COPA AMERICA

Ουρουγουάη: Μπορεί να "δαγκώσει" χωρίς Σουάρες;

Ουρουγουάη: Μπορεί να "δαγκώσει" χωρίς Σουάρες;

Το Sport24.gr παρουσιάζει την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Ουρουγουάη, η οποία ξεκινά απόψε (22:00) κόντρα στην Τζαμάικα, την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε το 2011.

Mπουένος Άιρες, 24 Ιουλίου 2011. Ο Λουίς Σουάρες ανοίγει το σκορ στον τελικό του 43ου Copa America, ο Ντιέγκο Φορλάν σημειώνει στη συνέχεια άλλα δύο τέρματα και η Ουρουγουάη επικρατεί με 3-0 της Παραγουάης. Ήταν ο 15ος τίτλος για τη "σελέστε" με τον οποίο ξεπέρασε τους 14 της Αργεντινής και έμεινε μόνη στη κορυφή των νικητών του Copa America.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι σκόρερ του τελευταίου τελικού δεν θα βρίσκονται στα γήπεδα της Χιλής. Ο Ντιέγκο Φορλάν σταμάτησε τον περασμένο Μάρτιο από την εθνική στα 38 του χρόνια, ενώ ο Λούις Σουάρες κουβαλάει ακόμα τις αμαρτίες του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, μετά από μία εντυπωσιακή χρονιά με 25 γκολ και 17 ασίστ, μπαίνει στα πιτς καθώς δεν έχει εκτίσει ακόμα την ποινή του- για το δάγκωμα στον Κιελίνι- σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

"Σελέστε" σε μεταβατική περίοδο

Δεν είναι όμως μόνο η απουσία του Λουίς Σουάρες η αιτία που δεν συγκαταλέγεται η Ουρουγουάη στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου- τοποθετείται από τις στοιχηματικές εταιρίες πίσω από Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή και Κολομβία. Η "σελέστε" βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, με τον Όσκαρ Ταμπάρες να αλλάζει την συνηθισμένη τακτική του που τον ήθελε να καλεί τους "βετεράνους", ψάχνοντας το νέο αίμα που θα την οδηγήσει στο Μουντιάλ του 2018. Έτσι, τα ονόματά τους δεν είδαν στις κλήσεις του Ταμπάρες, παίκτες όπως ο 34χρονος- πρώην αρχηγός- Ντιέγκο Λουγκάνο, ο 35χρονος Ντιέγκο Πέρες αλλά και οι έμπειροι Βάλτερ Γκαργκάνο και (ο τραυματίας) Μάρτιν Κάσερες που ήταν στη Βραζιλία.

Αυτοί καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο

Ουρουγουάη: Μπορεί να "δαγκώσει" χωρίς Σουάρες;

Η ιστορία όμως γράφεται με τους παρόντες, έτσι το βάρος στην επίθεση θα πέσει φυσικά στον Έντισον Καβάνι με τους Κριστιάν Στουάνι και Αμπέλ Ερνάντες να ακολουθούν από πίσω. Ωστόσο ο 22χρονος Ντιέγκο Ρολάν έρχεται με φόρα μετά τα 15 γκολ που έβαλε φέτος με την Μπορντό στο γαλλικό πρωτάθλημα. Στο τελευταίο, μάλιστα, φιλικό με την Γουατεμάλα ξεκίνησε βασικός, ανοίγοντας το σκορ.

Ουρουγουάη: Μπορεί να "δαγκώσει" χωρίς Σουάρες;

Στη μεσαία γραμμή ο Αρέβαλο Ρίος- στα 33 του ο πιο μεγάλος της αποστολής- είναι έτοιμος να "φάει" και σε αυτή τη διοργάνωση τους αντιπάλους του. Mπροστά του ο Άλβαρο Γκονσάλες και οι Νικολάς Λοδέιρο με πιο δημιουργικές αρμοδιότητες, ενώ και ο Κριστιάν Ροντρίγκες "χτυπάει" εντεκάδα. Κανείς από τους υπόλοιπους τρεις μέσους που βρίσκονται στην 23άδα της αποστολής, δεν έχει πάνω από 5 συμμετοχές στην εθνική με τον Χιόρχιαν Ντε Αρασκαέτα να είναι ο μόνος που έχει σκοράρει, στο πρόσφατο φιλικό με τη Γουατεμάλα.

Ουρουγουάη: Μπορεί να "δαγκώσει" χωρίς Σουάρες;

Λίγο πιο πίσω συναντάμε τον νέο αρχηγό της ομάδας, τον Ντιέγκο Γοντίν που έχει δημιουργήσει δίδυμο στα στόπερ μαζί με τον 20χρονο συμπαίκτη του και στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Χοσέ Χιμένες. Οι δύο Περέιρα στα μπακ, Μάξι δεξιά και Άλβαρο αριστερά, έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα με την "σελέστε", ενώ ο Σεμπαστιάν Κοάτες έρχεται να συμπληρώσει τα στόπερ όταν ο Ταμπάρες επιλέγει 3-5-2. Όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, αυτή έχει καταληφθεί από τον Φερνάντο Μουσλέρα, με τον Μαρτίν Σίλβα να έχει μόλις 6 συμμετοχές με το εθνόσημο και τον Ροντίγκο Μουνιός καμία.

Ουρουγουάη: Μπορεί να "δαγκώσει" χωρίς Σουάρες;

Μεταβατική λοιπόν η περίοδος για τον Ουρουγουάη που θα παραταχθεί χωρίς τον σούπερ σταρ της, Λουίς Σουάρες. Βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο μαζί με Αργεντινή, Παραγουάη και Τζαμάικα και αν τερματίσει- λογικά- στη δεύτερη θέση θα πέσει πιθανότατα στους "8" με τη Βραζιλία ή την Κολομβία. Αν περάσει ως τρίτη θα την περιμένει είτε η διοργανώτρια Χιλή είτε η... Αργεντινή. Οι προβλέψεις την θέλουν να σταματά στα προημιτελικά. Θα καταφέρει να τις ανατρέψει και να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, διατηρώντας τα σκήπτρα της;

Τερματοφύλακες

1. Φερνάντο Μουσλέρα (28) Γαλατάσαράι

12. Ροντρίγκο Μουνιός (33) Λιμπερτάδ

23. Μαρτίν Σίλβα (32) Βάσκο ντα Γκάμα

Αμυντικοί

2. Χοσέ Χιμένες (20) Ατλέτικο Μαδρίτης

3. Ντιέγκο Γκοντίν (29) Ατλέτικο Μαδρίτης

4. Χόρχε Φουσίλε (30) Νασιονάλ

6. Άλβαρο Περέιρα (29) Εστουδιάντες

13. Γκαστόν Σίλβα (21) Τορίνο

16. Μάξι Περέιρα (31) Μπενφίκα

18. Ματίας Κορούχο (29) Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε

19. Σεμπαστιάν Κοάτες (24) Σάντερλαντ

Μέσοι

5. Κάρλος Σάντσες (30) Ρίβερ Πλέιτ

7. Κριστιάν Ροντρίγκες (29) Ατλέτικο Μαδρίτης

10. Χιόρχιαν Ντε Αρασκαέτα (21) Κρουζέιρο

14. Νικολάς Λοδέιρο (26) Μπόκα Τζούνιορς

15. Γκουσμάν Περέιρα (24) Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε

17. Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος (33) Τίγκρες

20. Άλβαρο Γκονσάλες (30) Τορίνο

Επιθετικοί

8. Αμπέλ Ερνάντες (24) Χαλ

9. Ντιέγκο Ρολάν (22) Μπορντό

11. Κριστιάν Στουάνι (28) Εσπανιόλ

21. Έντινσον Καβάνι (28) Παρί Σεν-Ζερμέν

22. Χόναταν Ροντρίγκες (21) Μπενφίκα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Όσκαρ Ταμπάρες (Ουρουγουάη)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ