ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ένας πρόεδρος χώρας καταφεύγει στον Μέσι

Όταν ένας πρόεδρος χώρας καταφεύγει στον Μέσι

Η Βενεζουέλα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οικονομία της σε πλήρη κατάρρευση και ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, βρήκε καταφύγιο στην ομιλία του στον Λιονέλ Μέσι.

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ετοιμάζει, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, πραξικόπημα ανατροπής υποκινούμενο από τις ΗΠΑ του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο. Ο τελευταίος προσπαθώντας να παραμείνει στην εξουσία κι επειδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, κατέφυγε στον Λιονέλ Μέσι και την Μπαρτσελόνα.

"Για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο και καταλαβαίνουν τη γλώσσα του ποδοσφαίρου, πετύχαμε ένα γκολ με ψαλιδάκι από τη μέση του γηπέδου για να νικήσουμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Φανταστείτε εσείς ένα τελικό Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα. 0-0. Στο 90ό λεπτό, έρχεται ο Λιονέλ Μέσι και με ψαλιδάκι του βάζει γκολ από τη μέση του γηπέδου, κάπως έτσι", υποστήριξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, προαναγγέλλοντας πραξικόπημα ανατροπής του, υποκινούμενο από τις ΗΠΑ.

Η Βενεζουέλα μοιάζει να βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης: η χώρα, που διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την οποία κήρυξε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια του πληθυσμού εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης.

Δεν έδωσε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο του προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα δημοσιευθεί σήμερα και επεκτείνει την ισχύ της «κατάστασης έκτακτης οικονομικής ανάγκης» που βρίσκεται σε ισχύ από τα μέσα του Ιανουαρίου και έληγε το Σάββατο.

Ωστόσο, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων την επόμενη εβδομάδα για την αντιμετώπιση αυτού που καταγγέλλει, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ως "εξωτερική απειλή" και βάσει της οποίας δικαιολογεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο στρατός της Βενεζουέλας δημοσίευσε το Σάββατο ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά «τη συστηματική εκστρατεία που συνίσταται στην ενορχηστρωμένη από το εξωτερικό (εκστρατεία) απαξίωσης και πρόκλησης».

Ο Νικολάς Μαδούρο διέταξε επίσης την κατάσχεση «των οδηγημένων σε παράλυση από την μπουρζουαζία» βιομηχανικών μονάδων και τη φυλάκιση των επιχειρηματιών που κατηγορούνται ότι «σαμποτάρουν τη χώρα».

Για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα και όλες τις σχετικές ειδήσεις πατήστε ΕΔΩ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ