ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Δεύτερο, δυνατό τεστ απέναντι στην Αλ Ντουχαΐλ του Ερνάν Κρέσπο

Στιγμιότυπο από την προπόνηση του Παναθηναϊκού
Στιγμιότυπο από την προπόνηση του Παναθηναϊκού INTIME

Τέσσερις μέρες μετά το πρώτο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους κόντρα στη Γουότφορντ, ο Παναθηναϊκός μπαίνει ξανά σε δράση το απόγευμα της Πέμπτης (14/7, 19:00, COSMOTESPORTS 1HD και Live από το SPORT24) για ακόμη ένα πολύ δυνατό τεστ κόντρα στην Αχ Ντουχαΐλ από το Κατάρ.

Δεύτερο, δυνατό τεστ ετοιμάζεται να δώσει ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Πέμπτης (14/7, 19:00, COSMOTESPORTS 1HD και Live από το SPORT24) απέναντι στην Αλ Ντουχαΐλ του Ερνάν Κρέσπο.

Το φιλικό θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Βεργκλ (περίπου 25 χιλιόμετρα απ’ τη "βάση" της ομάδας στο Βάλχζε-Κόζεν) με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει μία απ’ τις καλύτερες ομάδες της αραβικής χερσονήσου και μία απ’ τις ανερχόμενες δυνάμεις του αραβικού ποδοσφαίρου.

Στο "τιμόνι" της Αλ Ντουχαΐλ βρίσκεται από τις 24 Μαρτίου ο παλιός μεγάλος Αργεντινός επιθετικός, Ερνάν Κρέσπο, ο οποίος άφησε για πρώτη φορά τη Λ. Αμερική (εργάστηκε σε κλαμπ της Αργεντινής και της Βραζιλίας) για να συμμετάσχει σ’ αυτό το πολύ "διαφορετικό" πρότζεκτ.

Η Αλ Ντουχαΐλ έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 3 League Cup και 2 Super Cup Κατάρ και την περσινή περίοδο τερμάτισε 2η πέρσι στο πρωτάθλημα της χώρας της πίσω απ’ την Αλ Σαντ.

Τα τελευταία χρόνια ξοδεύει διαρκώς πολλά χρήματα για να κάνει αισθητή την παρουσία της στο Κατάρ, αλλά και στο Champions League Ασίας, όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες ομάδες της χώρας, που επενδύουν διαρκώς εκατομμύρια πετροδόλαρα, λόγω και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ που έρχεται σε λίγους μήνες.

Την περασμένη σεζόν, η μεγαλύτερη κίνηση της Αλ Ντουχαΐλ ήταν η μεταγραφή του 33χρονου διεθνούς Βέλγου αμυντικού Τόμπι Αντερβάιρελντ για τον οποίο ξόδεψε 13,5 εκατ. ευρώ προς την Τότεναμ και του προσέφερε ένα πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο με αποδοχές που φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ!

Στα προηγούμενα δύο φιλικά που έδωσε ο σύλλογος από το Κατάρ με την Ουνιβερσιτατέα Κραΐόβα (6/7, 1-1) και την τοπική Ιμστ (10/7, 6-1) ο Βέλγος στόπερ δεν αγωνίστηκε και ίσως τον δούμε απόψε για ένα διάστημα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα υπόλοιπα "αστέρια" της αραβικής ομάδας είναι ο 25χρονος, σκληροτράχηλος κεντρικός μέσος Ασίμ Μαντίπο από τη Σενεγάλη, ο 33χρονος Βραζιλιάνος (πολιτογραφημένος πολίτης του Κατάρ) Λουίς Σεάρα, ο τρομερά γρήγορος κι «εκρηκτικός» Βραζιλιάνος αριστερός εξτρέμ, Εντμίλσον Ζούνιορ που σημείωσε 13 γκολ και είχε 19 ασίστ πέρσι σε 26 αγώνες και ο θηριώδης (1,93μ.) επιθετικός κορυφής Μάικλ Ολούνγκα από την Κένυα, που κατέγραψε 28 γκολ σε 28 ματς την περασμένη σεζόν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να μοιράσει τον χρόνο και στο αποψινό φιλικό, όπως έκανε την περασμένη Κυριακή (10/7) κόντρα στη Γουότφορντ, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές ενδεκάδες, προκειμένου να πάρουν ρυθμό στα πόδια τους όλοι οι παίκτες του.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον αναμένεται να μείνει εκτός κι απ’ αυτό το ματς, ωστόσο, πιθανότατα θα πραγματοποιήσει το ανεπίσημο ντεμπούτο του την προσεχή Κυριακή (17/7) στο τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού στην Αυστρία, κόντρα στην ισχυρή Μπάγερ Λεβερκούζεν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ