ΑΕΚ

Όσοι πιστοί προσέλθετε

Όσοι πιστοί προσέλθετε
Κιντής

Αλλάζει σελίδα η Ένωση μετά το ΔΣ. Αύξηση Μ.Κ. και ταυτόχρονη πρόσκληση ενδιαφέροντος για αγορά μετοχών...

Πρόεδρος της ΠΑΕ παραμένει ο Γιώργος Κιντής ο οποίος κατάφερε τελικά να πείσει τους βασικούς μετόχους ότι απαιτείται η εισροή νέων κεφαλαίων από άφθαρτους επενδυτές αφού οι νυν χρηματοδότες έχουν κουραστεί και δεν έχουν διάθεση να βάλουν άλλα χρήματα από την τσέπη τους: Ιδού το σκεπτικό της διοίκησης όπως το ανέλυσε ο πρόεδρός της:
" Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα δεχόμαστε προτάσεις ενδιαφέροντος για να μετάσχουν όσοι θέλουν στη διαδικασία. Η αύξηση αυτή δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά σε ανθρώπους που θα βάλουν σημαντικά ποσά. Θα πρέπει κάποιος να καταθέσει 50.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που εμείς θα ορίσουμε, ώστε να μετάσχει στη διαδικασία. Θα δεχτούμε προσφορές για πλειοψηφικό ή μειοψηφικό ποσοστό, θα εξετάσουμε τις προτάσεις και θα αποφασίσουμε. Στην περίπτωση που δεν εμφανιστούν νέοι επενδυτές, θα παρουσιάσουμε ένα νέο πλάνο το οποίος θα σας παρουσιάσουμε με απόλυτη διαφάνεια. Οι μέτοχοι θα καλύψουν τις υποχρεώσεις. Ωστόσο αν δεν υπάρξει νέος επενδυτής, εμείς θα κινηθούμε στα μεταγραφικά πολύ φειδωλά".

Πως έφτασαν ως εδώ…

Τον λόγο ακολούθως πήρε ο ένας εκ των τριών αντιπροέδρων Νίκος Κούλης εξηγώντας λεπτομερώς την κατάσταση: " Θα σας πω ποιες είναι οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ και ποιο το θέμα που έγινε το σημερινό Δ.Σ. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ είναι 20 εκατ. ευρώ, χρήματα στα οποία περιλαμβάνονται και διευθετημένα χρέη, όπως αυτά από τον διακανονισμό μέσω του άρθρου 44 ή αυτά που προκύπτουν από το ομολογιακό δάνειο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοια χρέη και αυτά εξυπηρετούνται με θρησκευτική ευλάβεια από τα οργανικά έσοδα της ΠΑΕ. Το πρόβλημα είναι το ότι δυστυχώς εμείς είμαστε και οπαδοί. Όταν ξεκινήσαμε λοιπόν είπαμε ότι τα έσοδα θα πρέπει να πάντα να είναι ίδια με τα έξοδα. Δεν το τηρήσαμε αυτό. Κάναμε υπερβάσεις και ξοδεύαμε περισσότερα από όσα εισπράτταμε. Αυτό γινόταν κάθε χρόνο εκτός από τη σεζόν που πήγαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος έγινε το ίδιο κι αυτό είναι πρόβλημα διότι η διαφορά εσόδων εξόδων είναι 9 εκατ. ευρώ, ίσως και κάτι παραπάνω.

Όλα αυτά τα χρόνια οι μέτοχοι έχουν βάλει περισσότερα από κάθε άλλη διοίκηση, περισσότερα 30 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς πέρυσι βάλαμε λεφτά για να καταστρέψουμε την καλύτερη ομάδα που είχαμε και να φτιάξουμε αυτά τα χάλια που μαζεύει ο νέος προπονητής. Οι μέτοχοι λοιπόν αισθάνονται πλέον ότι δεν μπορούν να βάλουν άλλα χρήματα για να κλείσουν τρύπες. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικονομική κατάσταση παγκοσμίως είναι διαφορετική από ότι ήταν 3 μήνες πριν. Οι μέτοχοι αγαπούν την ΑΕΚ και έβαλαν πολλά χρήματα. Τώρα έχουν κουραστεί. Πέρυσι τον Ιούνιο η ΑΕΚ είχε έσοδα 29 εκατ. ευρώ και έξοδα 38 εκατ. ευρώ. Φέτος έχουμε 24-25 εκατ. ευρώ έσοδα διότι χάσαμε λεφτά από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη και θα μπούμε πάλι μέσα περίπου δέκα εκατ. ευρώ. Εμείς όμως κάναμε τα λάθη, εμείς θα τα πληρώσουμε. Θα ανοίξουμε το μετοχικό κεφάλαιο κι αν θέλει κάποιος ας έλθει να πάρει την πλειοψηφία. Δεν θέλουμε η ΑΕΚ να είναι αιχμάλωτη

".

Όχι στον δανεισμό

Ο πρώτος που μίλησε εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Δημήτρης Χατζηχρήστος ο οποίος κατέθεσε τις απόψεις και τους προβληματισμούς του για όσα συμβαίνουν σε επίπεδο διοίκησης τον τελευταίο καιρό:

" Εμένα με ενδιέφερε να μην είναι η ΑΕΚ διχασμένη κι αυτό ξεπεράστηκε. Μοναδική λύση είναι ο κόσμος που λανθασμένα είπαμε πριν κάποια από κάποια χρόνια ότι πρέπει να γίνει πελάτης. Η ΑΕΚ θα βρει το δρόμο της αν και είναι δύσκολο. Όμως όσα περισσότερο μιλάμε τόσο το χειρότερο. Λίγα λόγια και πολύ δουλειά είναι αυτό που απαιτείται. Όσο η ομάδα δεν πηγαίνει καλά τα προβλήματα θα αυξάνονται. Πρόεδρος παραμένει ο Κιντής, το σχήμα παραμένει ως έχει και θα γίνει άνοιγμα σε νέους επενδυτές. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν από μεταγραφικά. Έχουμε μια μέτρια επίθεση κι ένα κακό κέντρο. Χρειαζόμαστε μεταγραφές. Δεν θα προχωρήσει πάντως η ΠΑΕ σε νέο δανεισμό. Υπάρχει ένα ποσό γύρω στα 15 εκατ. ευρώ που πρέπει να καλυφτεί κι αυτό θα γίνει με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου".

Τέλος ο Χατζηχρήστος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μάνα ΑΕΚ. " Η Ερασιτεχνική έχει μια πάγιά θέση, στην κατάντια και τραγική κατάσταση που βρίσκεται διεκδικεί να πάρει ότι της ανήκε από την ανώνυμη εταιρία. Σημασία έχει όμως τώρα να ορθοποδήσει η ποδοσφαιρική ομάδα ώστε να λυθούν και τα προβλήματα της Ερασιτεχνικής".

Οπαδικές αντιδράσεις


Έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ συγκεντρώθηκαν και περίπου 20 φίλοι της ΑΕΚ, με διάθεση να κριτικάρουν τη διοίκηση και να ζητήσουν εξηγήσεις. Με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να εισέλθουν στο χώρο που στεγάζεται η ΠΑΕ _ " για να μην μας φάει το κρύο" όπως ανάφεραν αρχικά _ κι άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες για να βρουν τον χώρο. " Βγείτε έξω λαμόγια, μην κρύβεστε σαν τα ποντίκια" ήταν οι πιο κόσμιες εκφράσεις που εκστόμισαν. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο Στράτος Φαναράς (μέλος του Δ.Σ.) εξήλθε από τα γραφεία της ΠΑΕ ακούγοντας τους φίλους της ΑΕΚ να τον καλούν να στηρίξει τον προπονητή: "πήρατε έναν γνωστό προπονητή. Στηρίξτε τον. Κάντε μεταγραφές" ήταν το μήνυμα των παρευρισκομένων οπαδών και ο Φανάρας συμφώνησε λέγοντας " έχετε δίκιο, αυτό θέλουμε κι εμείς".

Αποκαλύψεις από Πέτρο Στάθη


Νωρίτερα ένας πρώην σημαίνων παράγοντας της ΑΕΚ, ο Πέτρος Στάθης αναφέρθηκε λεπτομερώς μέσω συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra" στην πρόταση που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάιο ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να επιστρέψει στην ΠΑΕ.

"Η επικοινωνία του κ. Μελισσανίδη με τον κ. Νικολαΐδη ήταν: “ Θέλω να βρεθούμε γιατί θέλω να σου καταθέσω μία πρόταση συνεργασίας για την ομάδα”. Στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία ο κ. Νικολαΐδης απάντησε και είπε ναι να γίνει κάποιο ραντεβού σε ξενοδοχείο. Ενώ ήταν να γίνει το ραντεβού, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτές τις μέρες το ραντεβού , να γίνει αργότερα. Ο κ. Μελισσανίδης του είπε ότι επειδή δεν είναι καλό να σέρνεται το θέμα να το πει από το τηλέφωνο. Δεν υπήρχε πρόθεση να γίνει τηλεφωνικά η πρόταση. Η πρόταση ήταν ξεκάθαρη, του είπε ότι αυτός και οι επιχειρηματίες έχουν μαζέψει ένα ποσό των 70 εκατ. το οποίο θέλουμε να επενδύσουμε στην ομάδα. Η πρώτη και ξεκάθαρη ερώτηση ήταν εάν δίνουν το management και η πρώτη και ξεκάθαρη απάντηση είναι ότι δεν το δίνουν.

Σε αυτή την περίπτωση του είπε ο κ. Μελισσανίδης να μπουν τα 70 κατ. Από την πλευρά μας να μπουν και άλλα τόσα από την μεριά σας και να έχετε εσείς το management. Η απάντηση ήταν ότι δεν χρειάζεται τόσα χρήματα η ΑΕΚ. Συμφωνήθηκε ότι δεν χρειάζεται τόσα χρήματα η ΑΕΚ, αλλά του ζήτησε ο κ. Μελισσανίδης να βγάλουν μία ανακοίνωση να το πείτε. Μετά υπήρξε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που ζήταγαν από τον κ. Μελισσανίδη να μην βγάλουν ανακοίνωση, αλλά να στείλει επίσημη πρόταση και να απαντήσουν αρνητικά όμως

".























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ