ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τρίτο χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα την τελευταία 15ετία

Ο Κρίστοφερ Βέλντε
Ο Κρίστοφερ Βέλντε PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ολυμπιακός με τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα σε οκτώ ματς πραγματοποίησε το τρίτο χειρότερο ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα την τελευταία 15ετία.

Ο Ολυμπιακός μετρά τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα σε οκτώ αγώνες, έχοντας συνολικά εννέα χαμένους βαθμούς. Τις περιόδους 2022-23 και 2017-18 είχε δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στο ξεκίνημα της Stoiximan Super League.

Τέσσερις νίκες σε οκτώ παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Δύο ισοπαλίες εντός, μία ήττα και μία ισοπαλία εκτός έδρας.

Εννέα χαμένοι πόντοι σε μόλις οκτώ ματς για τον Ολυμπιακό στη Stoiximan Super League, που τον φέρνουν ισόβαθμο με την ΑΕΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αλλά μόλις δύο πόντους μακριά από την κορυφή. Χωρίς όμως να έχει αντιμετωπίσει ακόμη την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το τρίτο χειρότερο ξεκίνημα των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα την τελευταία 15ετία.

Η πειραϊκή ομάδα υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δύο ισοπαλίες στο Καραϊσκάκης με τον Παναιτωλικό (0-0) και τον Λεβαδειακό (2-2), μία ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (0-0) και μία ήττα από τον Άρη (1-2) στο Βικελίδης.

Χειρότερες επιδόσεις μόνο επί Κορμπεράν και Χάσι

Η αμέσως προηγούμενη χειρότερη επίδοση του Ολυμπιακού ήταν πρόπερσι, τη σεζόν 2022-23 όπου επί παρουσία αρχικά του Κάρλος Κορμπεράν και στη συνέχεια του Μίτσελ, οι ερυθρόλευκοι είχαν μία ισοπαλία (1-1 με τον Βόλο) και μία ήττα (1-2 από τον ΠΑΟΚ) στο Καραϊσκάκης και μία ισοπαλία (1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR) και μία ήττα (1-2 από τον Άρη) εκτός έδρας.

Όπως δύο ισοπαλίες και δύο ήττες είχε ο Ολυμπιακός τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές και την περίοδο 2017-18 με τον Μπέσνικ Χάσι στον πάγκο του και τον Τάκη Λεμονή να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Τότε, η πειραϊκή ομάδα είχε πάλι μία ισοπαλία (1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης) και μία ήττα (0-1 από τον Ατρόμητο) στο Καραϊσκάκης και μία ισοπαλία (1-1 με την Ξάνθη) και μία ήττα (2-3 από την ΑΕΚ) εκτός έδρας.

Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι είχαν μία ισοπαλία (1-1 με την ΑΕΚ εκτός έδρας) και δύο ήττες (0-1 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης και 0-1 από τον ΟΦΗ στην Κρήτη) στο ξεκίνημα της θητείας του Πέντρο Μαρτίνς, τη σεζόν 2018-19.

Όπως μία ισοπαλία (1-1 με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας) και δύο ήττες (0-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο) είχαν επί παρουσίας Μίτσελ, την περίοδο 2014-15.

Επίσης, τη σεζόν 2020-21, με τον Πέντρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία, ο Ολυμπιακός είχε τρεις εκτός έδρας ισοπαλίες τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα (1-1 με την ΑΕΚ, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και 1-1 με τον ΠΑΟΚ).

Και την περίοδο 2010-11, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, η πειραϊκή ομάδα είχε δύο εκτός έδρας ήττες (1-2 από τον Ηρακλή και 1-2 από τον Παναθηναϊκό).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ