ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η ώρα της μεγάλης επιστροφής έφτασε για τον Χόρντουρ Μάγκνουσον

Παναθηναϊκός: Η ώρα της μεγάλης επιστροφής έφτασε για τον Χόρντουρ Μάγκνουσον
INTIME SPORTS

Ένα χρόνο -παρά τρεις μέρες- μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη στον αγώνα με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ο Ισλανδός στόπερ αναμένεται να "μπει" στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον κυριακάτικο (22/9) αγώνα με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ.

Απ’ το καταραμένο "κρακ" στον χιαστό του αριστερού γονάτου, μετά από άλμα και άσχημη προσγείωση μόλις στο 9ο δευτερόλεπτο (!) του αγώνα της 25ης Σεπτεμβρίου 2023 με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, στο κυριακάτικο (22/9, 18:00) ματς με τον Πανσερραϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

Μόνο η καρδιά, το μυαλό και οι ψυχικές αντοχές του Χόρντουρ Μάγκνουσον ξέρουν πως πέρασαν αυτές οι 362 μέρες -παρά κάτι ένας χρόνος- και πόσο μεγάλο αγώνα έδωσε ο ίδιος, για να έρθει αυτή η στιγμή: Η ώρα της μεγάλης επιστροφής του διεθνούς Ισλανδού αμυντικού σε αγώνα του Παναθηναϊκού, καθώς εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά μέσα στο επόμενο 24ωρο, ο "Μάγκνα" θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά σε αποστολή του "τριφυλλιού" για τον αγώνα με τα "λιοντάρια".

Μια μακρά και τρομερά επίπονη "διαδρομή" για να μπορέσει να επανέλθει δυνατός και γερός στο χορτάρι, να διεκδικήσει ξανά τη θέση του στην ενδεκάδα και πάνω απ’ όλα να κάνει αυτό που αγαπάει.

Ο σοβαρός τραυματισμός του απίστευτα άτυχου Ισλανδού πριν από ένα χρόνο ήταν ένα τεράστιο "πλήγμα" για τον Παναθηναϊκό. Αντίστοιχο με τη "ζημιά" που είχε υποστεί το "τριφύλλι" με τον αντίστοιχο τραυματισμό του Αϊτόρ στον χιαστό τον Οκτώβριο του 2022 και του κόστισε πάρα πολύ στην πορεία του πρωταθλήματος.

Διότι θα γινόταν εντελώς διαφορετική κουβέντα για τον χαμένο τίτλο της σεζόν 2022/23, εάν ο Καταλανός δεν τραυματιζόταν σοβαρά, χάνοντας το υπόλοιπο της χρονιάς, έπειτα από μία εκρηκτική εκκίνηση με 8 γκολ και 2 ασίστ στα πρώτα 9 επίσημα ματς.

Θα γινόταν άλλη... κουβέντα

Πιθανότατα θα γινόταν σήμερα άλλη κουβέντα και για την περσινή σεζόν, στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, εάν ο Παναθηναϊκός είχε υγιή τον Ισλανδό. Διότι ο τραυματισμός του ανάγκασε τότε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τροποποιήσει πλήρως το αγωνιστικό μοντέλο όλης της ομάδας και το "χτίσιμο" των επιθέσεων απ’ την πίσω ζώνη.

Σ’ ένα κομμάτι όπου ο Μάγκνουσον ήταν ο παίκτης-κλειδί της "πράσινης" ανάπτυξης με αγωνιστικά χαρακτηριστικά που δεν διέθετε άλλος απ’ τους στόπερ του Παναθηναϊκού.

Επί μήνες έδωσε τη μάχη του για να επιστρέψει μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο και στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Πέρασε μεγάλο διάστημα στην πατρίδα του μαζί με ειδικούς σε αποκαταστάσεις από τραυματισμούς, επέστρεψε για την τελική ευθεία στην Αθήνα, "μπήκε" σε ένα μέρος των προπονήσεων της ομάδας προς το φινάλε της περσινής σεζόν, ήταν "παρών" απ’ την πρώτη μέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Βάζει τα πόδια στη "φωτιά"

Οι λογικές -μετά από τέτοιου είδους τραυματισμό- μικροενοχλήσεις στα πόδια το ξεκίνημα της προετοιμασίας, μέχρι να "επανέλθει" πλήρως όλο το σώμα του, πήγαν ένα "κλικ" πιο πίσω την αγωνιστικό επάνοδό του, όμως εδώ και 4-5 εβδομάδες προπονείται στο 100%.

Περιμένοντας την ευκαιρία του για να "μπει" και στην "κανονική" δράση. Στην τελευταία διακοπή των Εθνικών Ομάδων πέρασε με απόλυτη επιτυχία το τεστ σ’ ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα (μαζί με τον Πάλμερ-Μπράουν, έτερο μεγάλο άτυχο της περασμένης σεζόν), ενώ και στις προπονήσεις δείχνει απολύτως καλά. Και το κυριότερο:

Δεν φοβάται! Βάζει κανονικά τα πόδια του στη "φωτιά", παίρνει πρωτοβουλίες με την μπάλα κι έχει φτάσει στις εντάσεις των υπολοίπων. Το μοναδικό που του λείπει αυτή την στιγμή είναι ρυθμός, όμως αυτόν θα τον αποκτήσει μόνο μέσα από (επίσημα) παιχνίδια.

Το θέλει πολύ κι ο Αλόνσο

Σε πρώτη φάση ο Ντιέγκο Αλόνσο έδειξε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πως σκοπεύει να τον φέρει εντός της "πράσινης" αποστολής για τον μεθαυριανό (22/9) αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Θα ήταν ιδανικό να πάει και το παιχνίδι από νωρίς στα μέτρα του Παναθηναϊκού, με μια καλή και πειστική εμφάνιση που θα του δώσει ένα ισχυρό προβάδισμα στο σκορ, για να μπορέσει ο Ουρουγουανός τεχνικός να του δώσει και τα πρώτα του λεπτά μετά τον τραυματισμό του. Είναι κάτι που το θέλει πολύ κι ο Αλόνσο.

Αυτό εντούτοις θα φανεί (και θα κριθεί) την Κυριακή, ανάλογα με το πώς θα κυλήσει το ματς απέναντι στην ομάδα του Χουάν Φεράντο. Το πρώτο βήμα της επιστροφής του Ισλανδού στόπερ, ωστόσο, έχει ήδη γίνει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ