ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Ο Φιρμίνο θα είναι καλά, είμαι σίγουρος"

Liverpool manager Juergen Klopp gives a press conference at the Liverpool soccer team media open day, in Liverpool, England, Tuesday, May 28, 2019, ahead of their Champions League Final soccer match against Tottenham on Saturday in Madrid. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool manager Juergen Klopp gives a press conference at the Liverpool soccer team media open day, in Liverpool, England, Tuesday, May 28, 2019, ahead of their Champions League Final soccer match against Tottenham on Saturday in Madrid. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, έκανε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Champions League απέναντι στην Τότεναμ το Σάββατο (1/6) και μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι, την περσινή ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον τραυματισμό του Φιρμίνο.

Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Champions League απέναντι στην Τότεναμ το Σάββατο (1/6). Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στους τραυματίες, στο δύσκολο παιχνίδι που έρχεται, αλλά και για τον περσινό τελικό, όπου η Λίβερπουλ ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κλοπ:

Ξεκίνησε τις δηλώσεις του για την παρουσία της Λίβερπουλ στον τελικό: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε μία ευκαιρία ξανά. Έχουμε περισσότερη εμπειρία, αλλά αυτό δεν κάνει τη διαφορά. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά που μας έφεραν στον τελικό. Μέχρι στιγμής διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας πολύ καλά".

Ο Κλοπ δήλωσε ότι ο Φιρμίνο θα είναι έτοιμος, όμως το ίδιο δεν συμβαίνει και με τον Ναμπί Κεϊτά: "Ο Ναμπί δεν έχει καμία ελπίδα να παίξει. Εξελίσσεται καλά όμως η κατάστασή του. Θα δούμε πώς θα πάει γι΄αυτόν στο Κόπα Άφρικα. Δεν ξέρουμε ακόμη. Ο Φιρμίνο προπονήθηκε και θα προπονηθεί ξανά αύριο. Όπως είδαμε όλοι μοιάζει καλά. Θα είναι καλά, είμαι σίγουρος".

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο μεσοδιάστημα των δύο παιχνιδιών με την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά: "Αυτά τα παιδιά μας έδωσαν τα πάντα και μας απέδειξαν ότι πρέπει να είναι εκεί. Αυτές οι πέντε-έξι μέρες μεταξύ των δύο παιχνιδιών με την Μπαρτσελόνα ήταν απίθανες. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Ήταν ιδανική κατάσταση. Είναι τέλειο που είμαστε εδώ".

Ο Κλοπ δεν θα ξεχάσει τον τελικό στο Κίεβο την περσινή σεζόν, ενώ μίλησε και για τους χαμένους τελικούς που βίωσε με τη Λίβερπουλ: "Είναι μεγάλη επιρροή για μας. Θυμάμαι την κατάσταση. Καθόμασταν στην ουρά του αεροδρομίου με τα κεφάλια κάτω. Είχαμε πολλά συναισθήματα στο μυαλό μας. Αλλά είμαστε ξανά εδώ. Έχουμε την ευκαιρία αυτή τη φορά να το κάνουμε σωστά. Απέναντι στη Σεβίλη το ντεπόζιτο ήταν άδειο το δεύτερο ημίχρονο και την περσινή σεζόν χάσαμε τον Σαλάχ. Δεχθήκαμε ένα περίεργο πρώτο γκολ, μετά ένα ανάποδο ψαλίδι. Αυτά τα γκολ μας επηρέασαν".

Αναφορικά με την Τότεναμ δήλωσε: "Η διαφορά μεταξύ εμάς και της Τότεναμ στο πρωτάθλημα ήταν η σταθερότητα. Τα δύο παιχνίδια που παίξαμε με αυτούς ήταν 2-1. Τα συναισθήματα θα είναι διαφορετικά στον τελικό. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε τη σωστή νοοτροπία".

Ο Κλοπ απάντησε και σε ερώτηση για τον Γκουαρδιόλα και αναφέρθηκε στη μάχη με την Σίτι για το πρωτάθλημα: "Ο Πεπ πρέπει να πει ότι η Premier League είναι σημαντικότερη από το Champions League, αφού δεν έχει πάει τελικό γι' αρκετό καιρό. Είναι ένας καταπληκτικός προπονητής και αξίζει όλα τα καλά λόγια που παίρνει. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε τη Premier League φέτος. Η Σίτι ήταν καλύτερη ομάδα. Αλλά υπάρχει και μία διαφορετική διοργάνωση που είμαστε μέσα και θέλουμε να την κερδίσουμε".

Τέλος, ο Γερμανικός τεχνικός ερωτήθηκε και για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του μέχρι στιγμής: "Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου ήταν που πήρα την άνοδο με τη Μάιντζ το 2004. Το να κερδίσω Champions League με τη Λίβερπουλ θα με κάνει να το σκεφτώ ξανά".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ