ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η ώρα της απάντησης και της αντίδρασης των πρασίνων

Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει γκολ του στο Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει γκολ του στο Ατρόμητος - Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός είχε πάντα τρόπο επιστροφής απ’ τις αγωνιστικές κρίσεις του στα τελευταία 2,5 χρόνια κι αυτό καλείται να κάνει κι απόψε (20/12, 19:00, COSMOTE SPORTS 1HD, LIVE SPORT24) με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για να ξαναβρεί την ηρεμία του.

Έχει περάσει κι άλλες ζόρικες και δύσκολες περιόδους στα τελευταία δυόμισι χρόνια ο Παναθηναϊκός. Όσο καιρό δηλαδή έχει τα ηνία του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Υπό διαφορετικές συνθήκες βεβαίως. Άλλα ρόστερ, άλλες απαιτήσεις, άλλους στόχους. Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή, ωστόσο, υπήρχε μία κοινή κατεύθυνση και συνισταμένη: Στο τέλος έβρισκε τις λύσεις και τις απαντήσεις.

Αντιδρούσε κι επέστρεφε, εκεί που οι περισσότεροι θεωρούσαν πως βρισκόταν στα σχοινιά σαν τον χτυπημένο και ζαλισμένο μποξέρ και χρειαζόταν, άλλο ένα ή δύο χτυπήματα για να βγει νοκ-άουτ. Την πρώτη σεζόν έφτασε να έχει 10 ήττες (οι 7 σε 8 επισκέψεις στην περιφέρεια) τον Φεβρουάριο του ’22, όμως έκανε την αυτοκριτική του κι ο προπονητής του με τους συνεργάτες του βρήκαν τις λύσεις.

Πέρσι, όταν έχασε το προβάδισμα των οκτώ βαθμών απ’ την ΑΕΚ και των 12 απ’ τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ σ’ εκείνον τον "κολασμένο" Γενάρη του ’23 κι άπαντες... προσδοκούσαν κατάρρευση, επέστρεψε, βρήκε το γιατρικό μέσα απ’ τις νίκες και πολέμησε για τον τίτλο μέχρι το τέλος κόντρα σε Θεούς και δαίμονες, μέχρι να νικηθεί εντέλει (και) απ’ τον Covid και τις λειψές δυνάμεις και το ρηχό βάθος στο ρόστερ του.

Η τωρινή αγωνιστική κρίση, μοιάζει να είναι η πιο μεγάλη της τριετίας, διότι τα "χτυπήματα" ήταν απανωτά -με αποκορύφωμα την αποτυχία του ευρώ-αποκλεισμού έτσι όπως ήρθε- και ήρθαν σωρευτικά μαζί με τα πάμπολλα ατομικά λάθη, αλλά και τις πολλές και μαζεμένες απουσίες λόγω τραυματισμών. Με αποτέλεσμα να "θολώνει" ακόμη περισσότερο το μυαλό όσων παίζουν.

Μα, αν υπάρχει μια στιγμή αντίδρασης κι απάντησης απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού, αυτή είναι τώρα, στον αποψινό (20/12, 19:00, COSMOTE SPORTS 1HD, LIVE SPORT24) αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για την 15η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σ’ ένα απ’ τα πιο κρίσιμα και σημαντικά παιχνίδια όχι μόνο της χρονιάς, αλλά και της πορείας αυτού το πρότζεκτ. Μέχρι το επόμενο βεβαίως...

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε χθες (19/12) στον Βόλο "πληγωμένος" τόσο πνευματικά, όσο κι αγωνιστικά. Για το πρώτο σκέλος έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο τριήμερο, με εσωτερικές συζητήσεις, τετ-α-τετ με παίκτες και ξεχωριστές οδηγίες, προκειμένου να αλλάξει συνολικά η ψυχολογία όλης της ομάδας. Να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, να βγει έξω και να "μιλήσει" και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός τόσο των παικτών, όσο κι όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Πολλές ξανά οι απουσίες του

Στο δεύτερο σκέλος (αγωνιστικό) τα δεδομένα είναι λίγο πολύ συγκεκριμένα. Οι απουσίες θα είναι ξανά πολλές, όμως όλοι όσοι αγωνιστούν επιβάλλεται πλέον να δώσουν "απαντήσεις", να πάρουν τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του 2023 και να καθαρίσουν το μυαλό τους τις επόμενες μέρες, για τις μεγάλες "μάχες" που έρχονται τον Γενάρη με τρία clasico κόντρα στον Ολυμπιακό σε Κύπελλο Ελλάδας Betsson και πρωτάθλημα και δύο εκτός έδρας επισκέψεις σε OPAP Arena και Τούμπα.

Εκτός μάχης για τον αποψινό (20/12) αγώνα έχουν τεθεί οι τραυματίες Γιώργος Βαγιαννίδης (κάκωση στον τετρακέφαλο), Χουάνκαρ (κάκωση στο γόνατο), Φίλιπ Τζούριτσιτς (οίδημα στην γάμπα), Άνταμ Τσέριν (ενοχλήσεις στη γάμπα), αλλά και οι μόνιμοι απόντες Χόρντουρ Μάγκνουσον κι Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Σε σχέση δε με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, επιστρέφουν οι Φίλιπ Μλαντένοβιτς (εξέτισε την ποινή του) και Μπένιαμιν Βέρμπιτς (ξεπέρασε την ίωση). Μαζί τους (κι αυτή είναι η καλή είδηση για τους "πράσινους") θα έχουν και τον Αϊτόρ, ο οποίος είναι ξανά διαθέσιμος κι έτοιμος για να βοηθήσει, μετά τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες ημέρες στον δικέφαλο μηριαίο μυ.

Το πλάνο της ενδεκάδας

Στην ενδεκάδα θα γίνουν λιγοστές αλλαγές. Με τον Γιούρι Λοντίγκιν να παίρνει φανέλα βασικού κάτω απ’ τα γκολπόστ, προκειμένου να μπορέσει να "καθαρίσει" το μυαλό του για ένα διάστημα ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Στο κέντρο της άμυνας θα οπισθοχωρήσει ο Γουίλιαν Αράο αντί του ντεφορμέ Τιν Γεντβάι, παίζοντας στο πλευρό του Μπαρτ Σένκεφελντ, ενώ στα άκρα της άμυνας θα ξεκινήσουν οι Γιάννης Κώτσιρας και Φίλιπ Μλαντένοβιτς που είναι και οι μοναδικοί υγιείς μπακ του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα πάρουν θέση οι Ρουμπέν Πέρεθ και Τόνι Βιλένα, με τον Μπερνάρ Ντουάρτε λίγο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, ενώ στα "φτερά" της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Ντάνιελ Μαντσίνι, υποστηρίζοντας τον Φώτη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά την 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (19:00) παιχνίδι με τον Βόλο στο "Πανθεσσαλικό" συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ