ΠΑΟΚ

Παγώνης: "Δεν αξίζουν ούτε ένα ευρώ"

Παγώνης: "Δεν αξίζουν ούτε ένα ευρώ"
κατσαρης

Με αφορμή την συνάντηση που είχε με τον Θανάση Κατσαρή, ο Βασίλης Παγώνης, μίλησε για όλους και για όλα

« Συμφωνήσαμε με τον κ. Κατσαρή να μου κάνει εγγράφως την πρόταση που θέλει για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ και εγώ εγγράφως θα απαντήσω. Επειδή ταυτίζομαι με τον κ. Γούμενο, μου είπε ότι οι μετοχές μου αν προστεθούν με τις αντίστοιχες του Α.Σ τότε θα μπορέσω να βοηθήσω. Συζητήσαμε κυρίως τον απεγκλωβισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Γιάννη Γούμενο. Εγώ παραιτήθηκα από την πρώτη στιγμή για να βοηθήσω, έδωσα τα χρήματα μου και είχα πει ότι δεν μπορώ να διοικήσω την ομάδα. Η συζήτηση ήταν φιλική, έδειξα κατανόηση και θέλω να βοηθήσω. Δεν χρειάζεται να δώσω τις μετοχές μου στους 14 παράγοντες αλλά θέλω να εξετάσω το έγγραφο που θα μου στείλει ο κ. Κατσαρής και μετά θα αποφασίσω».

Όσο για το ενδιαφέρον του κ. Γονή, που χθες το απόγευμα με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται, είπε; « Το ενδιαφέρον του κ. Γονή το ξέρω εδώ και καιρό, το έχει δείξει στο παρελθόν», για να επανέλθει στον κ. Κατσαρή: « Ότι έχει να μου πει ο κ. Κατσαρής θα μου το πει εγγράφως, για το καλό του ΠΑΟΚ θα ενεργήσω όπως ενήργησα. Περιμένω από τον Α.Σ. να μου γράψει τις προτάσεις του και να τις εξετάσω. Ανταλλάξαμε απόψεις με τον κ. Κατσαρή, μου είπε για τους 14 και του είπα να μου στείλει εγγράφως την πρόταση του. Δεν καταλαβαίνω πως θα σωθεί με αυτή την κίνηση ο ΠΑΟΚ.

Οι μετοχές δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ, έχουν όμως μία αξία εσωτερική, ιστορική αξία που δεν κοστολογούνται. Δεν τις πουλάω με την έννοια αυτή, αλλά δεν φρενάρω τις εξελίξεις όπως έλεγε κάποτε ο Μπατατούδης που έλεγε ότι δεν πουλάει. Εγώ ενέκρινα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να μπουν στον ΠΑΟΚ και εγώ δεν θέλω μία

».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην δική του εμπλοκή με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Γιάννη Γούμενο τονίζοντας ότι: « Είναι δυνατόν να μην βοηθήσω την στιγμή που έχω βάλει μία περιουσία για τον ΠΑΟΚ; Οι μετοχές μου αυτή την στιγμή δεν αξίζουν ούτε ένα ευρώ. Για μένα έχουν ιστορική αξία, συμβολίζουν μία προσπάθεια της ζωής μου. Στην ΕΕΑ που με κάλεσαν για να απολογηθώ για την κακή διαχείριση, είπα ότι εγώ είμαι ο Παγώνης, όχι ο Γούμενος. Να μην με σχετίζουν με τον Γούμενο, δεν θέλω να με ενοχλούν.

Με είχε πείσει να μπω και να βοηθήσω για το καλό του ΠΑΟΚ. Αλλά τώρα δεν υπάρχει κανένας σκοπός να συμπλέξω μαζί του; Το γιατί δεν φεύγει δεν το γνωρίζω. Λέει ότι αν μία ώρα μείνει ο ΠΑΟΚ ακέφαλος θα είναι καταστροφή. Και για την ομάδα και για τον ίδιο, γιατί η Εφορεία κυνηγάει και τον ΠΑΟΚ και τον Γούμενο. Η βοήθεια μου στον ΠΑΟΚ ήταν μεγάλη αλλά στιγμιαία.

Τα λεφτά που έβαλα ήταν δανεικά, θα με λέγατε τώρα κανονικά μέγα δανειστή, όχι μεγαλομέτοχος. Αλλά η ΕΕΑ με ανάγκασε να γίνω και να μετατρέψω τα δανεικά σε μετοχές. Μπορώ να τα διεκδικήσω; Δεν μπορώ γιατί το 1%, το 2% δεν έχει αξία για την πλειοψηφία. Όποιος βάλει 6 εκ. θα πάρει το 60% των μετοχών, εγώ τότε πέφτω στο 12,5%. Αν ο Κοπελούζος βάλει περισσότερα για παράδειγμα τότε το δικό μου ποσοστό θα έπεφτε χαμηλότερα



».

Όσο για τον ίδιο; « Δεν μπόρεσα να προασπίσω τα χρήματα μου, δεν μπορούσα να ελέγξω τον Γούμενο, γιατί ήθελε χρόνο να το κυνηγήσω το θέμα. Έβαλα στον ΠΑΟΚ περίπου 3,5 εκ ευρώ, ο Γούμενος έχει δώσει το αντίστοιχο νούμερο αλλά και παραπάνω λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και έχει μεγαλύτερο ποσοστό. Με το να δώσω τις μετοχές μου δεν βοηθάω. Έχω πει και άλλες φορές στον Γούμενο να φύγει, δεν γνωρίζω τι θέλει για να το πράξει. Δεν έχω άποψη για θέματα που δεν γνωρίζω. Ο κόσμος να ρωτάει αυτούς που βοηθάνε, όχι εμένα που δεν έχω καμία σχέση.

Εγώ δεν έχω άλλα λεφτά, αν είχα και υπήρχε φως ότι θα έρθει κάποιος επενδυτής, θα τα έβαζα και πάλι. Ο Γούμενος λέει ότι είμαι μαζί του, κάτι που σημαίνει ότι είμαι σύμφωνος με κάποιες κινήσεις. Όπως στην απομάκρυνση του Αναστασιάδη, που είχε συμμετοχή στην απόφαση, αλλά στην υπόθεση Σαλπιγγίδη δεν είχα καμία σχέση. Στήριξα τον Αναστασιάδη, ο Γούμενος ήθελε να τον απομακρύνει πιο νωρίς. Ο Αναστασιάδης έλεγε ότι δεν ήθελε να αλλάξει το ρόστερ και έλεγα ότι δεν είχαμε χρήματα, ο Γούμενος ήθελε να ενισχύσει την ομάδα. Έπρεπε να φύγει ο Αναστασιάδης και νομίζω ότι ήταν σωστή η κίνηση

».





TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ