FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Το μήνυμα του Κοστίνια και ο εξτρέμ Ροντινέι

Ο Ροντινέι πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Ο Ροντινέι πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Ο Κοστίνια με την εμφάνισή του στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου έστειλε το μήνυμα πως μπορεί να βοηθήσει. Ακόμη μία υψηλή απόδοση από τον Ροντινέι, ο οποίος έπαιξε ως εξτρέμ.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα χαμόγελα. Οι ερυθρόλευκοι άφησαν πίσω τους τα αρνητικά αποτελέσματα, επικρατώντας 2-0 του Ατρομήτου για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Για πρώτη φορά από την αρχή του παιχνιδιού, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε τον Κοστίνια, με τον Πορτογάλο δεξιό μπακ να κάνει ντεμπούτο ως βασικός και τον Ροντινέι να παίζει μπροστά του ως εξτρέμ.

Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, ο Κοστίνια αγωνίστηκε συνολικά 25 λεπτά, ενώ κόντρα στον Ατρόμητο έπαιξε το πρώτο 90λεπτο, δίνοντας το πρώτο ασφαλές δείγμα των δυνατοτήτων του.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες και τις κορυφαίες επιδόσεις του Πορτογάλου δεξιού μπακ των ερυθρόλευκων.

Ολυμπιακός: Το μήνυμα του Κοστίνια και ο εξτρέμ Ροντινέι
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Κοστίνια στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Ο Ολυμπιακός γι' ακόμη μία φορά αναπτυσσόταν κυρίως από τα δεξιά, με τον Κοστίνια να κινείται σε όλο το μήκος της πλευράς. Ο Ατρόμητος αμυνόταν, οι ερυθρόλευκοι ανέβαζαν τις γραμμές του και ο 24χρονος βοηθούσε με τα δικά του ανεβάσματα.

Μάλιστα, ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, έχοντας 87 ενέργειες με την μπάλα, ενώ οι δύο από αυτές ήταν στην περιοχή του Ατρομήτου. Είχε 27 στις 38 πάσες και 11/17 σε μεταβιβάσεις στην επίθεση.

Επιπλέον, ήταν ο κορυφαίος ντριμπλέρ του αγώνα με τέσσερις πετυχημένες στις πέντε που δοκίμασε. Ανασταλτικά, επίσης έριξε πολλή δουλειά. Είχε οκτώ ανακτήσεις κατοχής, από τις υψηλότερες επιδόσεις του αγώνα, τα περισσότερα κλεψίματα (3) και πέντε κερδισμένα τάκλιν, ρεκόρ φέτος για τον Ολυμπιακό. Τέλος, έδωσε 17 μονομαχίες συνολικά και βγήκε νικητής στις 11.

Ο Κοστίνια με την εμφάνισή του κόντρα στον Ατρόμητο έστειλε ένα μήνυμα, πως μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και ανάσες στον Ροντινέι, ο οποίος χτυπάει "κόκκινα".

Έτσι έπαιξε ο εξτρέμ Ροντινέι

Ο Ροντινέι δεν ξεκουράστηκε ούτε σε αυτό το παιχνίδι και οι συνθήκες τον ανάγκασαν να αγωνιστεί ως εξτρέμ. Ο μέσος χώρος δράσης του Βραζιλιάνου μπακ είναι ψηλά στο γήπεδο, επομένως φάνηκε να νιώθει άνετα, ενώ άνοιξε και το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε πως παίζει όπου του ζητήσει ο προπονητής του και έφερε την αποστολή του εις πέρας. Δείτε στο γράφημα της Opta όλες του τις ενέργειες στο παιχνίδι.

Ολυμπιακός: Το μήνυμα του Κοστίνια και ο εξτρέμ Ροντινέι
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ροντινέι στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Ο Ροντινέι είχε 59 ενέργειες με την μπάλα και κυριάρχησε στη δεξιά πλευρά πάνω από τη μεσαία γραμμή, ενώ τα ανεβάσματα του Κοστίνια τον βοήθησαν να συγκλίνει περισσότερο. Μάλιστα, είχε πέντε ενέργειες στην περιοχή του Ατρομήτου, από τις υψηλότερες επιδόσεις του αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος μπακ είχε και τέσσερις τελικές, τις περισσότερες στο παιχνίδι. Μάλιστα, έφτασε και κοντά σ' ένα δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του με τη μία μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι.

Όσον αφορά την κυκλοφορία, ο Ροντινέι ήταν πολύ ακριβής. Από τις 38 πάσες του οι 32 βρήκαν συμπαίκτη του, δηλαδή είχε ποσοστό επιτυχίας 84%. Μία γεμάτη εμφάνιση από τον Βραζιλιάνου, ο οποίος γι' ακόμη ένα ματς ήταν εκ των κορυφαίων στο παιχνίδι.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ