ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON

Παναθηναϊκός: Ώρα αποδείξεων, απαντήσεων, τροπαίου κι Ευρώπης

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε
Ο Μπερνάρ Ντουάρτε EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει μία δύσκολη -όπως εξελίχθηκε τον τελευταίο μήνα- σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betssonn στον αποψινό (25/5, 20:30, COSMOTE SPORT1 HD, LIVE από το Matchcenter του SPORT24) τελικό με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό και μην δυσκολέψει τη ζωή του στην επόμενη.

Ο τελευταίος μήνας είχε ένα μόνιμα γκρίζο χρώμα για τον Παναθηναϊκό ελέω της αποτυχίας διεκδίκησης του πρωταθλήματος ως το φινάλε και της τέταρτης θέσης που έφερε το "τριφύλλι" εκτός ευρωπαϊκών θέσεων από τη Stoiximan Super League.

Ωστόσο, ακόμη και στο τελευταίο ματς της χρονιάς, τον αποψινό (25/5, 20:30, COSMOTE SPORT1 HD, LIVE από το Matchcenter του SPORT24) τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό, οι "πράσινοι" έχουν την ευκαιρία να σώσουν τη σεζόν τους με έναν τίτλο και να κάνουν μια νέα (και πολύ πιο ήρεμη) αρχή.

Η έλευση του Χρήστου Κόντη στο "τιμόνι" στη θέση του παρηκμασμένου και καταστροφικού Φατίχ Τερίμ, αλλά κυρίως η καλή εικόνα του Παναθηναϊκού για 60’ με 65’ στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (19/5) με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, έφεραν μία μικρή (αλλά δραστική) αλλαγή στην ψυχολογία και πάνω απ’ όλα στην αυτοπεποίθηση των "πράσινων" αποδυτηρίων.

Το αποψινό ματς με τον Άρη στο γήπεδο του Βόλου είναι πολλά περισσότερα από ένας τελικός για τον Παναθηναϊκό κι αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό απ’ όλους στο "τριφύλλι".

Είναι ένα ματς αποδείξεων, απαντήσεων (σε όσους περιμένουν οριστική κατάρρευση των "πράσινων" κι απογείωσης της εσωστρέφειας κι ενόψει της νέας σεζόν), τροπαίου κι Ευρώπης για όλο τον οργανισμό του κλαμπ.

Άπαντες (ακόμη και οι παίκτες που θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι) είναι συνειδητοποιημένοι πως αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην πλάτη του το βάρος και την ευθύνη της λέξης "πρέπει" και θέλουν τον τίτλο και το τρόπαιο.

Οι "10" του Ολυμπιακού συν τον Ιωαννίδη

Στο αγωνιστικό σκέλος, Ιωαννίδη παρόντος, τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα για τον Χρήστο Κόντη. Οι δέκα που ξεκίνησαν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Τσέριν, Μαντσίνι, Μπακασέτας, Μπερνάρ), συν τον 24χρονο φορ έχουν το ξεκάθαρο προβάδισμα για την ενδεκάδα.

Αν υπήρχε μία μικρή σκέψη για διαφοροποίηση, αυτή αφορούσε τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Γιούρι Λοντίγκιν (στα ματς με τον Ολυμπιακό) κι ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι (στους ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ) πήγαν με τις επεμβάσεις τους τον Παναθηναϊκό ως το τέλος της διαδρομής και το δίλημμα για το ποιος θα πάρει γάντια βασικού είναι μεγάλο και για τον Κόντη.

Φαίνεται πάντως να έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Λοντίγκιν καθότι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και η συμμετοχή του στο build up, είναι πιο κοντά στο παιχνίδι που θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός, ωστόσο έχει τις δικές του πιθανότητες κι ο διεθνής Πολωνός γκολκίπερ.

Ο "ενεργός" Αϊτόρ και η δυσκολία της 20άδας

Από εκεί και πέρα πολύ ενεργό ρόλο αναμένεται να πάρει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κι ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ψυχολογία στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών (από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Κόντης), ενώ η δύσκολη εξίσωση αφορά την 20άδα.

Βάσει κανονισμού ο Παναθηναϊκός (όπως κι ο Άρης) θα πρέπει να δηλώσει δύο παίκτες U20 στην αποστολή και γι’ αυτό ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα στον Βόλο και οι Κάτρης και Κυριόπουλος.

Από εκεί και πέρα, πλην του Βασίλη Ξενόπουλου και του Χόρντουρ Μάγκνουσον που ταξίδεψε στο Βόλο για λόγους συσπείρωσης και ψυχολογίας, θα πρέπει να κοπούν απ’ την τελική 20άδα άλλοι 5 παίκτες. Απόφαση που θα ανακοινωθεί στους "πράσινους" λίγο πριν απ’ τη σέντρα.

Την 29μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον τελικό με τον Άρη συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Κυριόπουλος και Κάτρης.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ