STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Βόλος 0-1: Ο Κόντε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του Πετράκη

Παναιτωλικός - Βόλος 0-1: Ο Κόντε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του Πετράκη
Ο Πέδρο Κόντε πανηγυρίζει για το γκολ του κόντρα στον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Βόλος με "χρυσό" σκόρερ τον Πέδρο Κόντε με εκτέλεση πέναλτι στο 90+10' πέρασε από την έδρα του Παναιτωλικού για την 9η αγωνιστική και σταμάτησε το σερί των τριών νικών των γηπεδούχων. Με δέκα από το 26' αγωνίζονταν η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μετά από κόκκινη που αντίκρισε στο 26' ο Νίκολα Στάγιτς.

Ο Βόλος με τον Πέδρο Κόντε να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισαν η Θεσσαλοί στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, πέρασε από την έδρα του Παναιτωλικού με 1-0 και έβαλε τέλος στο σερί των τριών νικών της ομάδας του Αγρινίου.

Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 26' μετά από αποβολή, δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Νίκολα Στάγιτς.

Με αυτό το τρίποντο οι Θεσσαλοί ανέβηκαν στην 8η θέση της Stoiximan Super League με 10 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός παρέμεινε 5ος με 14 πόντους.

Επόμενα ματς των δύο ομάδων είναι με την Athens Kallithea για τους Αγρινιώτες εκτός έδρας και εντός με τον Παναθηναϊκό για τον Βόλο.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να αποκτήσει από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, είχε την κυκλοφορία της μπάλας. Η ομάδα του Αγρινίου είχε την πρώτη τελική στο 8', με τον Μπελεβώνη να στέλνει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από καλή θέση την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόβακς.

Στο 14' οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0. Ο Μαυρίας έκανε σέντρα-σουτ από τη δεξιά πλευρά όπως επιτίθεται ο Παναιτωλικός, η μπάλα άλλαξε πορεία μετά από κόντρα παίκτη του Βόλου, ο Κόβακς ξεγελάστηκε, όμως ο Μύγας πριν αυτή περάσει τη γραμμή την έδιωξαν διατηρώντας το 0-0.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 26', καθώς ο Στάγιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνα, Κωνσταντίνο Τσέτσιλα, για μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή. Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη για τον Σέρβο με τη φανέλα του Παναιτωλικού.

Ωστόσο, η νέα συνθήκη δεν διαφοροποίησε πολλά μέχρι το ημίχρονο, αφού ο Βόλος δεν έκανε τη μεγάλη φάση, ενώ οι Αγρινιώτες απείλησαν την εστία των Θεσσαλών μόνο με τον Μπουζούκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 38', με τον Ούγγρο τερματοφύλακα, Ντάνιελ Κόβακς να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Παναιτωλικός - Βόλος 0-1: Ο Κόντε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του Πετράκη
Τα xGoals και οι τελικές στο Παναιτωλικός - Βόλος

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν, αφού οι Βολιώτες έψαξαν το γκολ που θα τους δώσει τη νίκη από νωρίς. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε από τον Μεντιέτα στο 49', με τον Τσάβες να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 56' υπήρξε μικρή διακοπή στη ροή του αγώνα για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Παντελάκη. Ο Κόσζτα στην προσπάθειά του να παίξει την μπάλα, χτύπησε άθελά του με το πόδι τον αμυντικό του Παναιτωλικού στο κεφάλι, ωστόσο ο 29χρονος συνέχισε κανονικά, αφού πρώτα έκανε οκτώ ράμματα.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και άλλο ρυθμό μετά το 60', έγιναν πιο επιθετικοί και έχασαν δύο ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, η μία μάλιστα ήταν κλασική, με τον Άλτμαν να είναι αυτός που αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση.

Ο Μεντιέτα με γλυκιά ψιλοκρεμαστή σέντρα βρήκε τον Ισραηλινό στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, αυτός κοντρολάρει με το στήθος, έφερε τον εαυτό του σε τετ α τετ με τον Τσάβες, αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο από την καρδιά της μικρής περιοχής.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είπε "όχι" στον Κόμπα, που έκανε την κοφτή ντρίπλα και σούταρε μέσα από την περιοχή.

Παναιτωλικός - Βόλος 0-1: Ο Κόντε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του Πετράκη
Οι κορυφαίοι παίκτες στο Παναιτωλικός - Βόλος

Στο 66' ο Μιγκέλ Λουίς λίγο έλειψε να γίνει για δεύτερη φορά τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές ο χρυσός σκόρερ της ομάδας του Αγρινίου. Ο 25χρονος μέσος εξαπέλυσε κεραυνό από τα 25 μέτρα, με το σουτ του όμως να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει εκτός εστίας του Κόβακς.

Στην επόμενη μισή και πλέον ώρα του ματς η μεγάλη φάση απουσίασε. Ο Βόλος είχε δύο φάσεις, μία με τον Κόντε στο 83' και μία με τον Άλτμαν στο 85', χωρίς να είναι ωστόσο να ανησυχήσουν τον Τσάβες.

Όλα αυτά μέχρι και το 90+7', όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παντελάκη. Ο Κόντε ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Ισπανό φορ να μην αστοχεί και να δίνει τη τρίτη νίκη στην ομάδα του στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας. Λουίς, Μπελεβώνης (84' Κουρί), Σίλβα, Μπουζούκης (84' Νικολάου), Ρόα (76' Ντίας, 89' Μπακάκης), Λομόνακο (84' Μαϊντέβατς)

ΒΟΛΟΣ: Κόβακς, Σούντγκρεν (52' Άλτμαν), Κορέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι (90+13' Σμέουλερς), Μύγας, Γκλάβτιτς, Μπερναντού (90+13' Μίλετιτς), Κόμπα (72' Βιγιαφάνιες), Μεντιέτα, Κόσζτα (72' Κόντε)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ