ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Παίρνουμε παίκτη"

"Παίρνουμε παίκτη"
Μουνιόθ

Ο Μουνιόθ θέλει τίτλους και προαναγγέλει μία "χειμερινή" μετεγγραφή. Γιορτάζει η "ΘΥΡΑ 13"

Δεν αισθάνεται σε καμία περίπτωση ζήλια για αυτό που άφησε πίσω του, αφού " κάνω αυτό που μου αρέσει και διασκεδάζω. Αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα και πιστεύω ότι κάνουμε καλή δουλειά. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος, επομένως δεν νιώθω καμία ζήλια".

Ο Μουνιόθ ήρθε εδώ στην Ελλάδα για να προσθέσει στο βιογραφικό του κατακτήσεις τίτλων με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας χαρακτηριστικά " αυτός είναι ο στόχος μου, αν και έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών και του γεγονότος ότι το ξεκίνημα δεν ήταν καλό. Προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε εκ νέου την κατάσταση μετά το κάπως ανεπαρκές ξεκίνημα".

Όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα το αν οι "πράσινοι" μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος, ο Μούνιοθ τόνισε ότι " ο σύλλογος πρόκειται να κάνει μία μετεγγραφή τον Δεκέμβριο, αλλά όσοι βρίσκονται στο ρόστερ αφοιμοιώνουν τέλεια τη δουλειά. Έχουμε ανεβάσει το επίπεδο και την ποιότητα των προπονήσεων και οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά. Είναι πολύ πειθαρχημένοι".

Το ισπανικό πρωτάθλημα βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο ελληνικό με τον Μουνιόθ να χαρακτηρίζει τη μπάλα που παίζεται εδώ " δευτέρου επιπέδου, ο Παναθηναϊκός όμως είναι μεγάλη ομάδα".

Αναλυτικά τι είπε ο 49χρονος τεχνικός του "τριφυλλιού":

Αλλη χώρα, άλλο ποδόσφαιρο, άλλη κουλτούρα... Πως τα πάτε;

« Καλά, καλά, αλήθεια. Το να πάω στην Ελλάδα ήταν μια επιλογή και ένα στοίχημα για την περιπέτεια, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε αυτή την απόφαση. Ήταν μια επιτυχημένη απόφαση απ' όλες τις απόψεις, τόσο στον τρόπο δουλειάς που ακολουθείται εδώ, όσο και τα μέσα που σου παρέχονται. Το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να είναι δεύτερου επιπέδου, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα».

Υπάρχει μεγάλη διαφορά, λοιπόν, μεταξύ του ισπανικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου;
« Ναι. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο γιατί συνδυάζει όσο κανένα το θέαμα με τον ανταγωνισμό και την δυσκολία στο παιχνίδι. Οποιοσδήποτε μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε στην Ισπανία».

Ποια είναι η πρόκλησή σας;
« Να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκού, ούτε λίγο ούτε πολύ, αν και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αυτό κρύβει και ότι το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Στόχος είναι να αναστρέψουμε την κατάσταση μετά από ένα κάπως προβληματικό ξεκίνημα».

Διαθέτετε τα μέσα γι' αυτό;
« Ο σύλλογος πρόκειται να κάνει μια μεταγραφή τον Δεκέμβριο, αλλά οι παίκτες που αποτελούν το ρόστερ αποδέχονται στην εντέλεια την δουλειά. Έχουμε βελτιώσει το επίπεδο και την ποσότητα των προπονήσεων και οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά. Είναι πολύ πειθαρχημένοι».

Τι μου λέτε για την Σαραγόσα;
« Ο δρόμος που ακολουθεί την κάνει μια από τις πιο σημαντικές ομάδες αυτού του πρωταθλήματος, τόσο για το παιχνίδι της όσο και για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει. Είναι μια πιο ανταγωνιστική ομάδα που ενισχύθηκε πολύ καλά σε όλες τις γραμμές και, κυρίως, στην αμυντική».

Λέτε ότι η Σαραγόσα είναι μια από τις πιο σημαντικές ομάδες, αλλά σε τέτοιο βαθμό που να μιλάμε για Τσάμπιονς Λιγκ ή πρωτάθλημα;
« Γιατί όχι; Είναι αλήθεια ότι άλλες ομάδες, όπως Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη, Βαλένθια ή Ατλέτικο έχουν ένα σχετικό προβάδισμα, αλλά και η Σαραγόσα έχει πιθανότητες. Η ομάδα έχει πιθανότητες που πέρυσι, όταν εγώ ήμουν προπονητής, δεν είχε».

Eχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε που εσείς φύγατε... άλλαξε ακόμα και ο ιδιοκτήτης στον σύλλογο.
« Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κύκλοι. Εγώ ήμουν δυόμισι χρόνια στην Σαραγόσα και πιστεύω ότι τα πήγαμε εξαιρετικά, τόσο με τις επιτυχίες που σημειώθηκαν όσο και με τον τρόπο παιχνιδιού. Τώρα είναι διαφορετικό και ανοίγεται ένας κύκλος πιο αισιόδοξος γιατί από την «κεφαλή» της διοίκησης επιδεικνύεται μια συμπεριφορά πολύ πιο αισιόδοξη και αυτό φαίνεται από τον καταρτισμό του ρόστερ, τις μεταγραφές. Εν τέλει, από το πώς αποκτάς περισσότερες πιθανότητες».

Με τον Σολάνς (σ.σ. ο πρώην ιδιοκτήτης και πρόεδρος, ο οποίος κυρίως πουλούσε και δεν αγόραζε) ήταν άλλο πράγμα, άλλη φιλοσόφια, έτσι δεν είναι;
« Eτσι είναι, άλλη φιλοσοφία αλλά επίσης σεβαστή. Στην θητεία μου πωλήθηκαν σημαντικοί παίκτες όπως ο Βίγια ή ο Γκαλέτι, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι άλλη οπτική γωνία, άλλος κύκλος στον οποίο δούλεψα με μεγάλη ευχαρίστηση αλλά και με διαφορετικές δυνατότητες από τις τωρινές».

Υπάρχει η καλός εννοούμενη ζήλια; Την νιώθετε;
« Κάθε άλλο. Είναι άλλος κύκλος, κάνω αυτό που μου αρέσει και το απολαμβάνω. Είμαι πολύ καλά στην Ελλάδα και πιστεύω ότι κάνουμε καλή δουλειά. Ο ενθουσιασμός που νιώθω είναι τεράστιος και έτσι δεν νιώθω καμία ζήλια, για τίποτα».

Αλλά δεν σκέφτεστε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει εσείς με αυτό το ρόστερ;
« Δεν το κάνω και δεν θα εξυπηρετούσε τίποτα να το κάνω. Είμαι πιο ρεαλιστής και σκέφτομαι την τωρινή μου ομάδα και να συνεχίζω να το απολαμβάνω. Σας είπα ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κύκλοι».

Εξ' αποστάσεως, ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο πραγματικός στόχος της Σαραγόσα;
« Η Σαραγόσα πρέπει να διεκδικεί την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί όχι; Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να φαντάζει λίγο πιο δύσκολη γιατί υπάρχουν πολύ ισχυρές ομάδες που έχουν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ο στόχος μπορεί να είναι μια θέση στην πρώτη τετράδα στο τέλος του πρωταθλήματος. Θυμηθείτε ότι μια ομάδα όπως η Οσασούνα τα κατάφερε πέρυσι, έτσι;».

Η γιορτή της Θύρας "13"



Η γιορτή της Θύρας "13" για τα 40 συναπτά έτη που βρίσκεται στο πλευρό του Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας από κοντά όλα τα τμήματα, γιορτάζει και προσκαλεί όλους τους φίλους της.

Τα μέλη της Θύρας "13" διοργανώνουν το Σάββατο το βράδυ (20:00) στο γήπεδο της Λεωφόρου γιορτή, με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την ίδρυσή της και θα λάβει χώρα μέσα στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης". Για την εν λόγο γιορτή, ο ενιαίος φορέας της Θύρας "13", εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσκαλεί όλους τους φίλους του "τριφυλλιού", να δώσουν το παρών.











































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ