ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η ηρεμία που ψάχνουν οι πράσινοι με τον Άρη, εν μέσω "αναζωπυρωμένης" προπονητολογίας

Ο Ντιέγκο Αλόνσο
Ο Ντιέγκο Αλόνσο EUROKINISSI SPORTS

Το κλίμα που έγινε ακόμη πιο "πνιγερό" στον Παναθηναϊκό μετά τον τρόπο που ήρθε η ήττα με κάτω τα χέρια απ’ την Τσέλσι, το unfair από την πλευρά του Αλόνσο και η πολύ δύσκολη συνθήκη πριν απ’ το αυριανό (27/10, 18:00) καθοριστικό ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Μέσα σε μία ούτως ή άλλως πολύ "δύσκολη" ατμόσφαιρα απ’ την εκκίνηση της σεζόν, με ατελείωτα μπρος-πίσω στους αγώνες του, αλλά και με το "βάρος" της τραγικής απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ να σκεπάζει ακόμα με το πέπλο του τα πάντα στο Κορωπί, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει ακόμη πιο "πνιγερή" την κατάσταση μετά τη βαριά ήττα απ’ την Τσέλσι. Όχι γιατί ηττήθηκε από έναν αντίπαλο, απ’ τον οποίο θα έχαναν οι 33 απ’ τις 34 υπόλοιπες ομάδες του Conference League, αλλά γιατί έδειξε ανήμπορος και χωρίς σχέδιο, για να προβάλει έστω και μια στοιχειώδη αντίδραση απέναντι σε μία ομάδα πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Τούτο ήταν που "χάλασε" πάνω απ’ όλα τους 59.000 φίλους του που ανηφόρισαν στο ΟΑΚΑ κι αποδοκίμασαν πολύ έντονα την ομάδα στο φινάλε. Νιώθοντας πως αυτό που μόλις είχαν δει δεν αντιπροσωπεύει στο ελάχιστο τον Παναθηναϊκό και φωνάζοντας (μετά το 0-4 στο 60’) το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μέσα σ’ αυτό το "φορτωμένο" κλίμα ο Παναθηναϊκός καλείται το απόγευμα της Κυριακής (27/10, 18:00) να βρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία για τον αγώνα με τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο (9η αγωνιστική), που έχει αποκτήσει πια τεράστια βαρύτητα, για να μην υπάρξει νέα "αιμορραγία" βαθμών και να μην χαθεί κι άλλο έδαφος για το "τριφύλλι".

Με έναν Ντιέγκο Αλόνσο ο οποίος δείχνει μπερδεμένος και κυρίως "θολωμένος". Όχι μόνο ως προς τις επιλογές του και το γεγονός ότι ακόμη δεν μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την απόδοση και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού (με εξαίρεση, ελάχιστες και σποραδικές εκλάμψεις βελτίωσης σε κομμάτια των εγχώριων αγώνων του), αλλά κι επειδή αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία του, ζώντας εδώ και λίγες εβδομάδες (απ’ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι έπειτα) υπό τη πίεση του "κρίνεσαι αγώνα με τον αγώνα".

Το unfair το βράδυ της Πέμπτης

Μεγάλο και κατανοητό -ως έναν βαθμό- το βάρος για τον Αλόνσο, μεγάλες όμως αντίστοιχα και οι αστοχίες στις δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης (24/10), λίγο μετά το ματς με τους "μπλε" του Λονδίνου, όπου εκτός απ’ την επανάληψη της ατάκας πως τα πρωταθλήματα και οι τίτλοι "...δεν κερδίζονται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο", προέβη και σε ένα άνευ λόγου κι αιτίας unfair, προς έναν προηγούμενο προπονητή της ομάδας, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με την αναφορά πως "...πριν από 2-3 χρόνια ο Παναθηναϊκός ήταν 11 βαθμούς μπροστά τον Δεκέμβριο και τελικά δεν πήρε το πρωτάθλημα. Μακάρι εμείς να ήμασταν αυτή την στιγμή 11 βαθμούς μπροστά, μακάρι να μπορούσα να βρεθώ σε τέτοια θέση και να έχω τέτοιο αβαντάζ".

Unfair, πρώτον διότι η αίσθησή του ή η πληροφόρησή του από όπου κι αν προήλθε, ήταν εσφαλμένη. Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2022/23 στο φινάλε των υποχρεώσεων των ομάδων πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν μπροστά στη βαθμολογία με 8 βαθμούς (37-29) απ’ την ΑΕΚ. Και δεύτερον, διότι εφόσον επέλεξε να ανοίξει μία τέτοια συζήτηση, όφειλε απ’ την άλλη πλευρά να έχει μάθει και το τι έγινε συνολικά για να φτάσει ο Παναθηναϊκός να χάσει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα τον Μάιο του ’23...

Δείχνει μη... αναστρέψιμη η κατάσταση

Αν τώρα ο Ουρουγουανός τεχνικός αποφάσισε να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα με αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν, ως "αντανακλαστική" κίνηση, επειδή λίγο νωρίτερα το γήπεδο φώναζε το όνομα του προπονητή που βρισκόταν εκείνη την περίοδο στον "πράσινο" πάγκο κι αποχώρησε πριν 10 μήνες, αυτό επιβεβαιώνει πως εκτός όλων της εμπιστοσύνης του κόσμου (κι όχι μόνο), έχει αρχίσει να χάνει και την ψυχραιμία του. Το σίγουρο, πάντως είναι πως αν το ξανασκεφτεί, δεν θα ήθελε κάποιος άλλος προπονητής στο μέλλον να κάνει κάτι αντίστοιχο στον ίδιο...

Την ίδια ώρα η "προπονητολογία" έχει "αναζωπυρωθεί" ακόμη περισσότερο μετά τον αγώνα με την Τσέλσι, σε σημείο που η κατάσταση να μοιάζει πλέον πλέον μη... αναστρέψιμη για τον Ουρουγουανό τεχνικό. Σε μία συνθήκη κι ένα timing πάρα πολύ δύσκολα τόσο για τον ίδιο, όσο και για το κλαμπ και πριν από ένα ματς "φωτιά", που είναι πιθανό πια να το ακολουθήσουν εξελίξεις, όποια κι αν είναι η κατάληξή του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ