COPA AMERICA

Ουρουγουάη-Μεξικό 1-3

Ουρουγουάη-Μεξικό 1-3
New Image

Το Μεξικό επικράτησε της Ουρουγουάης με 3-1 στον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα + Video

Δυνατά η Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη αν και παρατάχθηκε με νέο σύστημα (4-4-2 αντί 3-5-2) λόγω της απουσίας του Ρεκόμπα ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι έχοντας το θάρρος που της δίνουν τα 14 τρόπαια του τουρνουά στην πλάτη της. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ροντρίγκεζ βρέθηκε σε θέση βολής στην καρδιά της Μεξικάνικης άμυνας, αλλά το μονοκόμματο γυριστό που έκανε πέρασε άουτ με τον Γκιγιέρμο Οτσόα, απλά να παρακολουθεί τη φάση.

Το Μεξικό έδειχνε ανήμπορο να ανταποκριθεί στην μεσαία γραμμή των Ουρουγουανών που έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και με σωστές μεταβιβάσεις στο νευραλγικό αυτό χώρο μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο με τους συμπαίκτες του Καστίγιο να μένουν σε παθητικό ρόλο.

Ο άσσος τους Ολυμπιακού φαινόταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο γόνατο, με αποτέλεσμα το Μεξικό να δείχνει ακίνδυνο επιθετικά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Το σκηνικό που είχε στηθεί στο Καράκας έφερε αναπόφευκτα την δεύτερη ευκαιρία για τους Ουρουγουανούς να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Ιγκνάσιο Γκονζάλες έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Οτσόα αυτή τη φορά ήταν στη σωστή θέση και έδιωξε σε κόρνερ.

Με το πέρας των δεκαπέντε πρώτων λεπτών το Μεξικό άρχισε να σκέφτεται τις προοπτικές τους πέρα από την γραμμή του κέντρου με τον Καστίγιο να ξεκινά τις πρώτες του ατομικές προσπάθειες και τον Ομάρ Μπράβο να τον ακολουθεί. Το ξύπνημα του Μεξικό δεν έφερε κάποια φάση στα καρέ της Ουρουγουάης για τους τυπικά φιλοξενούμενους, αλλά δημιούργησε περισσότερους χώρους στο γήπεδο και στην αμυντική γραμμή των Μεξικανών.

Αμπρέου και... 1-0

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την φάση του 22ου λεπτού με τον Μαξιμιλιάνο Περέιρα να κάνει την κούρσα από τα αριστερά να γυρίζει εξαιρετικά λίγο πριν την τελική γραμμή στο δεύτερο δοκάρι για τον Αμπρέου που δεν δυσκολεύθηκε με κεφαλιά να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Για τον υψηλόσωμο επιθετικό αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του στο τουρνουά σε δύο αγώνες, καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Βραζιλία πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης για τους Ουρουγουανούς.

Το 1-0 ταρακούνησε για τα καλά τους Μεξικανούς που έδειξαν να θυμούνται το επιθετικό ποδόσφαιρο που τους; έφερε μέχρι τον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Στο 24' ο Μοράλες με τον Καστίγιο έκαναν το ένα-δύο, αλλά ο Καρίνι έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του πρώτου. Το Μεξικό ανέβαζε στροφές και μαζί με αυτό ο Καστίγιο άρχισε να παίρνει περισσότερες μπάλες και να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Ουρουγυάης.

Πέναλτι ; και 1-1

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η φάση στο 37ο λεπτό η οποία αναμένεται να συζητηθεί πολύ. Ο “Νιντέντο” ταλαιπώρησε τους αμυντικούς ων γηπεδούχων λίγο έξω από την περιοχή και κέρδισε το φάουλ σε πολύ καλή θέση. Στο τοίχος ο Λουγκάνο με τον Ρεσινόζο μάχονταν για μία καλή θέση όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις μετά σπρωξίματα να εναλλάσσονται.

Ο Πίντο εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και ο διαιτητής από το Εκουαδόρ Μαουρίσιο Ρεσινόζο έδειξε την εσχάτη των ποινών και κόκκινη κάρτα στον Λουγκάνο για τα σπρωξίματα στο τοίχος! Ο Μπλάνκο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια για το Μεξικό με αυτή την περίεργη φάση.

Αλλαγή σκηνικού στο β' μέρος

Στην επανάληψη τα δεδομένα είχαν αλλάξει με την πλάστιγγα να γέρνει κατά πολύ προς την πλευρά του Μεξικό. Από τη μία το γκολ-πέναλτι του Μπλάνκο σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο των φιλοξενουμένων και το αριθμητικό πλεονέκτημα της παρέας του Καστίγιο έδειχνε πως η ανατροπή ήταν μόλις λίγα λεπτά μακριά.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε από το πρώτου του δευτερόλεπτο στο Μεξικό. Η αντεπίθεση των Μεξικανών είχε ξεκινήσει και για 15 λεπτά ο Καρίνι προσπαθούσε μόνος του να αποτρέψει το 1-2. Στο 53' ο Μπλάνκο, στο 56' ο Μοράλες, στο 61' και στο 66'ο Καστίγιο προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία του Ουρουγουανού τερματοφύλακα χωρίς επιτυχία. Η αντίστασή του κάμφθηκε στο 68ο λεπτό με τον Ομάρ Μπράβο να πιάνει ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο οποίο κανένας τερματοφύλακας στον κόσμο θα μπορούσε να αποκρούσει.

Η... κερκόπορτα είχε βρεθεί και ο Γκουαρντάντο στο 76' την χρησιμοποίησε και πάλι. Με ένα ασύλληπτο σουτ και πάλι έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά μέσα από την γραμμή του Καρίνι που προσπάθησε να αποσοβήσει το 1-3 χωρίς όμως να τα καταφέρνει.































TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ