ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το βαρόμετρο Έσε και ο συναγωνισμός των Ολιβέιρα, Γκαρθία και Στάμενιτς

Ολυμπιακός: Το βαρόμετρο Έσε και ο συναγωνισμός των Ολιβέιρα, Γκαρθία και Στάμενιτς

Ο Αργεντινός κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή και έχει άξιους συμπαραστάτες στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να πετύχει τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην εξίσωση και οι Μουζακίτης, Μπακούλας.

Ο Σαντιάγκο Έσε αποτελεί την "κολόνα" του Ολυμπιακού στα χαφ και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέμενε ότι δεν έπρεπε να πωληθεί το καλοκαίρι.

Η διοίκηση των "ερυθρόλευκων" απέρριψε προτάσεις ιταλικής ομάδας ύψους 15 και 18 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση Λατινοαμερικάνου μέσου, για τον οποίο έντονο ενδιαφέρον έδειξαν τόσο η Νιούκαστλ όσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Αργεντινός χαφ μετράει 53 συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ στον μόλις ένα χρόνο παρουσίας του στον Ολυμπιακό, αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι παίζει ασταμάτητα εδώ και δύο χρόνια, αφού τα δύο τελευταία καλοκαίρια, το μεν πρώτο ήρθε απευθείας από την Ουρακάν μπαίνοντας στα βαθιά με την πειραϊκή ομάδα, το δε δεύτερο είχε υποχρεώσεις με την ομάδα της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Από το τέλος Ιανουαρίου του 2023 έως και σήμερα, δηλαδή τους τελευταίους 19,5 μήνες, ο Έσε έχει συνολικά 90 συμμετοχές, έξι τέρματα και τρεις ασίστ με τον Ολυμπιακό και την Ουρακάν και έχει αγωνιστεί σε άλλα έξι παιχνίδια με την ομάδα Κ23 και την Ολυμπιακή της Εθνικής Αργεντινής. Ο 22χρονος μέσος έχει παίξει σε 96 αγώνες και θα πιάσει τους 100 σε λίγες ημέρες, δηλαδή μέσα στους τελευταίους 20 μήνες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για έναν παίκτη που, από τη φύσει της θέσης του, απαιτείται να έχει πολλά τρεξίματα.

Πολλές επιλογές στους χαφ

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι ο Έσε αποτελεί την "σταθερά" του Μεντιλίμπαρ στην μεσαία γραμμή και εναλλάσσονται κάθε φορά οι παρτενέρ του στα χαφ. Έτσι, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο εξής, καθώς στους Γκαρθία και Στάμενιτς προστέθηκε ο νεοαποκτηθέντας Ολιβέιρα. Θα ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ισπανός προπονητής έχει στη διάθεσή του τέσσερις παίκτες για δύο θέσεις, αλλά επί της ουσίας έχει έξι ποδοσφαιριστές, καθώς διεκδικούν χώρο επίσης ο Μουζακίτης και ο Μπακούλας.

Θα πει κάποιος ότι, υπό προϋποθέσεις, ο Ολιβέιρα και ο Μπακούλας μπορούν να αγωνιστούν και πίσω από τον σέντερ φορ. Εκεί, όπου αυτή τη στιγμή είναι βασικός και κυριαρχεί ο Τσικίνιο. Θέση στην οποία μπορούν να αγωνιστούν ακόμη ο Γουίλιαν, ο Βέλντε, ο Μαρτίνς, ο Μασούρας και ο Παπακανέλλος. Αντιλαμβάνεται ο καθένας λοιπόν ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις για την τριάδα στον άξονα, που μπορεί οι παίκτες να αλλάζουν ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα.

Ο Μεντιλίμπαρ στα τρία πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα χρησιμοποίησε: Τον Ντόη (και μετά το 57΄ τον Στάμενιτς) δίπλα στον Έσε εναντίον του Βόλου. Ξεκίνησε με τους Ντόη – Έσε το ματς με την Καλλιθέα και μετά το 49΄ συνέχισαν οι Ντόη – Στάμενιτς αφού ο Αργεντινός τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Και στον αγώνα με τη Λαμία, στο αρχικό σχήμα ήταν οι Έσε – Στάμενιτς και στο 85΄ πέρασε ως αλλαγή ο Γκαρθία στη θέση του Νεοζηλανδού.

Πλέον, ο Γκαρθία είναι πιο έτοιμος αγωνιστικά καθώς έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του που τον ταλαιπώρησε το καλοκαίρι και έχει ενσωματωθεί πια και ο Ολιβέιρα που σκοπεύει να έχει βασικό ρόλο στα χαφ. Κάποιοι ποντάρουν στην τριάδα Έσε, Ολιβέιρα και Τσικίνιο ως την επικρατέστερη (πέρυσι ήταν οι Έσε, Όρτα, Τσικίνιο), αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει καλά τον Γκαρθία, έχει συνεργαστεί μαζί του και πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία τους οι Στάμενιτς, Μουζακίτης και Μπακούλας προσφέροντας φρεσκάδα, ποιότητα και τρεξίματα, τόσο στα παιχνίδια στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις. Άλλωστε, παρουσίασαν ένα δείγμα στους φιλικούς αγώνες ικανοποιώντας τον Μεντιλίμπαρ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ