ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1
παναθηναικος πανηγυρικο

"Οδηγός" στην κούρσα προς τον τίτλο είναι πλέον ο Παναθηναϊκός μετά την νίκη του με 2-1 στο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ

Σε ένα παιχνίδι με πάθος, δύναμη και λίγες φάσεις ο Παναθηναϊκός έδειξε να θέλει περισσότερο την νίκη από την ομάδα της ΑΕΚ, και αφού την πήρε "στρογγυλοκάθεται" πλέον στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας.
Στην σχεδόν γεμάτη Λεωφόρο (15.202 εισιτήρια), οι "πράσινοι" στο 30ο παιχνίδι τους κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο αυτό συνέχισαν το εντυπωσιακό σερί των επιτυχιών σε όλους τους θεσμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάνοντας και τον πιο δύσπιστο οπαδό του να πανηγυρίζει την κατάληψη της κορυφής με τον Πεσέιρο να "κερδίζει" και πάλι τις εντυπώσεις.

Αντίθετα, οι "κιτρινόμαυροι" του Φερέρ, υπέστησαν την δεύτερη συνεχή ήττα με την οποία γκρέμισαν την βαθμολογική διαφορά που είχαν από τους αντιπάλους τους, πριν 15 μέρες, περίπου, με τον Ριβάλντο με δηλώσεις στο τέλος να τονίζει την άσχημη εικόνα της ομάδας του. Επεισόδια στην φυσούνα Βέλιτς-Φερέρ και Ν' Ντόι-Δέλλα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σέριτς, Μόρις, Σαριέγκι, Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης (67' Ιβανσιτς), Δημούτσος, Μάντζιος (55' Ν' Ντόι), Σαλπιγγίδης (66' Παπαδόπουλος).

ΑΕΚ (Λ.Σ. Φερέρ): Μάχο, Αρουαμπαρένα (65' Λαγός), Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Άλβες, Ζήκος, Σέζαρ (46' Μπλάνκο), Ενσαλίβα, Μαντούκα (68' Μανού), Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος.

Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Θεσ/νίκης)

Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης, Λ. Βασιλειάδης (Θεσ/νίκης)

Κίτρινες: Σέριτς (2), Καραγκούνης, Μάτος, Ν' Ντόι, Τζιόλης, Δημούτσος / Παπασταθόπουλος, Μαντούκα, Αλβες

Κόκκινες: Σέριτς / Δέλλας
Με μια ματιά
Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τους αγώνες σε Λιβαδειά και Κοπεγχάχη παρέταξε την ομάδα του ο Ζοσέ Πεσέιρο, σε μια συνέχεια του rotation, που είχε υποστηρίξει ότι θα συνεχίσει να κάνει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Σέριτς, Νίλσον, Σαριέγκι και Μόρις στην άμυνα υπερασπίζοντας τις απειλητικές διαθέσεις των αντιπάλων προς την εστία του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος προτιμήθηκε και πάλι. Στην μεσαία γραμμή ο Δημούτσος ήταν το νέο πρόσωπο με τους Καραγκούνη, Μάτο και Τζιόλη να τον πλαισιώνουν. Τέλος στην γραμμή "κρούσης" προτιμήθηκαν οι πιο ξεκούραστοι Μάντζιος και Σαλπιγγίδης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σέρα Φερέρ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1. Στην άμυνα οι 3 υψηλώσομοι αμυντικοί Δέλλας, Αλβες (στο κέντρο) και Παπασταθόπουλος, Αρουαμπαρένα στα άκρα προστάτευαν την εστία του Μάχο. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ζήκος, Ενσαλίβα με τους Σέζαρ και Μαντούκα στα άκρα που είχαν σκοπό να βοηθούν στην επίθεση τον Ριβάλντο και Λυμπερόπουλο (ο Βραζιλιάνος σταρ σε ελεύθερο ρόλο και λίγο πιο πίσω από τον Καλαματιανό διεθνή επιθετικό).|

Αυτό που είχε ζητήσει ο Πορτογάλος τεχνικός των γηπεδούχων στις τελευταίες προπονήσεις αλλά και οδηγίες στα αποδυτήρια από τους παίκτες του, περί πίεσης, είχε άμεσα αποτελέσματα. Οι "πράσινοι" μετά τα πρώτα πέντε αναγνωριστικά λεπτά, και την πίεση που άσκησαν στους κατάφεραν να πάρουν γρήγορα το προβάδισμα.

Στο 6' ο Μάντζιος μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Καραγκούνη, έκανε το γυριστό σουτ, ο Μάχο αιφνιδιάστηκε αλλά έδιωξε και ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά "ψαράκι" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ, βάζοντας "φωτιά" στις εξέδρες της Λεωφόρου. Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε το πέμπτο του γκολ εναντίον των "κιτρινόμαυρων" (3 με Παναθηναϊκό και 2 με ΠΑΟΚ).

Το γρήγορο γκολ δεν άλλαξε την εικόνα στο παιχνίδι με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να πιέζουν σε όλους τους χώρους, ενώ οι φιλοξενούμενοι την ίδια ώρα αναζητούσαν τρόπους για να ισορροπήσουν το παιχνίδι με τον Σέρα Φερέρ να δίνει οδηγίες στους παίκτες του.

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου (18'), οι παίκτες της "Ενωσης", δημιούργησαν την πρώτη φάση στην αντίπαλη εστία. Ο Ριβάλντο εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Αρουαμπαρένα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Με τους Μάτος και Τζιόλη να ελέγχουν τον ρυθμό στην μεσαία γραμμή μην επιτρέποντας ταυτόχρονα στους Ριβάλντο, Σέζαρ και Μαντούκα να δημιουργήσουν, οι "πράσινοι" συνέχισαν να πιέζουν σε όλες τις γραμμές, ωστόσο το ημίωρο ολοκληρώθηκε χωρίς μια μεγάλη φάση και από τις δύο πλευρές.

Σε μια ανύποπτη στιγμή, μια ενέργεια του Μόρις, μετά από ένα κόρνερ στο 34' και απέκρουση των φιλοξενούμενων, ήταν αρκετή να βρει τον Μάντζιο που με δυνατό σουτ νίκησε τον Αυστριακό γκολκίπερ, δίνοντας το έναυσμα στην εξέδρα για νέους πανηγυρισμούς, μετά το 2-0. Ο επιθετικός των "πράσινων" εκτός από τα πανηγύρια μπροστά στην "Θύρα 13", πήγε στον πάγκο του και αγκάλιασε τον Γιάννη Γκούμα.

Το παιχνίδι που είχε πολλές στιγμές έντασεις και πάθους από τους 22 ποδοσφαιριστές, σταματούσε πολλές φορές από τα σφυρίγματα του κ. Καλόπουλου, που έδειξε στο 40' κίτρινη στον Καραγκούνη μετά από μια λογομαχία που είχε με τον κ. Φερέρ.

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης (είχε τραβήξει τα βλέμματα όλων επάνω του) Θεσσαλονικιός ρέφερι, στο 42' υπέδειξε ένα φάουλ που ανάγκασε τον Σέριτς και τον Καραγκούνη να τραβούν τις φανέλες τους, και το οποίο επέτρεψε στην ΑΕΚ να μειώσει το σκορ και να μπει πάλι στο παιχνίδι.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, ο Λυμπερόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς, μειώνοντας σε 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να απειλούν για άλλη μια φορά μ' ένα δυνατό σουτ του Μάτος, το οποίο πέρασε άουτ.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, στην προσπάθειά του να δώσει περισσότερη ώθηση στην επίθεση, "έριξε" στο ματς, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Μπλάνκο, αποσύροντας τον Σέζαρ.

Μετά από 15 λεπτά χωρίς καμία φάση και με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν ρυθμούς και τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, οι δύο τεχνικοί ανέλαβαν "δράση".

Ο Πεσέιρο "έριξε" στο ματς του Ν' Ντόι, Παπαδόπουλο και Ιβανσιτς ενώ ο Φερέρ έβαλε στο ματς τους Λαγό και Μανού.

Η σύγχηση από τις συνεχείς αλλαγές (για περίπου 3 λεπτά) είχε ως αποτέλεσμα να ανοδιοργανωθούν οι δύο ομάδες αλλά με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται. Στο 71' ο Λυμπερόπουλος τροφοδότησε τον Ριβάλντο και εκείνος γύρισε για τον Μπλάνκο που έκανε κάκιστο σουτ απο πλεονεκτική θέση, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης κ. Καλόπουλος συνέχισε να τραβάει τα φλας πάνω του. Στο 72' απέβαλε τον Σέριτς (πήγε στην θέση του ο Δημούτσος) με δεύτερη κίτρινη και έξι λεπτά αργότερα, επανέφερε την αριθμητική ισορροπία αποβάλοντας με απευθείας κόκκινη τον Δέλλα (για χτύπημα στον Ν' Ντόι).

Η αποβολή του υψηλόσωμου αμυντικού της ΑΕΚ (μετά την συμβουλή του κ. Καλόπουλου από τον βοηθό του), έφερε τον Λαγό πιο πίσω, αλλάζοντας και πάλι τα δεδομένα για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι με τον ενθουσιασμό της εξέδρας ανέβασε ρυθμούς και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο τελευταίο πεντάλεπτο για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ.

Στο 80' ο Ν' Ντόι μόνος του απέναντι στον Μάχο, σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 85' ο Παπαδόπουλος, μετά την εξαιρετική ασίστ του Ιβανσιτς πλάσαρε άουτ.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης μετά τα τρία (μόνο !!!) λεπτά καθυστέρησης βρήκε τους γηπεδούχους να παγηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, μαζί με τους οπαδούς τους με τον γνώριμο ΟΛΕ... ΟΛΕ.
Συνέντευξη Τύπου
Ζοσέ Πεσέιρο
"Συγχαρητήρια στους παίκτες, η νίκη ανήκει σε όλους. Να ζητήσω συγνώμη από την αντίπαλη ομάδα γιατί στο τέλος παρασύρθηκα σε μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε προπονητή τέτοιου επιπέδου. Δεν ξέρω αν δέχονται τη συγνώμη μου, αλλά εγώ τη ζητάω. Και η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Σήμερα κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Παίξαμε 45 λεπτά πολύ υψηλού επιπέδου στο πρώτο ημίχρονο. Πιέσαμε ψηλά, είχαμε θέληση και αποφασιστικότητα να κερδίσουμε κάθε μπάλα και να την κυνηγήσουμε κοντά στην περιοχή του αντιπάλου. Πιέσαμε ψηλά, κλέψαμε και καταφέραμε να κάνουμε επιθέσεις. Στο τέλος του ημιχρόνου δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν άξιζε η ΑΕΚ με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Θέλαμε να είμαστε πρώτοι από την πρώτη αγωνιστική. Είναι καλό που βρεθήκαμε πρώτοι ακόμα και τώρα. Θεωρώ ότι μας αξίζει. Σημαντικό ότι νικήσαμε 7 στα 7 ματς σε σύντομο διάστημα, το οποίο μας γεμίζει με μεγάλη περηφάνια. Εχουμε συνολικά 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, 27-4 γκολ και θεωρώ ότι είναι νούμερα που δείχνουν ότι αξίζουμε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή την πρωτιά, αλλά ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Η νίκη πρέπει να μας δώσει περισσότερα κίνητρα, περισσότερη συγκέντρωση στη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις και στους αγώνες. Ξέροντας ότι μπορούμε να βελτιωθούμε και ότι είμαστε μόλις 8η αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Θέλουμε πολλή προσπάθεια και δουλειά από όλους. Θέλω να γράψετε αυτό τον συλλογισμό, αλλά θα τον πω και εγώ στους ποδοσφαιριστές μου.

Είχα πει και μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, ότι όπως τότε δεν έπρεπε να μας καταρρακώσει ψυχολογικά, δεν υπάρχει τώρα δικαιολογία για ευφορία. Σαφώς και είμαστε ικανοποιημένοι, περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει. Είναι πολύ επικίνδυνο και το πιο δύσκολο να κρατήσεις ψυχολογική ισορροπία μετά από συνεχόμενες νίκες ή ήττες. Ο μεγάλος στόχος δεν είναι να φτάσουμε στην πρώτη θέση αλλά να τη διατηρήσουμε.

Με τον τρόπο που έχουμε δουλέψει, γιατί αυτή η νίκη αξίζει σε όλους, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, ταπεινότητα και νοοτροπία για το ροτέισον, μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο πάθος που θα είμαστε τώρα. Γιατί είναι δύσκολο κάποιος παίκτης που έχει αγωνιστεί πολύ καλά την Πέμπτη να είναι εκτός αποστολής την Κυριακή. Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί βάζουν ο συμφέρον της ομάδας πάνω από το ατομικό τους συμφέρον.

Οι παίκτες δουλεύουν πολύ, αξίζουν την εμπιστοσύνη μου. Πάντα με βάση τις συνθήκες του αγώνα κάναμε σήμερα το καλύτερό μας παιχνίδι. Για να διατηρήσουμε την ένταση, αν έχει κάποιος την τύχη όπως εγώ να έχει παίκτες με πάνω-κάτω την ίδια ποιότητα, όσοι δεν έπαιξαν Πέμπτη μπορούν να βγάλουν καλύτερη ένταση από αυτούς που έπαιξαν την Πέμπτη. Αυτό γίνεται από τη στιγμή που είναι καλά από τεχνική και τακτική κατάσταση, αλλά και ψυχολογικά. Βλέπω ότι πληρούν αυτές τις συνθήκες και ο Μάντζιος δεν έπαιξε μόνο επειδή οι άλλοι ήταν κουρασμένοι αλλά επειδή έχει την ποιότητα για να παίξει. Ετσι όπως πιέσαμε στο πρώτο ημίχρονο τόσο ψηλά στην περιοχή της ΑΕΚ δεν πιστεύω ότι θα το κατάφερναν αν έπαιζαν κάποιοι που είχαν παίξει και την Πέμπτη.

Είπαμε ότι θα το γεμίσουμε το γήπεδο. Θεωρώ ότι οι φίλαθλοι καταλαβαίνουν και ξέρουν πότε χρειαζόμαστε το γήπεδο γεμάτο. Μας δίνουν ώθηση να παίξουμε, να τρέξουμε παραπάνω. Με τη βοήθεια που δίνουν οι παίκτες πολλές φορές δεν νιώθουν την κούραση και μειώνουν τα λάθη. Η στήριξή τους ήταν φανταστική και πρέπει να διατηρήσουμε γεμάτο το γήπεδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Όχι μόνο απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και σε οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το ΟΥΕΦΑ. Το αξίζουμε γιατί κάνουμε πολύ καλή δουλειά και το αξίζουν και αυτοί να βλέπουν καλό θέαμα, κάτι που νομίζω ότι έγινε σήμερα".

Λορένσο Σέρα Φερέρ

"Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγώνα και αυτό μας κόστισε πολύ, μέχρι να βρούμε την ηρεμία μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και ευκαιρία για να ισοφαρίσουμε, αλλά κάποια γεγονότα στη συνέχεια μας απέσπασαν την προσοχή και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα.

Υπήρχε μια ομάδα που δεν ήθελε να παίξει, ο διαιτητής το αποδέχθηκε αυτό και έτσι υπήρξε αυτή η εξέλιξη στον αγώνα. Υπήρχαν πολλές διακοπές στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επιθετικός, έμπαινε πριν από εμάς στις μονομαχίες και ήρθαν τα δύο γκολ. Επιμένω ότι ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά υπήρχαν πολλές διακοπές και επηρέασαν την εξέλιξη του ματς.

Σέβομαι την άποψη του κ. Πεσέιρο, ότι η νίκη της ομάδας του ήταν δίκαιη. Αν και ευκαιρίες δημιούργησε ο αντίπαλος, μόνο όταν εμείς πήγαμε, προς το τέλος, σχεδόν... απελπισμένα και με κάθε τρόπο να ισοφαρίσουμε.

Για τη φάση της αποβολής, εγώ δεν είδα κάτι. Θεωρώ ακατανόητη την κόκκινη στον Δέλλα και την κίτρινη στον N'Nτόι. Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος διαιτητής δίνει τέτοια κόκκινη κάρτα εις βάρος μας. Το ίδιο είχε κάνει και πέρυσι στο Αιγάλεω με τον Τσιρίλο και το βίντεο δεν τον δικαίωσε.

Ο κ. Πεσέιρο γνωρίζει καλύτερα από μένα το ρόστερ του. Επαιξε το ίδιο κέντρο που έπαιξε και πριν δύο μέρες. Αλλαξε τους τέσσερις αμυντικούς και τους δύο επιθετικούς. Δεν είναι ζήτημα ότι με αιφνιδίασε. Αυτός γνωρίζει καλύτερα, αυτή την απόφαση πήρε γιατί αυτή πίστευε. Θέσαμε το παιχνίδι με βάση τις δικές μας δυνατότητες. Οχι σκεφτόμενοι τον αντίπαλο. Οταν τελείωσε το ματς, εγώ δεν αξιολογώ τίποτα. Σας επαναλαμβάνω ότι ο καθένας αμύνεται στο δικό του κομμάτι. Οπότε εγώ βάζω μια τελεία σε αυτό το θέμα με τον Καραγκούνη".


Σαριέγκι: "Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε μια μεγάλη νίκη που θέλαμε πολύ και κάναμε τους οπαδούς μας ευτυχισμένους. Έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε με την διακοπή. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ που δεν έπρεπε. Στο τέλος όλα ήταν καλά. Ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, συνεχίζουμε για τις επιτυχίες σε κάθε παιχνίδι.

Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι, πήραμε τη νίκη και καταφέραμε να περάσουμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εντυπωσιακή, θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό για να ανταμείψουμε το κόσμο μας".

Ριβάλντο: "Δεν παίξαμε καλά, ο Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη γιατί έπαιξε πάρα πολύ καλά. Εμείς συνεχίζουμε να προπονούμαστε για να βελτιωθούμε. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά και πέτυχε δύο γκολ. Εμείς καταφέραμε να μειώσουμε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία.

Είμαστε προφανώς στεναχωρημένοι από την ήττα, ακόμη όμως είμαστε στην 8η αγωνιστική, υπάρχουν πολλά παιχνίδια και δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τα προβλήματα που είχαμε. Ο προπονητής μας ζήτησε να είμαστε ήρεμοι, αλλά τη Δευτέρα θα πούμε περισσότερα. Δεν μας μίλησε για λάθη. Αυτά ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Θα τα εντοπίσουμε μέσα στα αποδυτήρια, μέσα από συζήτηση έτσι ώστε να δούμε γιατί δεν παίξαμε καλά και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου. Στόχος μας είναι να ηρεμήσουμε, να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι και να επιστρέψουμε νίκες".

Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία. Ο διαιτητής δίνει αυτό που βλέπει. Είναι δύσκολο να μιλήσεις για τη φάση του Δέλλα, αλλά δεν πρέπει να ψάξουμε για δικαιολογίες, όταν χάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά".





Δημούτσος: "Θέλαμε την νίκη και την πήραμε, αν και θα μπορούσε να έρθει με πιο εύκολο τρόπο. Δεχτήκαμε ένα γκολ απο λάθος. Κάναμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και μπήκαμε αποφασισμένοι, δεν φοβηθήκαμε σε καμιά στιγμή. Η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα εκτός απο μια φάση με τον Μπλάνκο. Έχουμε πολλους καλούς παίκτες και μας βοηθαέι πολύ το rotation του Πεσέιρο. Σήμερα οι οπαδοί μας βοήθησαν πιο πολύ από οτι με τον Ολυμπιακό και ήταν πιο εύκολη η νίκη. Η διακοπή είναι καλή για εμάς που έχουμε ευκαιρία να ξεκουραστούμε. Όλοι οι παίκτες είμαστε σε ετοιμότητα. Απο το παιχνίδι με την Κοπεγχαγη έγιναν 7 αλλαγές και η ομάδα έπαιξε το ίδιο καλά. Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος των επιτυχιών γιατί είμαστε συνέχεια μια φρέσκια ομάδα και αυτο μας βοηθάει".



Μάτος: " Μίλησα με τον Ριβάλντο μετά το ματς, είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Εμείς δείξαμε από την αρχή ότι θέλαμε το παιχνίδι και το πήραμε. Είναι δύσκολο να μένεις στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Παίξαμε καλύτερα δικαιούμασταν την νίκη και δίκαια είμαστε στην κορυφή. Έχουμε δυνατότητες να τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στους οπαδούς μας για την ατμόσφαιρα".

Ίβανσιτς: "Ήταν μια σημαντική νίκη. Ήταν μια πολύ καλή βραδιά με θετικό αποτέλεσμα για μας. Παίξαμε πάρα πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη θέση δείχνει οτι είμαστε σε σωστό δρόμο, βελτιωνόμαστε συνεχώς και αυτό είναι καλό σημάδι. Έχουμε γεμάτο ρόστερ και αυτό είναι σημαντικό όπλο, κάνοντας 4-5 αλλαγές σε κάθε αγώνα, κερδίζουμε συνέχεια".
Όλα τα λεφτά...
Η εξέδρα στο "Απόστολος Νικολαϊδης". 15.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βοήθησαν σε όλο το ματς τους παίκτες του Πεσέιρο για να φτάσουν στην νίκη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την διαιτησία του κ. Καλόπουλου που νόμιζε ότι ο αγώνας ήταν μπάσκετ και σφύριζε με το παραμικρό ενώ πολλές φορές δεν τήρησε το πλεονέκτημα.

Video με τα γκολ από το ΠΑΟ-ΑΕΚ 2-1







To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
2' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
5' Σχόλιο
Αναγνωριστικό παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο...
6' Γκολ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Εξαιρετική προσπάθεια του Μάντζιου στην περιοχή της ΑΕΚ, κατέβασε την μπάλα με το στήθος γύρισε και σούταρε υπό την πίεση του Άλβες, ο Μάχο απομάκρυνε με γροθιές, όμως ο Σαλπιγγίδης παρακολουθούσε την φάση και με κεφαλιά απο κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε "φωτιά" στις εξέδρες.
11' Οφσάιντ ΑΕΚ : Σέζαρ
18' Κεφαλιά ΑΕΚ : Αρουαμπαρένα
Εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο απο τα δεξιά, κεφαλιά του Αρουαμπαρένα, η μπάλα μακριά απο την εστία του Γκαλίνοβιτς.
20' Σχόλιο
Ο Φερέρ ζήτησε απο τον Ενσαλίβα να βοηθάει τον Παπασταθόπουλο στο μαρκάρισμα του Καραγκούνη...
22' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Σέριτς
22' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ : Παπασταθόπουλος
27' Οφσάιντ ΑΕΚ : Λυμπερόπουλος
31' Σχόλιο
Η ΑΕΚ προσπαθεί να πλησιάσει την περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της.
34' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ : Μαντούκα
34' Γκολ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
Ο Μόρις εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία στην άμυνα της ΑΕΚ και γύρισε αριστερά στον Μάντζιο, εκείνος δεν δίστασε απο το ύψος της περιοχής και με εξαιρετικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μάχο.
37' Σχόλιο
Ο Πεσέιρο απόλυτα ικανοποιημένος απο την προσπάθεια των παικτών του πανηγύρισε σαν μικρό παιδί το δεύτερο γκολ του "τριφυλλιού".
38' Σχόλιο
Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ απο την πλευρά του, σηκώθηκε απο τον πάγκο και ζήτησε απο τους παίκτες του να μην τα παρατήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους...
40' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Επειδή... λογομάχησε με τον Φερέρ!
42' Γκολ ΑΕΚ : Λυμπερόπουλος
Εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο απο τα δεξιά, ο Λυμπερόπουλος βρήκε χώρο και έκανε αμαρκάριστος την κεφαλιά στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς... 2-1!
44' Σχόλιο
Ο Ζοσέ Πεσέιρο σηκώθηκε απο τον πάγκο και ζήτησε απο τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό...
44' Οφσάιντ ΑΕΚ : Λυμπερόπουλος
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 1'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μπλάνκο στην θέση του Ζούλιο Σέζαρ.
47' Σουτ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
Ο Μάντζιος έβαλε πλάτη τον Δέλλα, πλησίασε στην περιοχή και έκανε διαγώνιο σουτ, δεν προβληματίστηκε ο Μάχο που είδε την μπάλα να καταλήγει μακριά απο την εστία του.
50' Σουτ ΑΕΚ : Ριβάλντο
Χωρίς αντίπαλο ο Ριβάλντο έξω απο την περιοχή, επιχείρησε ψιλοκρεμαστό σουτ, στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς η μπάλα...
53' Οφσάιντ ΑΕΚ : Μπλάνκο
54' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Μάτος
54' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ : Άλβες
57' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ν'Ντόι στην θέση του Μάντζιου που αποθεώνεται απο τους οπαδούς του "τριφυλλιού".
60' Σχόλιο
Ο Πεσέιρο δίνει εντολή στον Νασίφ Μόρις ν' ανεβάσει πιο ψηλά την άμυνα του Παναθηναϊκού.
61' Σχόλιο
Η ΑΕΚ με την είσοδο του Μπλάνκο έχει καλύτερη κυκλοφορία και αναπτύσσεται με μεγαλύτερη ευκολία...
67' Σουτ ΑΕΚ : Μαντούκα
Ο Μαντούκα προωθήθηκε απο τα δεξιά και έκανε σουτ, η μπάλα κατέληξε άουτ.
67' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Λαγός στην θέση του Αρουαμπαρένα.
68' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Οι Παπαδόπουλος και Ίβανσιτς στις θέσεις των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη που αποθεώνονται.
69' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μανού στην θέση του Μαντούκα.
71' Ευκαιρία ΑΕΚ : Μπλάνκο
Ο Λυμπερόπουλος τροφοδότησε τον Ριβάλντο και εκείνος γύρισε για τον Μπλάνκο που έκανε κάκιστο σουτ απο πλεονεκτική θέση.
72' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ : Δέλλας
72' Κόκκινη κάρτα Παναθηναϊκός : Σέριτς
Για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μανού.
73' Σχόλιο
Ο Πεσέιρο έδωσε εντολή στον Ίβανσιτς να παίξει αριστερό μπακ και ο Παπαδόπουλος αριστερός χαφ.
74' Σχόλιο
Ο Πορτογάλος τεχνικός αλλάζει απόφαση και λέει στον Δημούτσο να παίξει αριστερό μπακ.
77' Κόκκινη κάρτα ΑΕΚ : Δέλλας
Για χτύπημα εκτός φάσης στον Ν'Ντόι.
77' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
81' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Τζιόλης
82' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Εξαιρετικό κατέβασμα του Ν'Ντόι στο ύψος της περιοχής γυρίζει και σουτάρει αλλά η μπάλα περνάει πάνω απο την εστία του Μάχο.
83' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Ο Δημούτσος βγήκε στην αντεπίθεση απο τ' αριστερά και γύρισε παράλληλα στην περιοχή προς τον Παπαδόπουλο, όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε απογοητευτικό πλασέ προ κενής εστίας και έστειλε την μπάλα άουτ!
84' Οφσάιντ ΑΕΚ : Μανού
86' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Ο Ίβανσιτς βρήκε χώρο στο ύψος της περιοχής και έκανε τεχνικό σουτ με το αριστερό, ο Μάχο όμως κατάφερε να διώξει με το ένα χέρι.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 3'
91' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Δημούτσος
93' Λήξη αγώνα
































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ