ΑΡΗΣ

Πάει για τρίτο χτύπημα με Ακόστα

Πάει για τρίτο χτύπημα με Ακόστα
INTIME SPORTS

Mετά τους Παπά Σανκαρέ και Χαβιέρ Ούμπιντες ο Άρης συμφώνησε και με τον Νοέ Ακόστα του Ολυμπιακού Βόλου

Η ΠΑΕ Άρης μετά τους Πάπα Σανκαρέ και Χαβιέ Ούμπιντες μέσα σε απόλυτη μυστικότητα ήρθε σε επαφή και καταρχήν συμφωνία και με τον Νοέ Ακόστα του Ολυμπιακού Βόλου.

Το μόνο που απομένει για να ανακοινωθεί και η δική του απόκτησή όπως του Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού και του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, είναι να μείνει με την σειρά του ελεύθερος από την ομάδα της Θεσσαλίας.

Με τους Σανκαρέ, που βρίσκεται από την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, και Ούμπιντες, που ετοιμάζεται να μετακομίσει οικογενειακώς, εξάλλου έχει διαρρεύσει και η χρονική διάρκεια των συμβολαίων του που θα είναι τριών ετών με συνολικές απολαβές που θα ανέρχονται στις 650.000 ευρώ.

Ο Σάκης Τσιώλης εξάλλου μετά το τέλος του χθεσινού φιλικού παιχνιδιού της Τετάρτης του Άρη στο γήπεδο της Καλαμαριάς με τον τοπικό Απόλλωνα σε σχετική ερώτηση περί ενίσχυσης του ρόστερ είχε αρκεστεί να δηλώσει: "Περιμένουμε τις εξελίξεις".

Την ίδια ώρα όμως ο Ακόστα σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24 είχε ήδη ταξιδέψει από τον Βόλο για την Θεσσαλονίκη όπου και είχε συζήτηση για την ενδεχόμενη μεταγραφή του στον Άρη παρουσία του εκπροσώπου του.

Μία συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα μέχρι αργά το βράδυ με τις δύο πλευρές να φέρεται να ήρθανε σε μία καταρχήν προφορική συμφωνία, όπως ακριβώς ισχύει και με τους Σανκαρέ και Ούμπιντες με το μόνο που απομένει είναι να μείνουνε ελεύθεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου για να ολοκληρωθεί και να επισημοποιηθεί το τριπλό χτύπημα.

Ποιος είναι ο Ακόστα...

Ο Ακόστα είναι για 26χρονος Ισπανός αριστερός χαφ-εξτρέμ που είχε αποτελέσει επιλογή του Τσιώλη για τον Ολυμπιακό Βόλου στα μέσα της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου Ιανουαρίου, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν αναμένεται να λυθεί τα επόμενα 24ωρα με την οριστικοποίηση του υποβιβασμού της ομάδας της Μαγνησίας στην Δ' Εθνική.

Ο Ακόστα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης από όπου αποχώρησε σε ηλικία 18 ετών μετακομίζοντας στην Μοσκαρντό. Το 2003 τον απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης όπου όμως αγωνίστηκε μόνο στην τρίτη ομάδα των "ροχιμπλάνκος".

Παρόλα αυτά πήρε μεταγραφή για την Μούρθια, στην συνέχεια στην Αλκάλα για να φθάσει την αγωνιστική περίοδο 2006-07 να αγωνίζεται στην Β΄ ομάδα της Αλμερία. Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν φόρεσε την φανέλα της Μοτριλ για να βγει πρώτη φορά εκτός συνόρων για λογαριασμό της ρουμάνικης Κλουζ και ακολούθως να έρθει τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό Βόλου και την ελληνική Super League.

Ο Ακόστα μπορεί να ήρθε επί της παρουσίας του Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου ωστόσο πήρε φανέλα βασικού επί του διαδόχου του Μάκη Κατσαβάκη. Και πιο συγκεκριμένα στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου του περσινού πρωταθλήματος της Super League.

Το πρώτο ήταν για την 27η αγωνιστική με τον Αστέρα Τρίπολης στην πόλη της Πελοποννήσου, το επόμενο ήταν στην 29η με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη όπου αγωνίστηκε και στα 96΄ ενώ το τρίτο ήταν για την 30η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια της κανονικής περιόδου του περσινού πρωταθλήματος της Super League ενώ είχε συμμετοχή και σε παιχνίδια από τα έξι παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ.

Ο Ακόστα ωστόσο ήταν όπως αποδείχθηκε από τις βασικές επιλογές του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού Βόλου στην φετινή χρονιά Χάβι Γκραθία, και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις νέου τεχνικού του Αστέρα Τρίπολης, αφού αγωνίστηκε και στα τέσσερα παιχνίδια για τους δύο προκριματικούς γύρους του Europa League.

Στα δύο για τον Α' προκριματικό γύρο με την σερβική Ραντ και στα δύο για τον Β' προκριματικό γύρο με την Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο και μάλιστα βασικός και στα δύο που διεξήχθησαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ