ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο μήνας-φωτιά - Η Τούμπα και η διαβολοβδομάδα που έρχεται μετά

Ο Ντιέγκο Αλόνσο καλείται να βγάλει από το αδιέξοδο τον Παναθηναϊκό
Ο Ντιέγκο Αλόνσο καλείται να βγάλει από το αδιέξοδο τον Παναθηναϊκό ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη δράση παίζοντας στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ... τα ρέστα του για να μην μείνει οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή της Stoiximan Super League, ενώ για τους πράσινους έρχεται ένα πρόγραμμα-βουνό μέχρι την επόμενη διεθνή διακοπή.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής (15/9, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) απέναντι στον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League γνωρίζοντας πως παίζει έναν πρόωρο τελικό για να μην μείνει οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή μόλις από τον Σεπτέμβριο.

Οι απώλειες απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης AKTOR και Athens Kallithea έχουν στερήσει από τους πράσινους πέντε βαθμούς ενώ το παιχνίδι στην Τούμπα αποτελεί μόνο την έναρξη για 22 καυτές μέρες, με συνολικά τρία ντέρμπι και ενδιάμεσα ένα ευρωπαϊκό ματς. Φυσικά, τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ πιθανό να οριοθετήσουν σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της φετινής σεζόν για το τριφύλλι.

Η διαβολοβδομάδα που κρίνει τα πάντα

Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έχει το πιο βατό της παιχνίδι, υποδεχόμενη τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ. Από εκεί και έπειτα, οι πράσινοι μπαίνουν σε μια... διαβολοβδομάδα κατά την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν στην OPAP Arena την ΑΕΚ, στη Βοσνία την Μπόρατς και ακολούθως τον Ολυμπιακό εντός έδρας πριν την επόμενη διεθνή διακοπή.

Όπως γίνεται σαφές, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά σε ένα κομβικό σημείο, ήδη από το φθινόπωρο, όπου ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερους από έξι βαθμούς στα τρία αυτά ντέρμπι προκειμένου να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου.

Το τριφύλλι δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει ούτε μια ήττα στις τρεις αυτές απαιτητικές αναμετρήσεις, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος των πρώτων τριών αγωνιστικών.

Ενδιάμεσα μάλιστα από τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, το τριφύλλι θα κάνει πρεμιέρα στο Conference League, όπου θα ψάξει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να βάλει τα θεμέλια πρόκρισης στη φάση των "16" μέσα από την πρώτη οκτάδα της League Phase.

Ο μόνος με τρία ντέρμπι

Φυσικά, το πρωτάθλημα είναι ήδη στο ξεκίνημά του και όλα αναμένεται να κριθούν στα play offs όπου φέτος θα παίξουν οι τέσσερις πρώτοι της Stoiximan Super League και όχι οι έξι όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, όμως για τον Παναθηναϊκό, που βρίσκεται ήδη πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή, δεν υπάρχει περιθώριο για το παραμικρό λάθος.

Ιδιαίτερα όταν ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα από τους τέσσερις "μεγάλους" που στο διάστημα μέχρι την επόμενη διεθνή διακοπή έχει να παίξει τρία ντέρμπι.

Η ΑΕΚ στο διάστημα αυτό έχει να αναμετρηθεί με Βόλο, Athens Kallithea, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με Παναθηναϊκό, Βόλο, Γαλατασαράι, Άρη, Στεάουα και Λεβαδειακό, ενώ ο Ολυμπιακός με Παναιτωλικό, Άρη, Λιόν, Ατρόμητο, Μπράγκα και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού μέχρι την επόμενη διακοπή:

  • 15/9: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (Stoiximan Super League)
  • 22/9: Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός (Stoiximan Super League)
  • 29/9: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (Stoiximan Super League)
  • 3/10: Μπόρατς - Παναθηναϊκός (Conference League)
  • 6/10: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (Stoiximan Super League)

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League:

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο μήνας-φωτιά - Η Τούμπα και η διαβολοβδομάδα που έρχεται μετά
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ