ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αυτά έκανε ο Πελίστρι στο ντεμπούτο του με τους πράσινους κόντρα στη Λανς

Ο Φακούντο Πελίστρι
Ο Φακούντο Πελίστρι INTIME SPORTS

Ο Ντιέγκο Αλόνσο επέλεξε να ρίξει τον Φακούντο Πελίστρι από νωρίς στα βαθιά, με τον Ουρουγουανό εξτρέμ να αγωνίζεται για περίπου 30' στο ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λανς και να δείχνει με το "καλημέρα" ψήγματα των αγωνιστικών του στοιχείων. Δείτε όλα όσα έκανε ο 22χρονος εναντίον της γαλλικής άμυνας με τη βοήθεια της Opta/Stats Perform.

Από τον αστερισμό του Φακούντο Πελίστρι στην ομαλή προσγείωση, αλλά όχι πτώση, της ήττας με 2-1 από την Λανς στην Γαλλία, ο Παναθηναϊκός κρατάει την αντίδρασή του καθ' όλη τη διάρκεια του ματς κόντρα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ligue 1 τα τελευταία χρόνια και την εμφάνιση ορισμένων παικτών.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Λατινοαμερικάνος εξτρέμ, με τον 22χρονο να παίρνει το βάπτισμα του πυρός με μία μόλις προπόνησης με τα "πράσινα", δείγμα του πόσο πιστεύει στο ταλέντο και στην επίδραση που μπορεί να έχει στο επιθετικό παιχνίδι του "τριφυλλιού" ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Ουρουγουανός προπονητής έριξε τον συμπατριώτη του στο ματς στο 67' και ενώ ο Κυπελλούχος Ελλάδας πίεζε για να φέρει τον αγώνα στα ίσια, καθώς μόλις 13 λεπτά νωρίτερα ο Φώτης Ιωαννίδης με μαγικό σλάλομ και εξαιρετικό τελείωμα είχε μειώσει σε 2-1 για την ομάδα του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο πρώην, πλέον, παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τη θέση του κουρασμένου Τετέ και με το "καλημέρα" έδειξε τα στοιχεία για τα οποία ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα πιο πολυδάπανα και περίπλοκα deal της σύγχρονης ιστορίας του.

Ο Πελίστρι δεν περιορίστηκε στο δεξί φτερό της επίθεσης, θέση στην οποία τον έβαλε ο Ντιέγκο Αλόνσο. Αντιθέτως ήταν πολύ κινητικός, βρισκόμενος σε πολλές περιπτώσεις και στην αριστερή πλευρά, ενώ έδωσε και ανασταλτικές βοήθειες στον Μλαντένοβιτς όταν χρειάστηκε.

Η στατιστική απεικόνιση του Πελίστρι στο ντεμπούτο του

Στην περίπου μισή ώρα που αγωνίστηκε είχε 16 επαφές με την μπάλα, η μία εκ των οποίων ήταν εντός περιοχής, ενώ η σημαντικότερη εντοπίζεται στο σουτ του στο 86', από το οποίο το "τριφύλλι" κέρδισε αρχικώς πέναλτι στο χέρι του αμυντικού της Λανς, που μετά από εξέταση του VAR ο διαιτητής της αναμέτρησης πήρε πίσω την απόφασή του.

Παράλληλα, είχε μία ανεπιτυχή προσπάθεια για ντρίμπλα, 78% στις εύστοχες πάσες (7/9), ενώ κέρδισε τη μία από τις τρεις μονομαχίες που έδωσε στο χορτάρι.

Έχασε τέσσερις φορές την μπάλα, κέρδισε ένα φάουλ υποπίπτοντας, ωστόσο, και ο ίδιος σε ένα, ενώ μία σέντρα που επιχείρησε αν και επικίνδυνη, ούσα στην καρδιά της γαλλικής άμυνας, ανακόπηκε πριν βάλει δύσκολα στη Λανς.

Εν ολίγοις, τα πρώτα δείγματα γραφής του Φακούντο Πελίστρι δείχνουν το τι πρέπει να περιμένουν από αυτόν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.

Έναν παίκτη που δεν φοβάται την ευθύνη, ζητάει μπάλα, πηγαίνει πολύ στο ένας εναντίον ενός και έχει πρώτα στο μυαλό του να πασάρει παρά να απειλήσει ο ίδιος με σουτ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ