ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ένα βήμα από την πώληση του Βαγιαννίδη στην Μποταφόγκο με 6,5 εκατ. ευρώ

Παναθηναϊκός: Ένα βήμα από την πώληση του Βαγιαννίδη στην Μποταφόγκο με 6,5 εκατ. ευρώ
EUROKINISSI

Μοιάζει... απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το αποψινό (20/7) δημοσίευμα της βραζιλιάνικης Globo Esporte για την επίσημη κίνηση της Μποταφόγκο για την αγορά του Γιώργου Βαγιαννίδη, όχι μόνο έχει καπνό, αλλά και... φωτιά. Και δη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης, που έβαλε τη "σφραγίδα" του στις 25 Μαΐου στον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη, χαρίζοντας στο 90’+7’ το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία και να γίνει ο δεύτερος Έλληνας μετά τον Ανδρέα Σάμαρη (Κοριτίμπα) που θα παίξει στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας!

Αν και μέχρι σήμερα, ο "Βάγια" είχε απασχολήσει αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες όπως για παράδειγμα η Χοφενχάιμ και η Τουλούζ, πλέον προέκυψε... μνηστήρας κι απ' την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα απ' τη Βραζιλία, καθώς η Μποταφόγκο είναι εδώ και μία εβδομάδα σε διαπραγματεύσεις με τους "πράσινους".

Ο παίκτης απ’ την πλευρά του είναι απόλυτα θετικός στη μετακίνησή του στη Βραζιλία, ενώ αποτελεί ολόθερμη εισήγηση του Πορτογάλου τεχνικού της ομάδας, Αρτούρ Ζόρζε, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει τους πράσινους στα play off του Champions League και είχε εντυπωσιαστεί απ' τον Βαγιαννίδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση της Μποταφόγκο είναι ύψους 6,5 εκατ. ευρώ (!), εκ των οποίων σχεδόν τα 4 εκατ. ευρώ (3,9 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια) θα τα καρπωθεί ο Παναθηναϊκός και τα 2,6 εκατ. ευρώ η Ίντερ, η οποία είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 40% απ' την παραχώρησή του στο "τριφύλλι" το καλοκαίρι του 2025.

Η ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ιδιοκτησίας του βαθύπλουτου Αμερικανού, Τζον Τέξτορ, έχει προσφέρει στον Βαγιαννίδη ένα "διαστημικό" συμβόλαιο, καθώς απ’ τις 90.000 ευρώ που περιελάμβανε η τρέχουσα σύμβασή του με τον Παναθηναϊκό, θα ανέβει στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως!

Η όλη διαδικασία μοιάζει πλέον πολύ προχωρημένη και μέσα στις επόμενες ώρες, όπως αναφέρουν μανατζερικοί κύκλοι, αναμένεται να "κλειδώσει" η συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές εφόσον διευθετηθούν πρώτα ορισμένες λεπτομέρειες, πάνω σε βασικούς όρους του deal.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ