CHAMPIONS LEAGUE

Ορφανός: "Όλα έτοιμα"

Ορφανός: "Όλα έτοιμα"
ΟΡΦΑΝΟΣ

O Yφυπυργούς Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός διαβεβαίωσε πως η Αθήνα είναι έτοιμη για το μεγάλο τελικό

"Η Πολιτεία έχει ετοιμάσει όλα όσα είναι στην ευθύνη της. ΤΟ ΟΑΚΑ είναι έτοιμο, καθ’ όλα, από το Σάββατο. Η υπόσχεση που είχαμε δώσει στα μέσα του Απριλίου, ότι στον αγώνα αυτόν θα γίνει η πρόβα του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας των γηπέδων, θα υλοποιηθεί", τόνισε αρχικά ο Γιώργος Ορφανός και πρόσθεσε:

"Σε ένα γεγονός μεγάλης σημασίας, όπως είναι ο μεθαυριανός τελικός, με πολύ μεγάλη προσέλευση φιλάθλων, θέλουμε να δούμε τη λειτουργία του συστήματος, τόσο για της υψηλής ευκρίνειας κάμερες, όσο και των κέντρων ελέγχου, που προβλέπει ο σχεδιασμός. Ακόμη έχουμε ολοκληρώσει τα έργα που αφορούν τους δημοσιογράφους. Τους πρόσθετους χώρους από τους οποίους θα εκπέμπουν και θα μεταδίδουν τον αγώνα και βέβαια τα απαραίτητα δίκτυα και γενικά τις απαιτούμενες υποδομές".



Για τα πλαστά εισιτήρια



Αναφορικά με τα πλαστά εισιτήρια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ανέφερε: "Δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Θυμάμαι, από τότε που ήμουν νεαρός, ότι συνέβαινε σε μεγάλους αγώνες. Αλλά και σήμερα συμβαίνει σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το 2005 στην Κωνσταντινούπολη και πέρυσι στο Παρίσι υπήρχε το ίδιο φαινόμενο. Οι αρμόδιοι προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με όλους τους τρόπους. Εξίσου επικίνδυνο είναι και το φαινόμενο της μαύρης αγοράς.

Πάντως, όσο πλησιάζουμε στην ημέρα του αγώνα, θα περιορίζεται η τιμή πώλησης τους. Θυμάμαι ότι αυτό συνέβη και τις δύο φορές, που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Για τους κάτοχους εισιτηρίων έχουμε προβλέψει, οι οπαδοί των δύο αντιπάλων ομάδων, να πάνε στο γήπεδο από διαφορετικούς δρόμους. Επίσης έχουμε προετοιμάσει κάποιες κινήσεις για τους μη κατόχους εισιτηρίων, ώστε να είναι κατά κάποιο τρόπο υπό έλεγχο.

Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή συγκεκριμένη ενημέρωση για την άφιξη στην Αθήνα των Τόνι Μπλερ και Σύλβιο Μπερλουσκόνι. Βέβαια οι συζητήσεις που είχαμε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, όσον αφορά τα μετρά που πρέπει να ληφθούν στο εσωτερικό του Σταδίου επιβεβαιώνουν, αρχικά, τις πληροφορίες που υπάρχουν, να είναι στον αγώνα οι δύο ηγέτες. Πιθανολογείται και η παρουσία του Ρομάνο Πρόντι"



.

"Εχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα"



Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της πολιτείας για τον αθλητισμό,μίλησε και για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της επόμενης χρονιάς λέγοντας: "Η οργάνωση του πρωταθλήματος ανήκει στη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ. Αυτές έχουν την ευθύνη. Ευτυχώς έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ξέρει ο καθένας το ρόλο του.Η Πολιτεία στηρίζει με πολλούς τρόπους τις σκέψεις που οδηγούν σε καλύτερα πρωταθλήματα. Δεν είναι όμως η διοργανώτρια αρχή.

Έχει την ευθύνη, της νομιμότητας, του οικονομικού ελέγχου και της τήρησης της τάξης, στους αγωνιστικούς χώρους και έξω από αυτούς. Υπάρχει η πρόταση, την τήρηση της τάξης στο εσωτερικό των γηπέδων να έχουν οι ομάδες και τα γραφεία ασφάλειας, που έχουν δημιουργήσει. Η άποψή μου είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει. Η Αστυνομία θα έχει το δικό της ρόλο και θα μπορεί να επέμβει αν συμβεί κάτι έκτακτο"

.

Για το αν ακόμα η ΕΠΟ θα έχει το 20% των εσόδων από τον αγώνα, απάντησε: "Έχει πάρει έναν αριθμό εισιτηρίων. Από αυτόν προσδοκά να καλύψει τα έξοδα που έχει κάνει και να της μείνουν κάποια χρήματα".

"Χρειάζεται οργάνωση"



Οσο για το αν κάποια ελληνική ομάδα μπορεί να φτάσει στον τελικό, ο Γιώργος Ορφανός δήλωσε: "Όπως έχει σήμερα η κατάσταση, μόνο τυχαία. Αν όμως οργανωθούν σωστά θα μπορούν. Πως τα καταφέραμε στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο με την Εθνική ομάδα; Χρειάζεται οργάνωση σε βάθος και όχι επιφανειακές λύσεις, για να κλείνουμε τα στόματα των οπαδών. Χρειάζονται ουσιαστικές λύσεις. Ο προπονητής να έχει το χρόνο και όχι να αλλάζει κάθε έξι μήνες.

Με τέτοιες προϋποθέσεις, πώς θα μπορέσει να διορθώσει κάποια πράγματα. Χρειάζεται σταθερότητα. Θα αναφέρω σαν παράδειγμα την περίπτωση του ΟΦΗ, που είχε για πολλά χρόνια προπονητή τον Γκέραρντ. Έκανε μια καλή πορεία, ανάλογα βέβαια με τα οικονομικά του μεγέθη, τα οποία με την καλή οργάνωση και πορεία βελτιώθηκαν".





Ο Ορφανός τιμάει τον Λίπι



Τον προπονητή που οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον Μαρσέλο Λίπι, θα τιμήσει την Τρίτη(22/5-12:00) σε ειδική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Γιώργος Ορφανός. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε τον Ιταλό τεχνικό στην Ελλάδα επ΄ευκαιρίας της διεξαγωγής του τελικού του Champions League στο ΟΑΚΑ για να μιλήσει για τις εμπειρίες του και τον δρόμο προς την επιτυχία, ενώ στην εκδήλωση έχουν κληθεί παράγοντες, προπονητές και γενικότερα άνθρωποι του αθλητισμού.







TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ