ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ομπρέλλα προστασίας από Τζίγγερ

Ομπρέλλα προστασίας από Τζίγγερ
Βαρδινογιάννης, Παναθηναϊκός

Για πίστη στην ομάδα και την ανάγκη ενίσχυσης αναφέρθηκε ο Τζίγγερ, που τα έβαλε με τον Τύπο

Καυστικός για μερίδα του Τύπου, αλλά και υπερπροστατευτικός για την ομάδα του εμφανίστηκε στο περιθώριο της νέας συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκα ο κ. Βαρδινογιάννης. Ο ισχυρός άνδρας των "πράσινων" τόνισε ότι η ομάδα του παραμένε,ι μέσα σε όλους τους στόχους της και πως δεν θα ανεχθεί από μερίδα του Τύπου να την πολεμάει ενώ τόνισε ότι θα γίνει τουλάχιστον μια μεταγραφή.
Για ενίσχυση και στόχους:
" Είμαστε σε κάποιες συζητήσεις είναι συγκεκριμένες οι ανάγκες που έχουμε, δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι εξωφρενικό, δεν είναι ώρα για τέτοιες αλλαγές.

Το συζητάμε με τον προπονητή, αν προκύψει κάτι καλό θα το δούμε αυτό που είναι σίγουρο είναι πως έχουμε ομάδα, έχουμε προπονητή, πιστεύω και σε ομάδα και σε προπονητή, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας, είμαστε σε όλους τους στόχους μας μέσα, δεν είμαστε βέβαια στο πρωτάθλημα σε απόσταση βολής, αλλά είμαστε μέσα στη διεκδίκηση.

Είμαστε στο ΟΥΕΦΑ, στο Kύπελλο και αυτό που χρειάζεται η ομάδα τώρα, είναι ηρεμία και προσπάθεια. Να γίνουμε ομάδα πρώτα απ' όλα και στο τέλος της σεζόν να δούμε τι λύσεις έχουμε και τι αλλαγές θα γίνουν



".

Για ΜΜΕ:
" Θέλω να σας πω και κάτι που αφορά εσάς και θέλω να το επισημάνω. Είχαμε μια πρόκριση προχθές με μια άσχημη εμφάνιση. Είναι πολύ άσχημο και με ενόχλησε ιδιαιτέρως μία μερίδα του Τύπου, ασχολήθηκε με το αν και κατά πόσο έπρεπε οι παίκτες του Παναθηναϊκού και οι φίλαθλοι που ήταν εκεί να πανηγυρίσουν μια τέτοια πρόκριση με την Καλαμαριά.

Αν πιστεύουν οι δημοσιογράφοι ότι πρέπει να υπάρχει ένας κωδικός με τον οποίο θα πανηγυρίζουν οι παίκτες και οι οπαδοί να μας τον ανακοινώσουν. Θα βοηθήσει κι άλλες ομάδες. Διότι υπάρχουν κι άλλες, μεγάλες ομάδες που έχουν πανηγυρίσει τέτοιες προκρίσεις, και οι παίκτες τους και οι οπαδοί τους. Δύσκολες και από κακές εμφανίσεις.

Δεν είναι σωστό να θεωρούμε λάθος μια στιγμιαία, αυθόρμητη αντίδραση και να την κακοχαρακτηρίζουμε. Δεν θα ευνουχίσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού ούτε και τους φιλάθλους. Δεν θα το επιτρέψω. Αυτό είναι υγιές.

Το μη υγιές είναι να μην πανηγυρίζουν γκολ της ομάδας τους. Όλοι προβληματιστήκαμε από την εμφάνιση και πρώτα απ' όλα οι ίδιοι οι παίκτες. Αφόρά τους ίδιους και τους απασχόλησε. Δεν στερώ όμως από κανέναν τη χαρά της πρόκρισης. Δεν το κάνω ποτέ





".

Για Σωτήρη Νίνη:
"Δε μου αρέσουν οι ακρότητες. Δεν πανηγυρίζω για κανέναν 16χρονο, όπως δεν είναι καταστροφή του κόσμου μια κακή εμφάνιση ή ένα κακό αποτέλεσμα. Πρέπει να υπάρχει μια μέση οδός.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρώτη φορά που βγάζει κάποιον στο προσκήνιο από την ακαδημία του. όσο σημαντική ήταν η παρουσία του Νίνη με το Αιγάλεω, άλλο τόσο σημαντική ήταν η πρώτη του Λεοντίου με την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Να μην είμαστε όμως των άκρων και να δείχνουμε ωριμότητα".



Νίνης: "Ούτε στα όνειρά μου"



Ο MVP της 16ης αγωνιστικής, ίσως να μείνει για πολύ καιρό στην ιστορία για το νεαρό της ηλικίας του. Ο 16χρονος Σωτήρης Νίνης βραβεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Παιανία, από τον Πύρρο Δήμα, ως ο νικητής της της σχετικής ψηφοφορίας που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Πριν ακόμα συμπληρώσει τα 17 του χρόνια ο αθλητής έλαμψε στο ντεμπούτο του στην Σούπερ Λίγκα κάνοντας τους 7000 οπαδούς του "τριφυλλιού" αλλά και τους φίλους του ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) να μιλούν για εκείνον.

Παρά τα φλας, την δημοσιότητα και την βράβευση του ως MVP της αγωνιστικής, ο ίδιος έδειξε συνεσταλμένος και προσγειωμένος στις δηλώσεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

" Είναι βαρύ αυτό το βραβείο και ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με ψήφισε. Θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο και με μεγάλη προσπάθεια, για να έχει διακρίσεις η ομάδα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα αυτά, όμως δεν ασχολούμαι περισσότερο. Δεν με αγχώνουν καθόλου. Με ενδιαφέρει πάνω απ΄ όλα η ομάδα. Χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά...

Είναι τιμή μου που με βραβεύει ο Πύρρος Δήμας. Δεν φανταζόμουν ούτε στα όνειρά μου ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, όμως τώρα που συνέβη, το πιστεύω και το ζω

" είπε ο ταλαντούχος μέσος που είχε άλλη μια έκπληξη σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο "μικρός" κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας για το φιλικό ματς με τα Σκόπια, με τον Αρτάν Μπουσάτι, να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο που αν αρνηθεί την πρόσκληση δεν θα τον ξανακαλέσουν στην Εθνική, αφού γνωρίζουν τις ενέργειες του "τριφυλλιού" (αλλά όχι την επιθυμία του ίδιου) για έκδοση ελληνικού διαβατηρίου.

Αντωνιάδης: "Να οπλιστείς με δύναμη"

Το «παρών» στην εκδήλωση εκτός από τον Πύρρο Δήμα έδωσε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος είπε για τον νεαρό παίκτη των "πράσινων": " Η σημερινή βράβευση είναι πολύ σημαντική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που οι Έλληνες φίλαθλοι ψήφισαν έναν νεαρό Βορειοηπειρώτη, γνήσιο Ελληνόπουλο.

Ηταν ένα μήνυμα και στις άλλες ομάδες να αναδείξουν και άλλα νεαρά Ελληνόπουλα με ταλέντο. Σήμερα η βράβευση θα γίνει από κοινού με έναν σπουδαίο αθλητή που κατάγεται από το ίδιο μέρος με τον μικρό, τον Πύρρο Δήμα, που επίσης έχει γεννηθεί στη Χειμάρα. Σωτήρη, τώρα πρέπει να οπλιστείς με δύναμη, για να πας ψηλά. Το ταλέντο το έχεις

".

Δήμας: "Να σηκώσεις ψηλά την ελληνική σημαία"

Με την σειρά του ο συμπατριώτης του νεαρού παίκτη του Παναθηναϊκού και σπουδαίος πρώην πρωταθλητής της Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, τόνισε: " Θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα. Αυτή να είναι μόνο η αρχή. Έδειξες από την πρώτη στιγμή ότι μπορείς να διανύσεις τη μεγάλη απόσταση μέχρι την επιτυχία.

Είμαι διπλά υπερήφανος και συγκινημένος επειδή προερχόμαστε από το ίδιο μέρος. Κλείσε τα αφτιά σου σε αυτά που λέγονται, γιατί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από εδώ και πέρα. Με ένα λουλούδι δεν έρχεται η άνοιξη. Εύχομαι σύντομα να αγωνιστείς στην Εθνική ομάδα και να σηκώσεις ψηλά την ελληνική σημαία

", είπε συγκινημένος.

Με ίωση Γκαλίνοβς και Μάντζιος

Εκτός από τις τοποθετήσεις και τις δηλώσεις την σημερινή μέρα υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι. Η προετοιμασία του "τριφυλλιού" συνεχίστηκε με τους "πράσινους" να ακολουθούν χαλαρό πρόγραμμα στην προπόνηση που έγινε νωρίς το πρωϊ, αφού μπορούσαν να κάνουν ό,τι πρόγραμμα ήθελαν, είτε στο γυμναστήριο είτε στο γήπεδο.

Ο 49χρονος Ισπανός πονοκεφαλιάζει για τις σημαντικές απουσίες από τα αρκετά προβλήματα που έχει και ήρθαν να προστεθούν αυτά των Μάριο Γκαλίνοβιτς και Βαγγέλη Μάντζιου. Αμφότεροι οι δύο "πράσινοι"δεν πήραν μέρος στην προπόνηση λόγω ίωσης που τους ταλαιπωρεί. Επιπρόσθετα, ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Άντονι Σέριτς, Μίκαελ Άντονσον και Εζεκίελ Γκονζάλες ενώ σε θεραπεία υποβλήθηκαν οι Φίλιππος Δάρλας και Λουκάς Βύντρα.

Μουνιόθ: "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα νικήσουμε"

Σε ότι αφορά την σύντομη ομιλία του ο τεχνικός των "πράσινων" είπε χαρακτηριστικά ενόψει του ματς της Νεάπολης για το οποίο θα γίνει λεπτομερή ανάλυση το Σάββατο. " Το μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο στον Ιωνικό. Σε τίποτα άλλο. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά.

Πρόκειται για μία ομάδα μέτρια, που την είδα στον αγώνα κυπέλλου με την Κέρκυρα και παρά το γεγονός ότι είχε κάποιες αλλαγές, σε σχέση με αυτούς που περιμένουμε να αγωνιστούν στο ματς της Κυριακής, δε νομίζω ότι μας περιμένει κάτι πολύ διαφορετικό απ' αυτό που είδα.

Αναλυτικά θα μιλήσουμε αύριο, ενώ την Κυριακή θα δούμε και DVD με τον αντίπαλό μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα νικήσουμε



" είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός.

Παράταση στο θέμα Μπαγέστα

Καμία εξέλιξη δεν προέκυψε στο θέμα ενίσχυσης των "πράσινων" και κυρίως αυτό της απόκτησης ή μη του Σάλβα Μπαγέστα της Μάλαγα. Οι ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου θεωρούν ότι ο 31χρονος επιθετικός θα παραμείνει και για τον λόγο αυτό δεν αποφάσισαν ποιο θα είναι το μέλλον του αναφορικά με την πρόταση που περίμενε ο ίδιος ο παίκτης για να ανανεώσει. Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως ο παίκτης είχε εξαφανιστεί όλη την ημέρα όπου ακόμα και οι Ισπανοί δημοσιογράφοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του.







































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ