STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης AKTOR 1-1: Ισοπαλία στο Αγρίνιο με ανώτερους τους γηπεδούχους στο ντεμπούτο του Μακελελέ

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Παναιτωλικός εναντίον Αστέρα Τρίπολης AKTOR για την πέμπετη αγωνιστική της Stoiximan Super League EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός αν και ανώτερος από τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και έμεινε στο 1-1 με τους φιλοξενούμενους στο Αγρίνιο. Ντεμπούτο στον πάγκο των Αρκάδων έκανε ο Κλοντ Μακελελέ.

Ισόπαλο με 1-1 ολοκληρώθηκε το ματς μεταξύ του Παναιτωλικού του Αστέρα Τρίπολης AKTOR, με το οποίο έπεσε η αυλαία της πρώτης ημέρας στην πέμπτη αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι Αγρινιώτες ήταν ανώτερη μετά τα πρώτα 30' του παιχνιδιού, όμως παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα για 26' μαζί με τις καθυστερήσεις λόγω απευθείας κόκκινης του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, δεν μπόρεσαν να κερδίζουν τον αρκαδικό σύλλογο στο ντεμπούτο του Κλοντ Μακελελέ.

Το σκορ στο ματς άνοιξε ο Εβγκέν Γιαμπλόνσκι μετά από ριμπάουντ στην περιοχή του Παναιτωλικού, ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο συνήθης ύποπτος για τους γηπεδούχους, Σεμπάστιαν Λομόνακο, με όμορφη εκτέλεση στο 35'.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Αγρινίου φιλοξενείται στο Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ, ενώ ο Αστέρας υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά του ματς ήταν αναγνωριστικά με τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιχειρεί είτε μέσω στημένων φάσεων, είτε μέσω ευκαιρίων σε κανονική ροή αγώνα να σκοράρει.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς κατεγράφη στο 19' και ήταν για τους Αρκάδες. Ο Διαμαντής Χουχούμης εξαπέλυσε βολίδα εκτός της περιοχής του Παναιτωλικού, όμως είδε το σουτ του να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης AKTOR 1-1: Ισοπαλία στο Αγρίνιο με ανώτερους τους γηπεδούχους στο ντεμπούτο του Μακελελέ
Τα xGoals και οι τελικές στο Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης AKTOR

Η υπεροχή της ομάδας του Κλοντ Μακελελέ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 28'. Ο Ενγκέν Γιαμπλόνσκι είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από την απόκρουση του Τσάβες σε κεφαλιά του Ντελί σε εκτέλεση κόρνερ, έκανε το δυνατό σουτ και έβαλε μπροστά στο σκορ τους Αρκάδες.

Ωστόσο, η χαρά των παικτών του Αστέρα δεν κράτησε πολύ, αφού επτά λεπτά αργότερα ο Λομόνακο έφερε το ματς στα ίσια.

Ο Μπουζούκης είδε την κίνηση του Τορεχόν στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, τον τροφοδότησε με υπέροχη μακρινή μπαλιά, ο Αργεντινός σέντραρε με τη μία για τον Λομόνακο, που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο 45λεπτο το παιχνίδι είχε λιγότερες φάσεις, οι οποίες ήταν όλες από τον Παναιτωλικό.

Αρχικά στο 56' ο Τορεχόν έσπασε υπέροχα στον Λομόνακο, ο Αργεντινός σούταρε εξ επαφής, αλλά ο Παπαδόπουλος κράτησε το ισόπαλο 1-1 με εκπληκτική επέμβαση.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 69', όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Τριανταφυλλόπουλο μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, καθώς αρχικώς έδειξε κίτρινη στον διεθνή κεντρικό αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης AKTOR.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο προσανατολισμός των Αρκάδων ήταν καθόλα αμυντικός, προκειμένου να διαφυλάξει τουλάχιστον τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης AKTOR 1-1: Ισοπαλία στο Αγρίνιο με ανώτερους τους γηπεδούχους στο ντεμπούτο του Μακελελέ
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης AKTOR

Τελυταία μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση προήλθε από τα πόδια του αρχηγού των "καναρινιών", Λιάβα. Ο αμυντικός χαφ εξαπέλυσε "κεραυνό", με το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες 90+1' Κουντούρης), Μπουζούκης (76' Λουίς), Μπελεβώνης (76' Κουρί), Ντίας (Ρόα), Λομόνακο (76' Μάντεβατς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ AKTOR: Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντέλι, Κάστανο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (88' Τζανδάρης) , Μουνιόθ, Καλτσάς (88' Παλάσιος), Μπαρτόλο (71' Γκαρθία), Άνταμ (59' Αλάγκμπε), Κρέσπι

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ASTERAS AKTOR ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ