ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για τη δεύτερη ευρωπαϊκή νίκη και το restart στο Μάλμε

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για τη δεύτερη ευρωπαϊκή νίκη και το restart στο Μάλμε
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Μάλμε για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Έτσι αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω του την γκέλα από τον Λεβαδειακό και ο καλύτερος τρόπος να το κάνει είναι να πανηγυρίσει άμεσα μία νίκη. Οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να το πετύχουν στη Σουηδία, όπου φιλοξενούνται από τη Μάλμε (24/10, 22:00, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Την προηγούμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες είχαν διαλύσει με 3-0 την Μπράγκα, βάζοντας στο "σακούλι" το πρώτο τους τρίποντο. Στο ELEDA Stadion θέλουν να διπλασιάσουν τους βαθμούς τους, ώστε να συνεχίσουν με όλο και καλύτερους όρους την μάχη τους για την πρώτη οκτάδα και την απευθείας πρόκριση στους 16.

Η νίκη και η καλή παρουσία στη Σουηδία θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ. Πέρα από το βαθμολογικό κέρδος, ένα θετικό αποτέλεσμα θα επαναφέρει την ηρεμία στους ερυθρόλευκους, αλλά και θα δώσει αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Ελλάδα. Άλλωστε, την Κυριακή ο Ολυμπιακός δίνει ένα απαιτητικό παιχνίδι με τον Αστέρα AKTOR.

Ο Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του έστειλε το δικό του μήνυμα: "Θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας, να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αν μπορέσουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και δυνατοί τότε έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να νικήσουμε το παιχνίδι. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν νομίζω ότι θα νικήσουμε".

Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι επί σουηδικού εδάφους. Η αποστολή που ταξίδεψε στη Σκανδιναβία περιλαμβάνει και επιστροφές, με τους Ρέτσο, Μαρτίνς και Γουίλιαν να είναι μέσα σε αυτήν. Οι δύο πρώτοι μάλιστα προορίζονται να πάρουν τη φανέλα του βασικού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Τζολάκης θα βρίσκεται κάτω από την εστία, με το δίδυμο Ρέτσο - Κάρμο να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας. Οι δύο τους έχουν εξαιρετική "χημεία" και η παρουσία τους σ' ένα τέτοιο ματς, όπως και στη συνέχεια, μοιάζει επιβεβλημένη. Ο Ορτέγκα αναμένεται να παίξει στα αριστερά, ενώ φαίνεται πως ο Κοστίνια θα αγωνιστεί δεξιά.

Στον άξονα το δίδυμο του Μουζακίτη με τον Έσε δύσκολα φαίνεται πως θα σπάσει, με τον Τσικίνιο γι' ακόμη μία φορά να κινείται μπροστά τους. Η παρουσία του Κοστίνια στα δεξιά της άμυνας πρόκειται να ανεβάσει τον Ροντινέι στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, όπως συνέβη και με την Μπράγκα. Στα αριστερά θα τοποθετηθεί ο Μαρτίνς, ο οποίος επιστρέφει στο βασικό σχήμα, με τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Για τη μεσοεπιθετική γραμμή διαθέσιμοι είναι επίσης οι Μασούρας, Βέλντε και Γουίλιαν, ενώ λύσεις μπορεί να δώσει και ο Μπάμπης Κωστούλας. Στην αποστολή του Μεντιλίμπαρ είναι και ο Θεοφάνης Μπακούλας, ένας ακόμη από τους μικρούς του Ολυμπιακού που ψάχνει την ευκαιρία του.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Στάμενιτς, Μαρτίνς, Βέλντε, Γκαρθία, Γουίλιαν, Ολιβέιρα, Μπακούλας, Έσε, Μουζακίτης, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Μασούρας, Κωστούλας

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ