ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το καινούργιο καρέ των παικτών από το οποίο περιμένει πολλά ο Μεντιλίμπαρ στην επίθεση

Ολυμπιακός: Το καινούργιο καρέ των παικτών από το οποίο περιμένει πολλά ο Μεντιλίμπαρ στην επίθεση
Ο Κρίστοφερ Βέλντε πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Athens Kallithea EUROKINISSI

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κι ο Ολυμπιακός θέλουν να πάρουν από το καινούργιο καρέ των παικτών, Γουίλιαν, Βέλντε, Ολιβέιρα και Γιάρεμτσουκ, όσα τους έδωσαν οι τέσσερις που αποχώρησαν. 

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να μπει από το Σαββατοκύριακο σε έναν νέο κύκλο αγώνων που αυτή τη φορά δεν συμπεριλαμβάνει μόνο το πρωτάθλημα, αλλά και την Ευρώπη.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να πάρει πράγματα απ' όλους τους ποδοσφαιριστές γι' αυτό κι επέλεξε να έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό παικτών στο ρόστερ.

Σχετικά με την επίθεση, ο Ισπανός τεχνικός περιμένει πολλά στο σκοράρισμα και στις ασίστ από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές κι όχι μόνο.

Μετά τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν στο έμψυχο δυναμικό, αν επιχειρήσει κάποιος να κάνει μία ανάλυση θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Γουίλιαν πήρε τη θέση του Φορτούνη, ο Βέλντε του Ποντένσε, ο Ολιβέιρα του Όρτα κι ο Γιάρεμτσουκ του Γιόβετιτς.

Όσα έδωσαν πέρυσι οι τέσσερις που έφυγαν

Οι τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, οι Φορτούνης, Ποντένσε, Όρτα και Γιόβετιτς, πρόσφεραν συνολικά στην πειραϊκή ομάδα την περασμένη σεζόν 36 γκολ και 38 ασίστ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αριθμό και καθοριστικό σε ό,τι αφορά σε κάποια παιχνίδια στην Ευρώπη που οδήγησαν στην κατάκτηση του Conference League.

Συγκεκριμένα, ο Φορτούνης έπαιξε σε 49 παιχνίδια την προηγούμενη περίοδο και είχε 11 γκολ και 19 ασίστ. Ο Έλληνας άσος είχε 28 συμμετοχές, έξι τέρματα και εννέα ασίστ στο πρωτάθλημα, δύο ματς στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και 19 αγώνες, πέντε γκολ και 10 ασίστ στο Europa League και στο Conference League.

Ο Ποντένσε από τη μεριά του αγωνίστηκε σε 47 ματς σε όλες τις διοργανώσεις κι είχε 15 τέρματα και 13 ασίστ. Ο Πορτογάλος επιθετικός 31 συμμετοχές είχε 11 γκολ και οκτώ ασίστ στο πρωτάθλημα και σε 14 αγώνες στην Ευρώπη είχε τέσσερα τέρματα και πέντε ασίστ, ενώ αγωνίστηκε και σε δύο παιχνίδια στο Κύπελλο.

Ο Αντρέ Όρτα έπαιξε σε 21 παιχνίδια στο δεύτερο μισό της περασμένης περιόδου, εκ των οποίων τα εννέα ήταν στο Conference League.

Ο Πορτογάλος κεντρικός μεσοεπιθετικός δεν σκόραρε στην Ευρώπη ούτε είχε κάποια ασίστ, αλλά είχε δύο γκολ και δύο ασίστ σε 12 ματς στο πρωτάθλημα.

Κι ο Γιόβετιτς αγωνίστηκε σε 34 ματς στα οποία είχε οκτώ τέρματα και τέσσερις ασίστ. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός είχε έξι γκολ και τέσσερις ασίστ στο πρωτάθλημα και δύο τέρματα στο Conference League.

Οι αριθμοί των Γουίλιαν, Βέλντε, Ολιβέιρα και Γιάρεμτσουκ

Πλέον ο Μεντιλίμπαρ και γενικότερα ο Ολυμπιακός θέλουν να πάρουν τα ίδια ή και περισσότερα γκολ και ασίστ από τους καινούριους παίκτες που εντάχθηκαν στο ρόστερ, σε σχέση με τους τέσσερις που αποχώρησαν.

Δηλαδή, από τους Γουίλιαν, Βέλντε, Ολιβέιρα και Γιάρεμτσουκ. Έτσι, ώστε οι ερυθρόλευκοι να καταφέρουν μέσα στη χρονιά να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κι όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Europa League.

Οι αριθμοί των τεσσάρων παραπάνω παικτών, σε άλλες συνθήκες, καταστάσεις και ομάδες βέβαια την περασμένη σεζόν ήταν οι εξής:

Ο Γουίλιαν είχε πέντε γκολ και δύο ασίστ με τη φανέλα της Φούλαμ. Ο Βέλντε πέτυχε 13 τέρματα και μοίρασε πέντε ασίστ με τη Λεχ Πόζναν.

Ο Ολιβέιρα είχε δύο γκολ και δύο ασίστ με τη Γαλατασαράι. Κι ο Γιάρεμτσουκ βρήκε δίχτυα οκτώ φορές με την Μπριζ.

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές είχαν συνολικά 28 γκολ και εννέα ασίστ, αλλά στο αγγλικό, στο πολωνικό, στο τουρκικό και στο βελγικό πρωτάθλημα, συν την Ευρώπη, δηλαδή σε άλλα δεδομένα όπως αναφέραμε πιο πάνω και σε άλλα συγκρίσιμα μεγέθη και περιβάλλον.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ