ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η επιχείρηση "συσπείρωση" απαιτεί πρώτα μία πειστική νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό

Ο Ντιέγκο Αλόνσο
Ο Ντιέγκο Αλόνσο INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (25/08 21:00 Cosmote Sport 2HD, LIVE από το SPORT24), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, σε μία αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα must win για τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την απρόσμενη βαθμολογική απώλεια στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR, δεν έχει κανένα περιθώριο για νέα γκέλα στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (25/08 21:00 Cosmote Sport 2HD, LIVE από το SPORT24).

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο καλείται αφενός να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, αφετέρου να κάνει τη δουλειά με όσο το δυνατόν μικρότερο κόπο, διότι την Πέμπτη, ακολουθεί η κρίσιμη ρεβάνς με τη Λανς.

Είναι προφανές πως ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι αναγκασμένος να κάνει διαχείριση κόντρα στους Βοιωτούς, δεδομένου ότι στο επόμενο ματς με τη Λανς, ο Παναθηναϊκός παίζει ουσιαστικά όλη του την ευρωπαϊκή χρονιά.

Δεν ήρθαν άλλωστε τυχαία οι κινήσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία όρισε γενική είσοδος 10 ευρώ στο ματς με τη Λανς, ενώ αποφάσισε να καλύψει και τα έξοδα μετακίνησης σε όσους φιλάθλους θελήσουν να έρθουν στην Αθήνα από την περιφέρεια για να δουν την αναμέτρηση.

Είναι πασιφανές πως οι πράσινοι έχουν βάλει μπροστά την επιχείρηση "συσπείρωση" και φυσικά για να γίνουν πραγματικότητα οι βλέψεις της ΠΑΕ για ένα γεμάτο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, θα πρέπει πρώτα το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο να κάνει το καθήκον του κόντρα στον Λεβαδειακό.

Το ιδανικό σενάριο για τον Παναθηναϊκό θα ήταν να βρει μία πειστική νίκη απέναντι στους νεοφώτιστους του Νίκου Παπαδόπουλου, προκειμένου το τριφύλλι να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ευρωπαϊκό do or die.

Ο Αλόνσο βέβαια, γνωρίζει καλά πως το ροτέισον είναι επιβεβλημένο και παρότι το πλήρωσε στην πρεμιέρα με τον Αστέρα, το "κόψιμο" του Ιωαννίδη και του Ίνγκασον από την αποστολή, είναι ενδεικτικό των προθέσεών του και για τη 2η δεύτερη αγωνιστική.

Το πλάνο του Αλόνσο

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, αναμένεται να εμπιστευτεί ξανά τον Λοντίγκιν στον άσο, όπως και στην πρεμιέρα, αντί του Ντραγκόβσκι, που παίζει βασικός στην Ευρώπη. Στην άμυνα, πιθανότατα θα γίνουν τρεις αλλαγές. Ο Ινγκασον θα πάρει ανάσες και δίπλα στον Γεντβάι, θα παίξει εκτός απροόπτου ο Σένκεφελντ. Στους μπακ, ο Αλόνσο επέλεξε Κώτσιρα και Μλαντένοβιτς στη Γαλλία, τώρα το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσουν Βαγιαννίδης και Μαξ.

Στους χαφ, θα επιστρέψει ο Μαξίμοβιτς αντί του Αράο και λογικά θα έχει πιο μπροστά τον Τσέριν σε ρόλο οκταριού. Στους εξτρέμ, όλα δείχνουν ότι ο Πελίστρι θα ξεκινήσει βασικός και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ουρουγουανός άσος, μπήκε αλλαγή στη Λανς, χωρίς καλά καλά να γνωρίζει τα ονόματα των συμπαικτών του και αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του.

Το ερώτημα είναι αν θα παίξει αριστερός ή δεξιός εξτρέμ. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Αλόνσο να βάλει τον Πελίστρι αριστερά και να κρατήσει τον Τετέ δεξιά. Υπάρχει βέβαια και η λύση του Μανσίνι, ο οποίος ήταν τιμωρημένος στο ευρωπαϊκό της Πέμπτης και τώρα προσφέρει μία έξτρα επιλογή.

Στο δέκα ο Μπακασέτας έχει το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει εκεί ο Τζούριτσιτς. Ο Αλόνσο θα κρίνει με βάση το ποιος από τους δύο είναι πιο καταπονημένος. Όσο για την κορυφή της επίθεσης, από τη στιγμή που δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Ιωαννίδης, θα παίξει εκεί ο Γερεμέγεφ, με τον Σπόραρ να είναι η εναλλακτική από τον πάγκο.

Τέλος, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Πάλμερ-Μπράουν, που συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του Ντιέγκο Αλόνσο για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Αντίθετα, έμεινε εκτός ξανά ο Μάγκνουσον, όπως φυσικά και ο Βιλένα, ο οποίος είναι πλέον εμφανές ότι δεν υπολογίζεται. Εκτός και ο Ζέκα, καθώς αποβλήθηκε στην πρεμιέρα και είναι τιμωρημένος.

Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Μαξ, Σένκεφελντ, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Τσέριν, Μαντσίνι, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Πάλμερ – Μπράουν, Αράο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ