STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Λαμία 0-1: Μεγάλο διπλό στο Αγρίνιο με Βλαχομήτρο

Οι παίκτες και ο πάγκος της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ του Βλαχομήτρου
Οι παίκτες και ο πάγκος της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ του Βλαχομήτρου EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία έφυγε με το διπλό από το Αγρίνιο, καθώς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού χάρη στο γκολ του Ανέστη Βλαχομήτρου στο 65'. Ο Ντίας έχασε πέναλτι στο 87', ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω των αποβολών του Σιέλη στο 13' και του Γκιντό στο 82'.

Η Λαμία ξεκίνησε με το δεξί τη νέα Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο σε ένα χορταστικό παιχνίδι. Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Μαρίνου Σατσιά πέτυχε ο Ανέστης Βλαχομήτρος στο 65ο λεπτό.

Παναιτωλικός - Λαμία 0-1: Μεγάλο διπλό στο Αγρίνιο με Βλαχομήτρο
Οι τελικές και τα xGoals του πρώτου μέρους

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο από 13' λόγω της αποβολής του Σιέλη για μαρκάρισμα στον Βλαχομήτρο μέσω VAR. Ωστόσο στο πρώτο μέρος πέτυχαν δύο γκολ με τον Τορεχόν (9') και τον Λομόνακο (45+1'), αμφότερα όμως ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Το χρυσό γκολ για τους Φθιώτες στο 65' ήρθε μετά από γλυκιά σέντρα του Φουρτάδο και ωραία κεφαλιά του Βλαχομήτρου που δεν άφησε περιθώρια στον Τσάβες.

Στο 82' η Λαμία έμεινε κι αυτή με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γκιντό με δεύτερη κίτρινη για πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Παντελάκη. Στο 87' ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κορνέζου που έκανε ολέθριο λάθος. Ο Ντίας ανέλαβε την εκτέλεση άλλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα.

Ο Σιέλης άφησε τον Παναιτωλικό με δέκα, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες

Η Λαμία ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, με πρώτη τελική του Φουρτάδο στο 3'. Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ με τον Τορεχόν στο 9' μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 13' ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σιέλη μέσω VAR για μαρκάρισμα στον Βλαχομήτρο. Μέχρι και το 30' η Λαμία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά με εξαίρεση το σουτ του Φουρτάδο στο 15' και την ευκαιρία του Νούνιες στο 24', δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Αντίθετα ο Παναιτωλικός έγινε απειλητικός. Στο 31' ο Λιάβας με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Κόστιτς να επέμβει. Ένα λεπτό μετά ο Λομόνακο βγήκε τετ-α-τετ

Στο 33' κίπερ Τσάβες δοκίμασε να σουτάρει από μακρινή απόσταση, αλλά ο Κόστιτς έδιωξε σωτήρια το ψιλοκρεμαστό σουτ σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με κάποια σουτ του Λιάβα, ωστόσο κανένα δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Στο 43' ο Παναιτωλικός λίγο έλειψε να προηγηθεί με ένα απίθανο αυτογκόλ του Κόστιτς. Ο Σέρβος κίπερ βγήκε για να απομακρύνει με το κεφάλι, αλλά έστειλε την μπάλα προς τα πίσω κι αυτή πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του.

Ο Βλαχομήτρος είχε τη λύση για τους φιλοξενούμενους

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 13ο λεπτό. Η πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν το σουτ του Μέκιτς στο 55' που πέρασε άουτ, δίχως να ανησυχήσει τον Τσάβες.

Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Σαραμαντά να απειλήσει μετά από γέμισμα του Ραντόνια, αλλά ο Τσάβες απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Φουρτάδο δοκίμασε την τύχη του από τη γωνία της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 65ο λεπτό η Λαμία βρήκε το γκολ που έψαχνε με την ωραία κεφαλιά του Ανέστη Βλαχομήτρου, μετά από γύρισμα του Φουρτάδο. Ο Παναιτωλικός μετά το γκολ της Λαμίας πίεσε για την ισοφάριση και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Τορεχόν είχε δύο τελικές μέσα από την περιοχή, την πρώτη τη σταμάτησε ο συμπαίκτης του, ενώ η δεύτερη κόπηκε από αμυντικό της Λαμίας.

Η Λαμία ολοκλήρωσε και αυτή το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γκιντό με δεύτερη κίτρινη στο 82' για σκληρό μαρκάρισμα στον Παντελάκη. Στο φινάλε ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι στο 87', αλλά ο Ντίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Παναιτωλικός - Λαμία 0-1: Μεγάλο διπλό στο Αγρίνιο με Βλαχομήτρο
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Παναιτωλικός: Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης (84' λ. τρ. Τσελίκοβιτς), Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (84' Λαχούντ), Μπελεβώνης (74' Νικολάου), Μπουζούκης (74' Κοντούρης), Ντίας, Λομόνακο (69' Μαϊντέβατς).

Λαμία: Κόστιτς, Ντεντάκης (46' Ραντόνια), Γιαννούτσος, Κορνέζος, Σαραμαντάς (68' Ρινγκ), Αντράντε, Μέκιτς, Αθανασακόπουλος (46' Γκιντό), Νούνιες, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (84' Δοϊρανλής).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ