STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΑΕΛ 2-1: Πρώτη νίκη με Βέργο για την ομάδα του Αγρινίου

Οι παίκτες του Παναιτωλικού πανηγυρίζουν το γκολ του Νίκου Βέργου επί της ΑΕΛ
Οι παίκτες του Παναιτωλικού πανηγυρίζουν το γκολ του Νίκου Βέργου επί της ΑΕΛ EUROKINISSI

Ο Παναιτωλικός όντας ουσιαστικός και εκμεταλλευόμενος τις τελικές που δημιούργησε νίκησε την ΑΕΛ με 2-1 με δύο γκολ του Νίκου Βέργου την ώρα που η ομάδα της Λάρισας έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Την πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Παναιτωλικός επικρατώντας 2-1 της ΑΕΛ με μεγάλο πρωταγωνιστή το Νίκο Βέργο που πέτυχε δύο τέρματα. Οι γηπεδούχοι ήταν ουσιαστικοί, εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που έφτιαξαν, πέτυχαν δύο γκολ ενώ είχαν και δύο δοκάρια.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι καθώς έκαναν συνολικά 17 τελικές προσπάθειες, τις 12 μέσα από την περιοχή, είχαν και ένα δοκάρι και σκόραραν το γκολ της τιμής στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ΑΕΛ έχει παράπονα από τη διαιτησία του Ζαχαριάδη και το εξέφρασε με ανακοινώσεις που έβγαλε στη διάρκεια του ματς και κυρίως στέκεται στην επανάληψη του πρώτου πέναλτι που έχασε ο Παναιτωλικός και σε ζητάει δύο πέναλτι για χέρι των παικτών της ομάδας του Αγρινίου μέσα στην περιοχή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, σκόραραν ένα γκολ που ακυρώθηκε, είχαν δοκάρι με τον Αριγίμπι και πήραν το προβάδισμα στο 16' με κεφαλιά του Βέργου.

Στο 30' ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι με τον Αριγίμπι να πηγαίνει στην εκτέλεση με τον Νάγκι να αποκρούει το πρώτο και τον επόπτη να δίνει επανάληψη. Ο επιθετικός της ομάδας του Αγρινίου σούταρε ξανά και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η ΑΕΛ ανέβηκε μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα και άρχισε να απειλεί και αυτή. Είχε και αυτή δοκάρι σε κεφαλιά του Πινακά σε ένα σημείο όπου θα μπορούσε να κάνει το 1-1 και το όλο ματς να παίρνει άλλη τροπή. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα αλλά ο Παναιτωλικός ευτύχησε να έχει τον Κνετ κάτω από τα δοκάρια που είπε όχι σε τετ α τετ του Φιλίπ, σε σουτ του Τρούγιτς ενώ πάλι Πινακάς και Ντουρμισάι από καλές θέσεις ήταν άστοχοι.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να βρουν και δεύτερο τέρμα με πέναλτι που κέρδισε ο Βέργος από τον Ζίζιτς και εκτέλεσε εύστοχα ο 24χρονος επιθετικός διπλασιάζοντας τόσο τα γκολ τα δικά του όσο και της ομάδας του.

Η ΑΕΛ το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Γιουνές που είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα.

Με αυτή τη νίκη ο Παναιτωλικός, μπόρεσε να φτάσει τους επτά βαθμούς και μάλιστα προσπέρασε την ΑΕΛ που είναι στην προτελευταία θέση με έξι πόντους και μακριά απ' όσα έλεγαν οι άνθρωποι της στην αρχή της σεζόν.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ