COPA AMERICA

Ουρουγουάη - Βολιβία 5-0: Με πεντάρα κλείδωσε την πρωτιά και την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa America

Οι παίκτες της εθνικής Ουρουγουάης πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa America
Οι παίκτες της εθνικής Ουρουγουάης πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa America © 2024 JULIA NIKHINSON / AP IMAGES

Η Ουρουγουάη με το εμφατικό 5-0 επί της Βολιβίας έκανε στο "2 στα 2" και κλείδωσε την πρωτιά στον 3ο όμιλο και την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa America.

Η Ουρουγουάη ήταν αμίλητη απέναντι στη Βολιβία και με πέντε παίκτες της να σκοράρουν την ισοπέδωσε με 5-0, κλειδώνοντας έτσι την πρόκρισή της ως πρώτη στον 3ον όμιλο στα προημιτελικά του Copa America.

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ

Από την αρχή η ομάδα του Μάριο Μπιέλσα έδειξε την κυριαρχία της στο γήπεδο, με τον Φακούντο Πελίστρι να ανοίγει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα με κοντινή κεφαλιά, για να έρθει στη συνέχεια ο Νούνιες και με μία βολίδα να κάνει στο 21' το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος και έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων η Ουρουγουάη κατέβασε λίγο ρυθμό, αλλά βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μασιμιλιάνο Αραούχο στο 77'. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βαλβέρδε πέτυχε το 4ο γκολ της ομάδας του και στο φινάλε του αγώνα, στο 89', ο Μπεντανκούρ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Νάντες, Ρ. Αραούχο, Ολιβέρα, Βίνια (83' Ολάσα), Βαλβέρδε (85' Μπεντανκούρ), Ουγκάρτε, Πελίστρι (85' Ολιβέρα), Ντε λα Κρους (89' Ντε Αρασκαέτα), Μ. Αραούχο, Νούνιες (83' Σουάρες).

ΒΟΛΙΒΙΑ: Βισκάρα, Ροντρίγκες (74' Ρομάν), Χακίν, Σαγκρέδο, Κασπέδες, Ροζάλες, Κόντεζ, Βάκα (74' Μεντόζα), Φερνάντεζ (46' Τζουστινιάνο), Αλγαρανιάζ (82' Τεράζας), Τερκέρος (68' Τσάβες).

TAGS COPA AMERICA ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ