X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΑΓΓΛΙΑ

Όταν οι οπαδοί πάνε κόντρα στη διοίκηση

Οι οπαδοί της Μπλάκπουλ, με τον δικό τους τρόπο αποφάσισαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην διοίκηση της ομάδας. Το Sport24.gr θυμίζει και άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις από το Νησί.

Η εναντίωση στην πολιτική που ακολουθεί μια διοίκηση, δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε ασυνήθιστο. Απλά, διαφέρει ο τρόπος έκφρασής της. Πολλάκις το οπαδικό κίνημα εξέφρασε την αντίθεσή του με τις αποφάσεις που λαμβάνει ο εκάστοτε διοικητικός ηγέτης. Άλλοτε το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό και άλλοτε όχι.

Στο Νησί μάλιστα, αποτελεί παράδοση το να εκφράζεται ο κόσμος αρνητικά, αν το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί. Η λογική του να γίνονται "φερέφωνα" της διοίκησης δεν υπάρχει και η υγιής αντίδραση είναι κομμάτι της σχέσης οπαδού-ομάδας. Είπαμε, το θέμα είναι και ο τρόπος που εκφράζει κάποιος την αντίθεσή του.

Τελευταία περίπτωση είναι αυτή των φίλων της Μπλάκπουλ σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα τους. Στο ματς με την Κάρντιφ, οι φίλοι των "παραθαλάσσιων" έδειξαν την αντίθεσή τους προς τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Όουεν Όιστον, και τον υιό του και πρόεδρο, Καρλ, αποχωρώντας μαζικά στο 53ο λεπτό του αγώνα.

Γιατί στο 53ο; Επειδή το 1953 η Μπλάκπουλ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας. Επίσης, στη διάρκεια του αγώνα πολλοί είχαν ανάψει τα φλας από τις κάμερες των κινητών τους, άφησαν στον ουρανό δεκάδες μαύρα μπαλόνια και ανήρτησαν πανό με το σύνθημα "κλέφτες".

© SKY SPORTS
© PAUL GREENWOOD/BPI

Το Sport24.gr θυμίζει και άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις στο Νησί, όπου ο φίλαθλος κόσμος δεν έμεινε απαθής στα κακώς κείμενα και αποφάσισε να εκφράσει την εναντίωσή του προς την πολιτική που ακολουθείται.

Τον περασμένο Μάιο, οι οπαδοί της Νιούκαστλ από το 60' μέχρι το 69' της αναμέτρησης με την Κάρντιφ, άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδό τους, δείχνοντας τη διαφωνία τους με τη διοίκηση της ομάδας. Φυσικά, είναι ένα λεπτό που έχει τη σημασία του, διότι η ομάδα έχει να κατακτήσει ένα τρόπαιο από το 1969 και γι' αυτό ήρθε η ώρα για τον κόσμο να εκφράσει την αντίδρασή του. Μάλιστα, οι φίλοι της ομάδας κρατούσαν πανό κατά του, Άλαν Πάρντιου και του ιδιοκτήτη, Μάικ Άσλεϊ, τους οποίους χαρακτήριζαν ψεύτες και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσαν να αποχωρήσουν από την ομάδα!

PHOTOGRAPH: JOE TOTH/BPI/REX

Οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν ανέκαθεν πολλά ανοιχτά μέτωπα και θέματα με την οικογένεια Γκλέιζερ. Πολλάκις έχουν εκφραστεί εναντίον τους, έχουν κάνει πορεία, έχουν φτιάξει πανό και πλακάτ και εν ολίγοις δεν την έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί. Ειδικά, δε, τους προηγούμενους μήνες υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και πολλές φωνές.

© GETTY IMAGES
© GETTY IMAGES

Οι οπαδοί της Κάρντιφ περνούν τα δικά τους βάσανα με τον ιδιόρρυθμο, Βίνσεντ Ταν. Ναι, τον... δικτάτορα ιδιοκτήτη της ομάδας, όπως οι ίδιοι τον έχουν αποκαλέσει. Ο κόσμος πολλές φορές έχει καταφερθεί εναντίον του είτε στο γήπεδο είτε έξω από αυτό και του έχει δείξει πως "δεν τους κάνει" με τίποτα. Ο ίδιος βέβαια συνεχίζει απτόητος, αλλά η λογική λέει ότι οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν με κάθε τρόπο. Για να μην πούμε για την κραυγή αγωνίας και κατάθεση ψυχής ενός οπαδού της Κάρντιφ που "πρόδωσε" την αγάπη του και γύρισε την πλάτη στην Premier League για να απολαύσει το ποδόσφαιρο στα ερασιτεχνικά γήπεδα.

Οι φίλοι της Μπέρμιγχαμ έκαναν αγώνα εναντίον του Κάρσον Γιουνγκ, ο οποίος είχε υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια, όταν αναλάμβανε την ομάδα. Εντούτοις, ο Κινέζος επιχειρηματίας όχι μόνο δεν γιγάντωσε τον σύλλογο, αλλά τον Μάιο του 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μάλιστα του επιβλήθηκε και πρόστιμο 66 εκ. ευρώ. Ο κόσμος της ομάδα, τον έβαλε στο στόχαστρο για τον τρόπο που διοικούσε την ομάδα.

Για τους φίλους της Λίβερπουλ, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Η στήριξη και η αγάπη στην ομάδα τους είναι παράδειγμα προς μίμηση, παρά το ότι έχουν "γευτεί" αρκετές πίκρες. Επίσης, είναι γνωστός και ο αγώνας που κατά καιρούς έχει δώσει απέναντι στους Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ. Αμερικάνικη σημαία έχουν κάψει, πορείες έχουν κάνει, πλακάτ έχουν σηκώσει και εν ολίγοις τους έκαναν με κάθε τρόπο να αισθανθούν... ανεπιθυμήτοι.

© AFP/GETTY IMAGES

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιντς (ήταν και της Τσέλσι παλαιότερα) άκουγε απίστευτη κριτική από τους φίλους των "Παγωνιών" που δεν τον ήθελαν άλλο και τον θεωρούσαν υπαίτιο για το κατάντημα της θρυλικής ομάδας. Έτσι, λοιπόν, πολλές φορές τον στοχοποίησαν και έδωσαν μάχη για να τον διώξουν. "Δεν είμαστε ανόητοι, απλά δε μας αρέσεις" έγραφε ένα πανό και ένα άλλο "Δεν το αξίζουμε όλο αυτό". Επίσης, ένα άλλο ανέφερε "επτά χρόνια ψέματα. Μπέιτς, έξω".

© ACTION IMAGES
PHOTOGRAPH: LEE SMITH/ACTION IMA

"Κηδεία" για την ομάδα τους διοργάνωσαν οι οπαδοί της Χέρεφορντ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους και την απογοήτευσή τους για το κατάντημα την περίοδο που ήταν στο πηδάλιο ο Ντέιβιντ Κέιτ και ο οποίος άφησε πολλά χρέη στον Τόμι Αγκομπάρ, ο οποίος έχει αναλάβει πλέον την προεδρία. Τον περασμένο Ιούνιο έγινε η... τελετή για την Χέρεφορντ.

*Υπάρχουν πολλά άλλα σχετικά παραδείγματα είτε αφορούν τη Μ. Βρετανία είτε άλλες χώρες και δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ποδόσφαιρο. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν ορισμένες περιπτώσεις που αποδεικνύουν πως πολλές φορές... παίζει μπάλα και ο κόσμος.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ