει στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, έχοντας το 3/3. Οι ερυθρόλευκοι τα κατάφεραν, καθώς επικράτησαν 3-0 της Λαμίας για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός δεν κατάφερε να πετύχει γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ωστόσο πέτυχε δύο μαζεμένα στο κομβικό ματς στη Φθιώτιδα. Ήταν μάλιστα τα πρώτα του τέρματα με τα ερυθρόλευκα, τρεις μήνες μετά το έπος στον τελικό του Conference League.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές, όπως και τα γκολ, του Ελ Κααμπί σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια στη Stoiximan Super League.

Ολυμπιακός: Το "άστρο" του Ελ Κααμπί έλαμψε ξανά και ο δημιουργός Τσικίνιο εντυπωσίασε στο διπλό στη Λαμία
Οι τελικές και τα xGoals του Ελ Κααμπί στη Stoiximan Super League

Ο Ελ Κααμπί έχει έξι τελικές μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως στα δύο πρώτα ματς (έπαιξε ένα ημίχρονο με τον Βόλο) δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά για να απειλήσει. Στο ματς με τη Λαμία είχε τρεις τελικές, ενώ κατάφερε να φτάσει συνολικά τα 0.32xG.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε: "Μας δίνει περισσότερα πράγματα από το να βάζει μόνο γκολ". Στο ματς με την Athens Kallithea μοίρασε μία ασίστ, ενώ κόντρα στους Φθιωτούς δούλεψε αρκετά πέρα από την επίτευξη των δύο τερμάτων του.

Στο γράφημα μπορείτε να δείτε όλες του τις ενέργειες και τις κορυφαίες του επιδόσεις απέναντι στη Λαμία.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ελ Κααμπί στο Λαμία - Ολυμπιακός
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ελ Κααμπί στο Λαμία - Ολυμπιακός

Ο Ελ Κααμπί είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ, εφόσον στο 81ο λεπτό βρήκε τον τρόπο να βγάλει την ασίστ στον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος και έκανε το τελικό 3-0.

Ο Μαροκινός στράικερ τελείωσε το παιχνίδι με 31 ενέργειες με την μπάλα. Οι εννέα από αυτές ήταν στην περιοχή της Λαμίας, τις περισσότερες από καθένα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ελ Κααμπί ήταν παντού μέσα και γύρω από το "κουτί" των γηπεδούχων. Ένας μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα της Λαμίας. Έψαχνε συνεχώς να τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του, αλλά και να ανοίξει χώρους.

Επιπλέον είχε και μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του. Είχε 11/14 συνολικά και 8 πετυχημένες στις 11 που δοκίμασε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Μία εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Ελ Κααμπί, ο οποίος "ζεσταίνεται" ξανά ενόψει της συνέχειας της Stoiximan Super League, αλλά και του πρωταθλήματος.

Κορυφαίος δημιουργός ο Τσικίνιο

Δύο γκολ πέτυχε, λοιπόν, ο Ελ Κααμπί και ένα ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ωστόσο, από τα πρόσωπα του αγώνα ήταν και ο Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος μέσος ήταν για την ακρίβεια ο κορυφαίος δημιουργός των ερυθρόλευκων.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες του τις μεταβιβάσεις και τις κορυφαίες του επιδόσεις στο παιχνίδι.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τσικίνιο στο Λαμία - Ολυμπιακός
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τσικίνιο στο Λαμία - Ολυμπιακός

Ο Τσικίνιο ήταν εκείνος φυσικά που "έφτιαξε" το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, όταν με μία εξαιρετική βαθιά μεταβίβαση βρήκε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πέρα από την ασίστ, είχε συνολικά τέσσερις key passes, δηλαδή μεταβιβάσεις που έφτιαξαν ευκαιρία. Ήταν και κορυφαία επίδοση στο παιχνίδι. Επιπλέον, ήταν και πρώτος στις πάσες στην επίθεση με 13/21.

Ο Τσικίνιο, όπως συνέβη και στο φινάλε της περσινής σεζόν, έχει τον ρόλο του 10αριού. Κινείται παντού στο αντίπαλο μισό και ψάχνει να φτιάξει στιγμές για τους συμπαίκτες του. Τελείωσε το ματς με 53 ενέργειες, είχε τις περισσότερες ντρίμπλες με 4/5, ενώ βγήκε κερδισμένος και από τις περισσότερες μονομαχίες, έχοντας 8/11.

Ο Πορτογάλος μέσος συνεχίζει να είναι κομβικό "γρανάζι" στον μηχανισμό που έχει στήσει ο Μεντιλίμπαρ και δεν σταματάει να δικαιώνει τον προπονητή του με την απόδοσή του.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ