THE SPORTS ECONOMIST

Παναθηναϊκός: Αυτά έχουν γίνει με Σλόβαν και Σπόραρ και αυτά ακολουθούν

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επισημοποίηση του ενδιαφέροντος της Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον Άντραζ Σπόραρ, το υπερβατικό ποσό που όντως έχει ρίξει στο τραπέζι εδώ και τρεις εβδομάδες, η αξίωση του Παναθηναϊκού για χρόνο και το εκτός οικονομικής δυνατότητας των πρωταθλητών Σλοβακίας αντίτιμο που στη συνέχεια ζήτησε, με την επικοινωνία όμως όλων των πλευρών να διατηρείται με σκοπό μια συνολικά επωφελή συμφωνία.

Κοντεύει μήνα η δημοσιοποίηση του σοβαρού ενδιαφέροντος της Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον Άντραζ Σπόραρ. Διατεθειμένοι για υπερβάσεις οι πρωταθλητές Σλοβακίας ώστε να επαναφέρουν στο ρόστερ τους τον Σλοβένο επιθετικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, περίπου με το τέλος των υποχρεώσεων του 30χρονου φουνταριστού στο Euro 2024, η Σλόβαν επισημοποίησε το ενδιαφέρον της ξεκινώντας επαφές με τον Παναθηναϊκό.

Στο τραπέζι έπεσε με το… καλημέρα το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ (που εξ αρχής είχε αναφερθεί ως πρόθεση σε δημοσιεύματα σε Σλοβενία και Σλοβακία). Οι «πράσινοι», αρχικά, δεν ήταν αρνητικοί στο άκουσμά του, αλλά ζήτησαν χρόνο ώστε να απαντήσουν. Ο λόγος ήταν ο τραυματισμός και η ανετοιμότητα του Φώτη Ιωαννίδη. Δεν γίνονταν να ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού με μόνο έτοιμο και στο 100% φορ τον Γερεμέγεφ.

Η αναζήτηση διάδοχης λύσης στην επίθεση των Κυπελλούχων Ελλάδας αυτονόητα δεδομένη, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτέλεσε/αποτελεί προτεραιότητα – τη συγκεκριμένη στιγμή – ειδικά συνεκτιμώντας τις πιο επείγουσες για κάλυψη ανάγκες του ρόστερ.

Οι ιθύνοντες της Σλόβαν, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση του ίδιου του Σπόραρ (δεν μπορούν να του προσφέρουν τις 850.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως στον Παναθηναϊκό, αναπληρώνουν προσφέροντάς του τετραετές συμβόλαιο. Δύο χρόνια απομένουν στο τρέχον με το «τριφύλλι»), δεν είχαν παρά να περιμένουν, χωρίς να αποσύρουν ούτε το ενδιαφέρον τους, αλλά ούτε και την επικοινωνία με τους «πράσινους».

Στο πλαίσιο αυτής, προ λίγων ημερών ενημερώθηκαν πως οι απαιτήσεις του Παναθηναϊκού για την παραχώρηση του Σπόραρ άλλαξαν και πως πλέον αγγίζουν τα 4 εκατ. ευρώ (ενδεχομένως και κίνηση τακτικής για να κερδηθεί περισσότερος χρόνος). Ποσό που είναι εκτός οποιαδήποτε οικονομικής δυνατότητας της Σλόβαν. Και αυτό απαντήθηκε στην πλευρά των «πράσινων».

Ακόμη και έτσι, είναι σαφές – ειδικά εφόσον διατηρείται επικοινωνία – πως υπάρχει διάθεση να προχωρήσουν οι συζητήσεις. Σε καθεστώς ρεαλισμού. Ο Παναθηναϊκός δεν «καίγεται» να κρατήσει τον Σπόραρ (έναντι ικανοποιητικού αντιτίμου), κάτι που έχει περάσει και στον Σλοβένο, γνωρίζοντας επίσης πως άλλες προτάσεις, και καλύτερες αλλά και γενικά πλην της Σλόβαν, δεν φαίνονται στον ορίζοντα.

Ο ίδιος ο Σπόραρ παρουσιάζεται θετικός σε μετακόμιση στην Μπρατισλάβα, όπου και πέρασε τα παραγωγικότερα χρόνια της καριέρας του, για την Σλόβαν τα είπαμε περί υπερβάσεων τόσο στον προσφερόμενο μισθό όσο και στο προσφερόμενο αντίτιμο (ήδη με το 1,6 εκατ. έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ δαπάνης) και με την πληροφόρηση πως κάτι τις καλύτερο μπορεί να γίνει στην τελική προσφορά της.

Υπό αυτό το πλαίσιο μοιάζει δικαιολογημένη η εκτίμηση πως εφόσον όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές διατηρούν επαφές και ανοιχτές κεραίες, μένει να βρεθεί το κατάλληλο timing (και για αγωνιστικούς προφανώς λόγους, όταν π.χ. επιστρέψει ο Ιωαννίδης ή βρεθεί η κατάλληλη επιλογή για φορ) και η χρυσή τομή ώστε τελικά να επιτευχθεί μια συμφωνία που δείχνει συνολικά επιθυμητή.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ