ΑΓΓΛΙΑ

"Παίκτης της χρονιάς" ο Μπέιλ

"Παίκτης της χρονιάς" ο Μπέιλ
PA/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αναδείχτηκε από τους συναδέλφους του σε Αγγλία και Ουαλία ως ο "καλύτερος παίκτης της χρονιάς" για τις εμφανίσεις του με την Τότεναμ, αφήνοντας πίσω του το Σαμίρ Νασρί της Άρσεναλ και τον Κάρλος Τέβες της Μάντσεστερ Σίτι.

Η "Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών" (PFA - Professional Footballers' Association), που έχει μέλη παίκτες που αγωνίζονται στην Αγγλία και την Ουαλία, τίμησε τον Μπέιλ με αυτή τη διάκριση, συνυπολογίζοντας τόσο τις εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ, όσο και τα εκπληκτικά παιχνίδια που έκανε στην Ευρώπη, φτάνοντας με τους "σπερς" στους προημιτελικούς του Champions League.

Ο Μπέιλ αριθμεί 36 εμφανίσεις μέχρι στιγμής στη σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, και έχει στο ενεργητικό του 11 γκολ και 3 ασίστ.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με το ότι έκανε "προσωπική υπόθεση" την μεγάλη πρόκριση της ομάδας του επί της Ίντερ στο CL (είχε 2 ασίστ στο πρώτο παιχνίδι και έκανε χατ-τρικ στο δεύτερο), είναι αυτά που τον έκαναν να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους των συναδέλφων του.

"Η αλήθεια είναι πως είμαι περισσότερο από ενθουσιασμένος. Είναι μια τεράστια διάκριση και είναι τιμή για μένα που μου αποδόθηκε, ειδικά αφού προέρχεται από συναδέλφους μου", δήλωσε ο Μπέιλ.

"Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή όταν κοιτάξεις τα ονόματα που βραβευθεί στο παρελθόν. Και δεν είναι μόνο για μένα, είναι για όλους τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν στη φετινή πορεία. Στην πραγματικότητα ανήκει σε όλους", συμπλήρωσε.

Ο Μπέιλ είχε να συναγωνιστεί στην κατηγορία αυτή παίκτες όπως ο Νασρί και ο Τέβες, που βγήκαν 2ος και 3ος αντίστοιχα, αλλά και τον συμπαίκτη του στην Τότεναμ, τον Φαν Ντερ Φάαρτ, τον Σκοτ Πάρκερ της Γουέστ Χαμ, τον Τσάρλι Άνταμ της Μπλάκπουλ και τον Νεμάνια Βίντιτς της Γιουνάιτεντ.

Μάλιστα, ο Ουαλός μέσος των "σπερς" ήταν υποψήφιος και στην κατηγορία του "καλύτερου νέου παίκτη της χρονιάς" (όπως και ο Νασρί), εκεί όπου το βραβείο τελικά απέσπασε ο Τζακ Γουίλσιρ της Άρσεναλ.

Πέρα από τις ατομικές διακρίσεις, ψηφίστηκε και η καλύτερη ενδεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ για τη φετινή χρονιά, η οποία έχει ως εξής:

Φαν Ντερ Σαρ (Μάν. Γιουνάιτεντ.), Σανιά (Άρσεναλ), Βίντιτς (Μάν. Γιουνάιτεντ.), Κομπανί (Μάν. Σίτι), Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι), Νανί (Μάν. Γιουνάιτεντ.) Νασρί (Άρσεναλ), Γουίλσιρ (Άρσεναλ), Μπέιλ (Τότεναμ), Τέβες (Μάν. Σίτι.), Μπερμπάτοφ (Μάν. Γιουνάιτεντ).

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ