ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς ανοίγει το rotation και "ψάχνεται" για το τι φταίει

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς βγαίνει μπροστά. Πήρε πάνω του την ευθύνη στο ΟΑΚΑ, ζητά ηρεμία και τις λύσεις για να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο και εντός των συνόρων προς το καλύτερο. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ δεν πήγε καλά για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο η απώλεια των δύο βαθμών, αλλά η εικόνα της ομάδας. Δεν άρεσε η ομάδα, αντίθετα έδειξε απογοητευτική εικόνα και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε μια απόφαση να παραταχθεί με την ίδια ενδεκάδα.

Δεν του βγήκε αυτή η επιλογή και πλέον, αλλάζει τα δεδομένα. Ο Πορτογάλος προπονητής, συνειδητοποίησε πως ήταν θέμα κούρασης και όχι μόνο. Η εκτίμησή του, είναι πως οι παίκτες δεν ήταν όπως έπρεπε και πνευματικά. Πως τους είχε δοθεί μια εντύπωση πως θα πάρουν εύκολα τη νίκη.

Βέβαια, δεν τους "άδειασε" μέσω των δηλώσεών του και δεν θα μπορούσε να το κάνει. Με τους ίδιους πήρε το 2-2 από την Τότεναμ το βράδυ της Τετάρτης για το Champions League. Με αυτούς, μπήκε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η διαπίστωση, όμως, έγινε. Δεν μπορεί να βγει πρόγραμμα με ματς του Champions League και εντός συνόρων. Θα αναζητήσει τον τρόπο να κάνει τη σωστή διαχείριση, να βάλει περισσότερους παίκτες σε πιο ενεργό ρόλο και να περιμένει από αυτούς την καλή εικόνα.

ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ

Τη Δευτέρα, ο Μαρτίνς προτίμησε να δώσει ρεπό στους παίκτες του. Αυτοί, όπως έδειξαν και μέσω των social media, πέρασαν με τις οικογένειές τους. Ήταν βαρύ το πρόγραμμα των τελευταίων ημερών και έτσι χαλάρωσαν κάπως. Να βγει από πάνω τους και αυτή η πίεση που δημιουργήθηκε με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο ΟΑΚΑ. Κι εκεί, λίγα λεπτά μετά αποτύπωσαν με σχόλια την κακή τους εικόνα. Πως; Δείχνοντας τη συνέχεια…

Σήμερα οι "ερυθρόλευκοι" επιστρέφουν στις προπονήσεις. Εκεί που λογικά ο Πέδρο Μαρτίνς θα μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του, προσπαθώντας να τους τονώσει το ηθικό και να τους δείξει πως δεν είναι ώρα για κατεβασμένα κεφάλια. Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος, ναι μεν είχε την πρώτη του απώλεια, αλλά το Σάββατο απέναντι στη Λαμία καλείται να κάνει τη δουλειά του και να περιμένει το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση απώλειας βαθμών του ΠΑΟΚ και δικής του νίκης, θα είναι μόνος πρώτος. Είναι κι αυτός ένας στόχος, έστω και αν δεν ήρθε την Κυριακή από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Μαρτίνς το Σάββατο θα προχωρήσει σε αλλαγές. Αρκετές μάλιστα. Τη Δευτέρα το πρωί άλλωστε η ομάδα θα πετάξει για το Βελιγράδι και την Τρίτη δίνει έναν αγώνα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, που μπορεί να σημάνει πολλά για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας.

Υπάρχουν παίκτες επιβαρυμένοι αγωνιστικά και ο Μαρτίνς θα δείξει στις προπονήσεις των επόμενων ημερών τα πλάνα του. Εννοείται πως θα μπουν πιο ενεργά και οι μεταγραφές. Ο Μπενζιά θα παίξει περισσότερο, ενώ Λοβέρα και Γκασπάρ θα πρέπει να μπουν σε ρυθμό αγώνων, έστω και στη 18άδα αρχικά. Θα πρέπει άλλωστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους σε ετοιμότητα και ενόψει των αγώνων που ακολουθούν.

Το βασικό, όμως, για τον Μαρτίνς αυτή τη στιγμή, είναι η ηρεμία στο σύλλογο. Να μη διαταραχθεί το κλίμα από το "Χ" στο ΟΑΚΑ και να… δοκιμαστεί η ομάδα ψυχολογικά. Ότι έγινε, έγινε και η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι ο οδηγός για μια καλύτερη συνέχεια. Το πρόγραμμα θα είναι άλλωστε βαρύ, αυτό το γνωρίζουν οι Πειραιώτες.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μια άλλη εκτίμηση, είναι πως η ομάδα εντός συνόρων, δεν έχει κάνει ένα "γεμάτο" ματς. Γιατί ακόμη και το 5-0 επί του Βόλου, ήρθε στο τέλος του ματς. Ως το 70' δεν… έπειθε ο Ολυμπιακός, είχε κινδυνέψει μάλιστα να ισοφαριστεί, αλλά και τότε ο Σα κράτησε το "0".

Ούτε με Αστέρα Τρίπολης, ούτε με ΑΕΛ έκανε καλά ματς ο Ολυμπιακός. Μαζί με αυτό του ΟΑΚΑ, έγιναν τέσσερα και είναι κάτι που απασχολεί τον Μαρτίνς. Καλή είναι η Ευρώπη, εκεί είναι η δόξα, αλλά το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος και πρώτος στόχος της σεζόν.

Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία; Προσέγγιση στα ματς; Είναι κάτι που πρέπει να βρουν Μαρτίνς και παίκτες, για να μη χαλάσουν τις καλές εντυπώσεις που έχουν κερδίσει μέσω των εξαιρετικών εμφανίσεων που έκαναν απέναντι σε Πλζεν, Μπασακσεχίρ, Κράσνονταρ και Τότεναμ. Αναζητεί τον τρόπο για να δει έναν καλύτερο Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα και το Σάββατο θα φανεί αν έρθει ή όχι το πρώτο μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ