ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ανάμεσα στις πρώτες επιλογές και ο Ντιέγκο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Ανάμεσα στις πρώτες επιλογές και ο Ντιέγκο Αλόνσο
AP

Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με τον Μαυουρίστιο Σάρι, ο Παναθηναϊκός εκτός από τον Χαβιέρ Αγκίρε εξετάζει και την περίπτωση του Ουρουγουανού Ντιέγκο Αλόνσο.

Ενώ η περίπτωση του Μαουρίτσιο Σάρι φαίνεται πως απομακρύνεται, ο Παναθηναϊκός στρέφεται στις εναλλακτικές του. Νωρίτερα το SPORT24 ανέφερε ότι ένα από τα ονόματα που παίζει δυνατά είναι αυτό του Χαβιέρ Αγκίρε.

Άλλη μία περίπτωση προπονητή που βρίσκεται στο κάδρο είναι αυτή του Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Ουρουγουανός είναι μέσα στις πρώτες επιλογές που εξετάζουν οι άνθρωποι των "πρασίνων" και θα αποφασίσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο (8-9/6).

Πρόκειται για τεχνικό με μακρά θητεία στην Αμερική, με ομάδες τόσο από τη χώρα του (Μπέλλα Βίστα, Γκουαράνι, Παενιαρόλ), όσο και από την Παραγουάη (Ολίμπια Ασουνσιόν), το Μεξικό (Πατσούκα, Μοντερέι) και τις ΗΠΑ (Ίντερ Μαϊάμι).

Επίσης έχει καθίσει στον πάγκο της εθνικής Ουρουγουάης για σχεδόν έναν χρόνο (Ιανουάριο του 2022 με Φεβρουάριο του 2023) οδηγώντας την στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τη Σελέστε να αποκλείεται από τη φάση των ομίλων με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη το έκανε τον Οκτώβριο του 2023 αναλαμβάνοντας τη Σεβίλλη στη θέση του Χοσέ Λουίς Μεντλίμπαρ, από την οποία αποχώρησε μετά από 14 παιχνίδια με ρεκόρ δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες.

Στη διάρκεια της 13ετούς προπονητικής του καριέρας ο Αλόνσο έχει κατακτήσει τρεις τίτλους, με σημαντικότερους τα δύο Champions League της CONCACAF με τις μεξικανικές Πατσούκα (2017) και Μοντερέι (2019).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ